Kiskorú vagyok és én szeretném intézni az átiratkozást, de erről kell egy nyilatkozatot írni anyámmal. Pontosan milyennek kell lennie ennek a nyilatkozatnak?
Nem tudom, miért életcélja egyeseknek, hogy a tizenéveseket leszoktassák az önálló döntésről és cselekvésről...
Kérdező, simán intézheted egyedül, az én párom is 16 évesen teljesen önállóan intézte a gimnázium-váltást, maga nézett ki másik iskolát, maga tárgyalt az ottani igazgatóval, az anyja csak aláírt a kipontozott helyen:)
Azt viszont, hogy most pontosan milyen nyilatkozat kell, azt valszeg csak az iskolatitkár tudja megmondani, kérdezd meg tőle...
48 és 68%-nak igaza van, hiába pontozzátok le.
Kiskorú, ezért a be/ki/átiratkozáshoz szükséges jognyilatkozatokat nem teheti meg önállóan, szükséges a szülő nyilatkozata is az érvényességhez. A szülő meghatalmazást sem adhat a gyereknek ilyenkor. Ha valamelyik iskola ennek ellenére elfogadja vagy azt a tanácsot adja, hogy ezt csinálják, az jogellenes.
Még az egyetemi beiratkozáshoz is mennie kell a szülőnek, ha a gyerek nincs 18. Aki nem hiszi, nézzen utána, Ptk. a korlátozottan cselekvőképes jognyilatkozatainak érvényessége résznél találja a szabályozást.
A kérdező polgárjogi szempontból korlátozottan cselekvőképes kiskorú
16 év felett nem tanköteles
ha az anyja megírja a nyilatkozatot, akkor simán elintézheti
kérdező, a nyilatkozat:
Alulírott xy hozzájárulok, hogy gyermekem vw átíratkozzon Aból B-be.
Aláírás cím, szig szám
#7, ez még mindig nem a Biblia-övi USA, hanem Magyarország... szerencsére...,
Itt egy középiskola 9. évf. beiratás:
Megmutatnád kérlek, hogy hol írja, hogy kell a szülő?
(Banyek, én 1982-ben(!) magam iratkoztam be a gimnáziumba 14 évesen...kifejezetten rühelltem volna, ha ebben is az őseimtől függök... )
Ps: igazságnak megfelelően van néhány iskola, ahol sajátosan kérnek, pl:
(de ott oda is van írva...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!