Ha a gyerekem apja nem írja alá az apasági nyilatkozatot,
akkor mi történik? Apasági vizsgálatot úgy tudom meg
lehet tagadni. Tehát így teljesen ki tud bújni a
kötelezettségei alól?
11/22 A kérdező kommentje:
Elkuldtuk neki, mellékelve, hogy mikor jelenjen meg önkormányzatnál, ahol ketten beadtuk volna, szabályszerűen. Aznap telefon kikapcs, elérni nem tudtuk.
Nos, ha nem fizet, akkor végrehajtás, ha az sem sikerül és megfelelsz a további feltételeknek, akkor 2×3 évre lehet igényelni állam által megelőlegezett tartasdijat.
A kotelessegel együtt azonban jogai is lesznek ám, Pl lathatas, bele szolhat milyen oviba jár a gyerek, hova koltoztok, stb
2015. aug. 19. 09:37
7-es vagyok. Ez nekem is megvolt. Ügyvéd által szólítottam fel, hogy jöjjön el a gyámhivatalba, meg is ígérte, hogy jön, aztán persze nem jött. Dolgozott, majd felmondott és feketén dolgozik amióta elhagyott. A per költségmentes volt, az ügyvédem igényelte. Neki viszont 150ezret fizettem, ez apuka költsége mivel ő a pervesztes. Én már kifizettem, most ez a díj is behajtás alatt van a gyerektartással együtt.
2015. aug. 19. 09:43
Behajtás alá kerül az összeg amivel tartozik. A perköltség is meg a gyerektartás is. Aztán ha valaha is lesz bejelentett munkája vagy tulajdona a nevén ,azonnal foglalnak, letiltanak.
Nem mondom,ki lehet kerülni a dolgot ha messze külföldre menekül ahová nem ér el a magyar hatóság,vagy soha nem lesz bejelentett munkahelye,se semmi nem lesz a nevén.
Ilyen "apa" aki megtagadja a gyerekét,amúgy megérdemli ,hogy nagyon megszivassák.
2015. aug. 19. 09:47
15/22 A kérdező kommentje:
7es és 9 hónapja nem kapsz egy forintot Sem? Igen szomorú:(
Attól nem félek, hogy jogai lesznek. Rohadtul nem érdekli már most sem. Gondolod, hogy bele akar majd szólni, melyik oviba menjen, mikor azt sem ismeri el, hogy ő az apuka, pedig teljesen világos, szóban már többször elismerte, de ugye avval mehetek a sohivatalba.
7es vagyok. Nem, nem 9 hónapja, hanem sohasem. 3 évig éltünk együtt, és 5 hónapos voltam, mikor először pénzt kértem. Addigra már 100ezret költöttem, ő meg elszórta a pénzét. Na el is hagyott. Az utolsó zokniig mindent én álltam. Nem fog ő beleszólni semmibe, ettől ne tarts. Apukánk még soha nem is látta a gyerekét, pedig már min 100 képet küldtem neki, könyörögtem, hogy legalább egyszer az életben nézze meg, de le sem sz@rja. 13 hónapja hagyott el, azóta csak a tárgyaláson láttam, de egy szót sem szólt hozzám, sőt a szemembe sem nézett. Amúgy 40 km-re lakik tőlünk, szóval itt a távolság sem akadály, egyszerűen roh@dék.
2015. aug. 19. 10:03
Megállapítjàk az apaságot,felszólítjàk hogy fizessen gyerektartàst.Ha ennek nem tesz eleget,autamatikusan letiltjàk a fizetéséből.Ha nincs bejelentett munkàja,az àllam fizeti neked havonta,és ha az apukàn nem tudjàk bevasalni,le kell ülnie.Legalàbbis ez (lenne)a hivatalos része.Gyerektartàs összege egy gyermek utàn a fizetés 20%-a,kettő és több gyermek utàn a fizetés 40%-a,afölött màr nem vonnak a fizetésből.Nem tud kibújni a kötelezettségek alól,a gyermek érdekeit elég keményen védi a törvény.
2015. aug. 19. 10:09
En 12 éve nem kapok tartasdijat...
2015. aug. 19. 10:12
17, ez nem így van. Az állam nem fizet automatikusan. Igényelni kell. Feltételei A minimum 6 havi nem teljesítés, legalább egy nemleges foglalási jegyzék és kellően alacsony jövedelem anyuka részéről. 3 évre adják és egyszer újra igényelhető
2015. aug. 19. 10:42
Akkor bocs,régen volt így.
2015. aug. 19. 10:48
Kapcsolódó kérdések: