Tizenéves fiúk szülei! A ti fiatok kb. mennyit költ egy hónapban szépségápolásra? Úgy érzem, a miénk túlzásba viszi.
19 éves fiúról van szó. Mindig is sokat adott magára, de az utóbbi időben nagyon elharapózott a dolog, a múltkor leültünk a feleségemmel és vele számolni, és eléggé meglepő dolog jött ki.
Szolibérlet: havi 8000 körül jön ki.
Kondibérlet: havi 9000 + vesz fehérjeport, havi 4000.
Fodrász: havi 5000, mert festi a haját, nem tudom, miért.
Kozmetikumok: havi kb. 10000, ebben benne vannak olyan alap dolgok is, mint pl. a sampon, de rengeteg mindent használ, a nagyja azt se tudom, mi. Parfümből pl. millió egy van neki.
Ruhák: havi 10000-15000, szinte minden hónapban vesz új cipőt, meg rengeteg ruhája van.
Ez kb. havi 40000-50000 Ft körül jön ki, amit irreálisan soknak tartok. A feleségem fele ennyit sem költ magára. A másik két fiunknál ez havi max. 10000 Ft.
Ha elmegy bulizni a barátaival, van, hogy 2 (!) órát készülődik.
Egyébként egy helyes srác, sose volt problémája a lányokkal, most is van barátnője, szóval egyáltalán nem lenne szüksége ezekre.
Tudom, hogy a mai fiúk többet foglalkoznak magukkal, mint mi ennyi idősen, de úgy érzem, ez már sok. Viszont nem tudom, mit tehetnék, ez szerintem nem olyan dolog, amit meg lehetne tiltani, pláne, hogy azért szerencsére nem visz ez minket anyagi csődbe.
Egyszerűen csak zavar, hogy ilyen szinten elégedetlen saját magával, és már gyakorlatilag akörül forog az élete, hogy hogy néz ki, naponta több órát áldoz erre.
Szerintetek ez még a normális határon belül van?
Mi tehetnénk mi, szülők ebben a helyzetben?
Ez szerintem is borzasztó sok!
Nekem éveken keresztül nem maradt egész hónapra összesen ennyi nettóm, és abból kellett enni is, meg telefont fizetni, stb. És én egy felnőtt nő vagyok.
Egy tizenéves fiúnak el nem tudom képzelni, miért kell egy havi fizetést elköltenie magára, ráadásul gondolom ezen kívül ő is vesz ennivalót, megy bulizni... Szóval összességében annyit költ, mint máshol egy család??
Ezt biztosan nem engedném, hacsak nem ő maga keresi a pénzt. Főleg, hogy igazságtalan a másik két gyerekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!