Mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés

Két felnőtt lányom van. A nagyobbik lediplomázott, jó állást talált, férjhez ment, házat vettek, gyerekük született, biztos vannak problémáik, de boldogok és jó úton halad az életük. a kicsi a főiskola második évében terhes lett, úgy hogy nem is volt kapcsolatban, de a sráccal úgy döntöttek megtartják a babát. Segítettem őket, nálam laktak amíg összeszedték magukat. 6 hónapos volt az unokám amikor albérletbe költöztek.Sajnos a párja hol dolgozik hol nem ezért sokszor járnak hozzám kölcsönkérni, amit van, hogy vissza se adnak. Úgy volt hogy a lányom befejezi a főiskolát míg otthon van kicsivel gyesen de nem tette. Az unokám másfél éves korában elment dolgozni. Nem túl jó fizetésért. Most 2 és fél éves a kislány és a lányom újra babát vár. Állítólag a szülésig pont meg lesz neki a jogosultsága a gyedre, és nem akartak nagy korkülönbséget a gyerekek között. Ez szerintem akkor is felelőtlen döntés volt a részükről, főleg, hogy a párja megint épp nem dolgozik.

Nemrég örököltem egy nagyobb összeget. Arra gondoltam, hogy veszek a kisebbik lányomnak egy kisebb házat, hogy legalább albérletre ne legyen gondja, a többit meg a nagyobbik lányomnak adom, aki így kevesebbet kapna. a párom szerint (aki nem a lányok apja) ez nagyon igazságtalan lenne. Azért büntetném a nagyobbat, mert jól alakítja/alakította az életét. Megkérdeztem a nagylányomat (elméletben) ha nagyobb összeghez jutna mit csinálna vele. Teraszt csinálnának a ház elé, külföldre mennének nyaralni, a maradékot, meg lekötné.

Ha elfelezem köztük a pénzt akkor meg az lenne igazságtalan, hogy a nagyobbik utazgat a kicsinek meg nincs megoldva a lakhatása sem. A fele pénzből nem tudnának házat venni, mert szerintem nem hitelképesek.

Ti hogyan csinálnátok?

2015. szept. 21. 10:45
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
0%
Minek kölykezel ennyit? Biztos nagy az apjuk ..... .
2015. szept. 22. 08:11
 32/35 anonim ***** válasza:

Belegondolva magam a nagyobbik lány helyzetébe...

MI 4-en vagyunk testvérek:

- kisebbik húgom még tanul, remélhetőleg ő viszi valamire

- nagyobbik húgomnak már van egy gyereke, az apja szintén hol dolgozik hol nem, anyánknál laknak, nincs se érettségije se szakmája, sulit leszarta, ő nem dolgozik, gyereket nevel

- bátyám szintén leszarta a közép sulit, a szakmáját abbahagyta amikor az utolsó héten megtudta, hogy 1 hetet be kell járnia, mert a hiányzása túl sok lenne, tehát 1 héten múlott a szakmája amit inkább hagyott úszni, ő hol dolgozik, hol nem, szintén anyánknál lakik

- vagyok én aki 14 éves koromtól baromi sokat tanultam otthon, igaz a közép suli után az OKJ szakmára alig jártam be, de előtte már leraktam 2 szakmát szülői támogatással, 2 éve dolgozok (suli után 1.5 hónap elteltével már dolgoztam = aug 1.-jei kezdés), én apánkkal élek

Amikor én suliba jártam, vagy otthon éjszakába nyúlóan tanultam/programoztam saját "szórakozásomra", akkor a húgom és a bátyám valahol ivott, vagy a haverokkal szórakozott, vagy épp otthon pihent...

Ami időt én munkával és tanulással töltöttem ők azt piálással, haverokkal lógással, pihenéssel, szórakozással...

Igazságtalannak érezném, hogy azért mert én a tanulást választottam a bulizás és lógás helyett kevesebbet kapjak!

Azért kapok kevesebbet, mert én a jövőmet építettem és sikeres lettem? Megdolgoztam azért amim van, kiérdemeltem a jobb életet, mert tettem érte! A szülői "ajándék" (amit te készülsz adni) azért legyen kevesebb, mert én megdolgoztam azért amim van, míg a tesó(i)m nem ilyen úton járt(ak)?

