Túlzásba vittem volna és nem kellet volna ezt mondanom?
Anyukámmal vitatkoztam mert nem tudja elfogadni, hogy nem tudom a kosárlabdát versenyszerűen folytatni amellett, hogy a tanulmányi eredményeim 4,5 alá menne, szerintem egy erős gimnáziumba elég jó a 4-es átlag.Szóval elkezdte mondani, hogy így egy senki leszek ha nem lesznek jó jegyeim és nem jutok be az egyetemre, nem lesz jó munkám és a többi ezt mindig ráhagytam hisz jó tanuló vagyok és még a kosárlabdához is van tehetségem, de azt már nem engedtem el a fülem mellett, hogy így egy lánynak se fogok bejönni(épp egy szakításon vagyok túl) mert munka és pénz nélkül maradok, erre én elkezdtem mondani a magamét, hogy élje a saját életét legyen ő kitűnő tanuló, legyen jó munkája és valami sportot is űzzön versenyszerűen és mellé még hozzátettem ja ez neked már elérhetetlen mert elcseszted az életed van egy szakmád(cukrász)de már sütni se tudsz, az érettségit letetted estin, de nem lett valami jó és most itt vagy 30 évesen és a férjed tart el szóval ezek után ne te legyél az aki megmondja, hogyan élem az életem.
Kiakadt most nem áll szóba velem és várja a bocsánat kérésemet amire várhat mert én úgy gondolom, hogy ez az ő hibája.
Apukámmal jóba vagyok, de már anyukám beszélt vele és így jött beszélni velem, hogy kérjek bocsánatot hagyjam rá, én megmondtam neki is nem fogok bocsánatot kérni azért amiért nem én vagyok a hibás amit bevallja, hogy nekem van igazam akkor bocsánatot kérek mert nem volt szép amiket mondtam akkor is ha ez az igazság.
Időpont ma 17:44
Te valamit nagyon nem jól értelmezel. Anyumnak nem nagy az egoja, csak ahogy mondta, én akartam önálló lenni, én ordítottam vele, hogy elegem van abból, hogy állandóan nyaggat a tanulásért, mindenért. Meg is mondta, hogy rendben, én ha nem akarom, hogy nyaggasson akkor nem fog. Nem is nyaggat, egyszerűen engedi , hogy én magam döntsek.
Nem szemétkedik. Mint írtam, tiszta lakásba megyek haza, van mindig ennivaló az asztalon, kii vannak mosva a ruháim stb. Csak az extra dolgok azok amik már nincsenek, mert szerinte ez is az önállóság része. Nagyon félreértettél, vagy talán a saját szüleid voltak ellőtted, de az én anyám tuti nincs elszállva az egójától. Azt kaptam amit akartam. Mondjuk részemről rosszul sült el, de végig gondolva valahol igaza van az anyámnak.
30-as, ezt jól megmondtad, ügyes vagy :D Amúgy meg egyáltalán nem érdekel a véleményed, amúgy sem neked írtam, hanem 31-esnek, semmi szükség nem volt rá, hogy beledumálj.
31-es, értem amit mondasz, ok, akkor kicsit túldramatizáltam a dolgot, bocsánat.
anyád azért mondta ezeket neked, mert a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen iskola nélkül élni. mint írtad, eltartja apád. így azért van benne ráció. ha nem tanulsz, téged is eltart majd apád 30-40 éves korodig.
kérj bocsánatot. a kosarazást meg add fel. sportolj, ha van kedved, de nem verseny szerűen. maradjon csak hobby.
Valahol igazad lehet.. Viszont anyukad pont ezektől akar megővni..
Ne felejtsd el az egyensűlyt, és kérj bocsánatot.
"Bocsánatkérés: Nem mindig jelenti hogy a másiknak igaza volt ...néha azt jelenti, hogy többre értékeljük a kapcsolatot, mint a saját egónkat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!