Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekem apja nem írja...

Ha a gyerekem apja nem írja alá az apasági nyilatkozatot, akkor mi történik? Apasági vizsgálatot úgy tudom meg lehet tagadni. Tehát így teljesen ki tud bújni a kötelezettségei alól?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban szülök, apukanak elkuldtuk a beadványt, de ő nem küldi vissza, azt mondja már nem érdekli az egész.
2015. aug. 19. 08:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Bírósági per esetén nem tagadhatja meg, kötelezik rá, viszont ott a vesztes fizeti a költségét. Tehát ha te pereled és biztos vagy benne, hogy csak ő lehet az apa és ez a papír alapján bebizonyosodik ő fizeti a per költségét és még gyerektartást is megítélnek. (amit macerás behajtani, de nem lehetetlen)
2015. aug. 19. 08:26
 2/22 anonim ***** válasza:
75%
de ehhez lényeges, hogy tényleg ő-e az elkövető. Ráfogásos alapon a vesztes fizeti a perköltséget és a DNS vizsgálat nem csekély költségét!
2015. aug. 19. 08:31
 3/22 A kérdező kommentje:
Ezer százalék, hogy ő az apuka, másfél évig jártunk, eleinte hitegetett, hogy velem marad, össze is költöztünk, de a szülei nem kedveltek meg,ezért hazajottem. Azóta meg szinte megszakított mindenféle kapcsolatot velünk. Azt mondta azért, mert fél, hogy a gyerek beteg lesz, mert a nagybátyja szellemi és testi fogyatékos. És ha a gyerek tőle örököl vmit, az neki nem kell!
2015. aug. 19. 08:43
 4/22 anonim ***** válasza:
79%

Ennyire buta embert valasztottad gyereked apjanak...

De siman bepereled gyerek egeszseges vagy beteg fizetnie kell.

Nagybatyotol nem orokolheto a betegseg

2015. aug. 19. 08:50
 5/22 A kérdező kommentje:

Javítok, nem tőle, hanem arról az àgròl.

Egyébként a baba eddigi vizsgálatok alapján makk egészséges, de így sem fogadja el a helyzetet.

2015. aug. 19. 09:24
 6/22 anonim ***** válasza:
66%

Max álmaiban ússza meg.

Szerintem írd meg neki, hogy oké, akkor majd a bíróság aláíratja vele.

2015. aug. 19. 09:24
 7/22 anonim ***** válasza:
51%
Ugyanez a sztorim. 5 hónapos terhesen hagyott el apja. Nem volt hajlandó alaírni az apaságit. Kislányom az én nevemen van. Az anyakönyvében egy vonal volt az apja. Majd bepereltem, egy per volt az apaság elismerése és a gyerektartás. Elismerte mindkettőt. Neve változhatott volna, de nem akartam már. Ezt a bíró meg is kérdezte. Új anyakönyvet kapott, 2000 Ft. Be van jegyezve drága apuka. Eddig gyerektartást nem fizetett, behajtás alatt van a dolog. Friss a dolog, baba 9 hónapos.
2015. aug. 19. 09:25
 8/22 anonim ***** válasza:
88%

Ilyenkor mindig fogom a fejem ,hogy teli az ismerősi köröm is normális erkölcsű szerény magányos srácokkal akik a kutyának nem kellenek ,de az ilyen 2 bites átverős faxjancsiknak meg mindig jut nő.

A kérdésre meg: nem tagadhatja meg ha pert indítasz ellene,és ha ő az apja akkor fizetnie kell. Más kérdés hogy az ilyen fószer inkább 20 évig fekete munkát fog végezni csak hogy ne fizessen.

2015. aug. 19. 09:27
 9/22 anonim ***** válasza:
82%

Milyen beadványt küldtél el? Apasági nyilatkozatot csak személyesen, mindkét szülő jelenlétével lehet tenni.

Bíróság álltál el rendelt DNS vizsgálatot megtagadni nem lehet

2015. aug. 19. 09:30
 10/22 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti akkor tulajdonképpen mit érek a nyilatkozatával, ha úgysem fizet!?

jelenleg tanul, de utána dolgozni akar /eddig nekem ezt mondta/. Ha a perkoltsegeket sem tudja majd kifizetni, akkor mi lesz? Nincs bevétele.

2015. aug. 19. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!