Az, hogy én jól keresek és jobb lehetőségeim vannak azok főleg én érdemeim!

Az, hogy a tesóim ott tartanak ahol az meg az ő érdemeik...

De mind a 4-en apa és anya gyerekei vagyunk közösen illet meg minket az a pénz...persze dönthet úgy a szülő, hogy kevesebbet ad valakinek, hisz az ő pénze, de AZÉRT mert sikeresebb vagyok szerintem nekem nem jár kevesebb...

Nálam annyi módosító tényező van, hogy apám kb 1 milliót kifizetett a 2 tanfolyamra, mert látta bennem, hogy "érdemes vagyok rá". Azt az összeget a sajátomból szétosztanám a tesóim között, hisz ők nem kaptak ilyen támogatást, meg ha kaptak is volna valószínűleg felesleges lett volna...igaz ők pont azért kapnak most "kedvezményeket", mert nem tanultak, meg így alakult az életük...

Te is adsz kölcsön a kisebbik lányodnak, van amit vissza se adnak...ha belegondolsz a nagyobbikkal szemben ez is kicsit igazságtalan, mert ő kevesebbet kap azért, mert neki nincs rá szüksége...

Erről beszélj a nagyobbik lányoddal, szerintem alapesetben te fele-fele arányban akard szétosztani a pénzt és amit a nagyobbik odaad a kisebbik lakásába azt "add csak a kisebbiknek"...vázold fel mit szeretnél és, hogy ő ebben benne lenne e...de ne erőltesd rá, hanem ő döntsön...

22F

2015. szept. 22. 10:07
 33/35 anonim ***** válasza:
57%

Leírom a mi esetünket!

A férjem tesója a 3 gyermekével és feleségével vidéken él anyósomnál. Egy huncut garast nem adnak bele se a rezsibe, se a kajába. Nekünk van saját lakásunk, külföldön élünk és dolgozunk, szintén 3 gyerekkel. Férjem édesanyja az anyukája után most örökölt egy nagyobb összeget. Mondta a férjemnek, hogy abból a tartozásait akarja lerendezni, illetve a két gyerekének ad x-x összeget (tehát ugyanannyit), a többit pedig elteszi. Nekem nagyon jól esett ez a gesztus, mert mi bár csöppet se szorulunk rá arra az összegre, mégis a két fia között igazságosan osztja szét. Tisztában vagyunk azzal, hogy amit ő félre szeretne tenni, azt előbb utóbb úgyis felélik, de az hogy azt a fix összeget fele-fele arányban osztja el, ez nagyon kedves és mondhatni így fair. Szóval szerintem te is annyit adj az egyiknek mint a másiknak, hisz tudod, mindenki a maga életének a kovácsa!!!

2015. szept. 22. 10:44
 34/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan válaszoltatok. Nagyon sok lehetőséget írtatok, ami nekem eszembe sem jutott.

Azt hiszem el kell gondolkodnom a kisebbik lányom támogatásáról a továbbiakban. Sajnos nagyon igaz az, hogy kívülállók sokszor jobban látják a helyzetet. A párom mindig azt mondja, hogy azért olyan a lány amilyen, mert mindig segítünk neki. Nem csak én, az apja is, míg élt anyukám ő is, valamint a nővére is. Valóban úgy néz ki, hogy többet ártunk neki ezzel. Csak ugye nehezen mond nemet az ember a saját gyerekének.

2015. szept. 23. 14:54
 35/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

lehet nehezen mondasz nemet a gyereknek, de azt nézd, hogy ezzel kárt teszel neki! ha pénzt adsz neki nem tanulja meg beosztani azt ami van, nem tanulja meg felelősségteljesen beosztani a dolgokat...

lesz idő amikor már nem lesz te, nem lesz az apuka és ő vagy ők éhezni fognak talán pont abba fognak meghalni, mert nem tanulták meg idejében azt, hogy mit tegyenek válsághelyzetben...hisz most ennyien segítitek, de akkor lehet nem fogja senki és vége a dalnak...

2015. szept. 23. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!