Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekem apja nem írja...

Ha a gyerekem apja nem írja alá az apasági nyilatkozatot, akkor mi történik? Apasági vizsgálatot úgy tudom meg lehet tagadni. Tehát így teljesen ki tud bújni a kötelezettségei alól?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban szülök, apukanak elkuldtuk a beadványt, de ő nem küldi vissza, azt mondja már nem érdekli az egész.
2015. aug. 19. 08:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Elkuldtuk neki, mellékelve, hogy mikor jelenjen meg önkormányzatnál, ahol ketten beadtuk volna, szabályszerűen. Aznap telefon kikapcs, elérni nem tudtuk.
2015. aug. 19. 09:35
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Nos, ha nem fizet, akkor végrehajtás, ha az sem sikerül és megfelelsz a további feltételeknek, akkor 2×3 évre lehet igényelni állam által megelőlegezett tartasdijat.

A kotelessegel együtt azonban jogai is lesznek ám, Pl lathatas, bele szolhat milyen oviba jár a gyerek, hova koltoztok, stb

2015. aug. 19. 09:37
 13/22 anonim ***** válasza:
27%
7-es vagyok. Ez nekem is megvolt. Ügyvéd által szólítottam fel, hogy jöjjön el a gyámhivatalba, meg is ígérte, hogy jön, aztán persze nem jött. Dolgozott, majd felmondott és feketén dolgozik amióta elhagyott. A per költségmentes volt, az ügyvédem igényelte. Neki viszont 150ezret fizettem, ez apuka költsége mivel ő a pervesztes. Én már kifizettem, most ez a díj is behajtás alatt van a gyerektartással együtt.
2015. aug. 19. 09:43
 14/22 anonim ***** válasza:
25%

Behajtás alá kerül az összeg amivel tartozik. A perköltség is meg a gyerektartás is. Aztán ha valaha is lesz bejelentett munkája vagy tulajdona a nevén ,azonnal foglalnak, letiltanak.

Nem mondom,ki lehet kerülni a dolgot ha messze külföldre menekül ahová nem ér el a magyar hatóság,vagy soha nem lesz bejelentett munkahelye,se semmi nem lesz a nevén.

Ilyen "apa" aki megtagadja a gyerekét,amúgy megérdemli ,hogy nagyon megszivassák.

2015. aug. 19. 09:47
 15/22 A kérdező kommentje:

7es és 9 hónapja nem kapsz egy forintot Sem? Igen szomorú:(

Attól nem félek, hogy jogai lesznek. Rohadtul nem érdekli már most sem. Gondolod, hogy bele akar majd szólni, melyik oviba menjen, mikor azt sem ismeri el, hogy ő az apuka, pedig teljesen világos, szóban már többször elismerte, de ugye avval mehetek a sohivatalba.

2015. aug. 19. 09:54
 16/22 anonim ***** válasza:
11%
7es vagyok. Nem, nem 9 hónapja, hanem sohasem. 3 évig éltünk együtt, és 5 hónapos voltam, mikor először pénzt kértem. Addigra már 100ezret költöttem, ő meg elszórta a pénzét. Na el is hagyott. Az utolsó zokniig mindent én álltam. Nem fog ő beleszólni semmibe, ettől ne tarts. Apukánk még soha nem is látta a gyerekét, pedig már min 100 képet küldtem neki, könyörögtem, hogy legalább egyszer az életben nézze meg, de le sem sz@rja. 13 hónapja hagyott el, azóta csak a tárgyaláson láttam, de egy szót sem szólt hozzám, sőt a szemembe sem nézett. Amúgy 40 km-re lakik tőlünk, szóval itt a távolság sem akadály, egyszerűen roh@dék.
2015. aug. 19. 10:03
 17/22 anonim ***** válasza:
11%
Megállapítjàk az apaságot,felszólítjàk hogy fizessen gyerektartàst.Ha ennek nem tesz eleget,autamatikusan letiltjàk a fizetéséből.Ha nincs bejelentett munkàja,az àllam fizeti neked havonta,és ha az apukàn nem tudjàk bevasalni,le kell ülnie.Legalàbbis ez (lenne)a hivatalos része.Gyerektartàs összege egy gyermek utàn a fizetés 20%-a,kettő és több gyermek utàn a fizetés 40%-a,afölött màr nem vonnak a fizetésből.Nem tud kibújni a kötelezettségek alól,a gyermek érdekeit elég keményen védi a törvény.
2015. aug. 19. 10:09
 18/22 anonim ***** válasza:
53%
En 12 éve nem kapok tartasdijat...
2015. aug. 19. 10:12
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
17, ez nem így van. Az állam nem fizet automatikusan. Igényelni kell. Feltételei A minimum 6 havi nem teljesítés, legalább egy nemleges foglalási jegyzék és kellően alacsony jövedelem anyuka részéről. 3 évre adják és egyszer újra igényelhető
2015. aug. 19. 10:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Akkor bocs,régen volt így.
2015. aug. 19. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!