Mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés

Két felnőtt lányom van. A nagyobbik lediplomázott, jó állást talált, férjhez ment, házat vettek, gyerekük született, biztos vannak problémáik, de boldogok és jó úton halad az életük. a kicsi a főiskola második évében terhes lett, úgy hogy nem is volt kapcsolatban, de a sráccal úgy döntöttek megtartják a babát. Segítettem őket, nálam laktak amíg összeszedték magukat. 6 hónapos volt az unokám amikor albérletbe költöztek.Sajnos a párja hol dolgozik hol nem ezért sokszor járnak hozzám kölcsönkérni, amit van, hogy vissza se adnak. Úgy volt hogy a lányom befejezi a főiskolát míg otthon van kicsivel gyesen de nem tette. Az unokám másfél éves korában elment dolgozni. Nem túl jó fizetésért. Most 2 és fél éves a kislány és a lányom újra babát vár. Állítólag a szülésig pont meg lesz neki a jogosultsága a gyedre, és nem akartak nagy korkülönbséget a gyerekek között. Ez szerintem akkor is felelőtlen döntés volt a részükről, főleg, hogy a párja megint épp nem dolgozik.

Nemrég örököltem egy nagyobb összeget. Arra gondoltam, hogy veszek a kisebbik lányomnak egy kisebb házat, hogy legalább albérletre ne legyen gondja, a többit meg a nagyobbik lányomnak adom, aki így kevesebbet kapna. a párom szerint (aki nem a lányok apja) ez nagyon igazságtalan lenne. Azért büntetném a nagyobbat, mert jól alakítja/alakította az életét. Megkérdeztem a nagylányomat (elméletben) ha nagyobb összeghez jutna mit csinálna vele. Teraszt csinálnának a ház elé, külföldre mennének nyaralni, a maradékot, meg lekötné.

Ha elfelezem köztük a pénzt akkor meg az lenne igazságtalan, hogy a nagyobbik utazgat a kicsinek meg nincs megoldva a lakhatása sem. A fele pénzből nem tudnának házat venni, mert szerintem nem hitelképesek.

Ti hogyan csinálnátok?

2015. szept. 21. 10:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%

"az lenne igazságtalan, hogy a nagyobbik utazgat a kicsinek meg nincs megoldva a lakhatása sem"

Oké, ez jól hangzik, de szerintem meg az lenne igazán igazságtalan, hogy aki tanult, és megdolgozott azért, amije van, azt "lesz.rjuk", aki meg lusta és felelőtlen, azt lakásvásárlással jutalmazzuk. Szerintem is fele-fele arány lenne a helyes.

2015. szept. 21. 11:33
 12/35 anonim ***** válasza:
20%

Én szívem szerint a kisebbnek megvenném a házat és a maradékot a nagyobbnak adnám. Hiszen ahogy írtad nekik végül is semmire sem kell igazán.

Én nem tartom ezt büntetésnek. Hiszen azt kell támogatni, aki rászorul.

Viszont!!! Nagyon félnék, hogy a házat is elkótyavetyélik. Adósságot íratnak rá, ne talán tán eladják. Szóval, ha ilyen felelőtlenek, akkor elég sok mindent kinéznék még belőlük.

Szóval nem egyszerű.

De ha meg elfelezed a pénzt, akkor a kisebbik szerintem csak felélné, tehát nem rakná félre, hogy majd ahhoz gyűjtenek.

Lehet, hogy az lenne a jobb, ha egyenlőre nem tennél semmit sem azzal a pénzzel.

2015. szept. 21. 11:58
 13/35 anonim ***** válasza:
89%
Miert nem veszel a kisebbnek egy lakást? Egy 3 szobás kis lakás boven eleg lenne, az is nagy segitseg. Egy hazat lehet fent se tudnának tartani
2015. szept. 21. 12:10
 14/35 anonim ***** válasza:
95%
még egy megoldás lenne, ha nagyon akarnál a kicsinek venni lakást, hogy te vagy a haszonélvező. így nem tud vele semmit se csinálni nélküle. de még így se adnék a kicsinek semmit.
2015. szept. 21. 12:25
 15/35 anonim ***** válasza:
85%
a szuleim ugy csinálták, hogy vettek egy házat a bátyámnak, rám meg rámiratták a nyaralot..most a legujabb otlet, hogy anyám a lakását is rám iratja igy lesz egyenloen elosztva a -vagyon.
2015. szept. 21. 12:42
 16/35 anonim ***** válasza:
83%

Nem értek egyet a hármassal, mert az ingatlan értékálló, a bankbetéted meg addig van biztonságban, amíg be nem üt valami baj (becsődöl a bank, takarék, lelép vele Marcsika...stb).

Pénzt semmiképp nem adnák a kisebb lánynak, ha felelőtlen döntéseket hoz, de arra sincs garancia, hogy ha ingatlant veszel neki, akkor azt nem adja el, ha megszorulnak...stb.

Szóval én is házat vennék, de nem adnám egyből oda neki. Úgy értem, vedd meg a saját nevedre (persze lakhatnak benne), és azzal a feltétellel írasd a nevére, ha lediplomázik. Ha a pasi ennyit van otthon, be tud segíteni, hogy a lányod tanulhasson. Hosszú távon többet adsz neki, ha motiválod a változásra, mintha a feneke alá teszel mindent. Így segítettél is, meg nem is, és talán nem lesz akkora a különbség a nagylányoddal szemben, ha neki csak kevesebb pénzt adsz.

A nagylányoddal szemben ez rövid távon igazságtalan, de neki pillanatnyilag nincs akkora szüksége a segítségre. Hogy hosszú távon ne érjen senkit sérelem, azt megteheted, hogy írsz végrendeletet, és a nagyobb lányodra hagysz majd több mindent, persze ezt beszéld meg mindkettővel. Addigra remélhetőleg a kicsi is rendezi az életét.

2015. szept. 21. 12:49
 17/35 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem az nagyon jó ötlet, amit írtak valaki feljebb, hogy a kisebbnek veszel házat, a nagyobbra pedig ráíratod azt, amiben most élsz (persze a te haszonélvezeti jogoddal). A nagyobbnak most konkrétan úgy sincs szüksége pénzre.

Így mindkét lány kapott egy házat.

2015. szept. 21. 12:51
 18/35 anonim ***** válasza:
59%
Fele-fele természetesen. Nehogy már a nagyobbiknak jusson kevesebb azért, mert a húga volt olyan hülye, hogy folyton felcsináltatja magát egy naplopóval.
2015. szept. 21. 13:33
 19/35 anonim ***** válasza:
9%
Kérdezd meg a nagyobb lányodat, hogy lemond a részesedésérők a testvére javára?
2015. szept. 21. 13:44
 20/35 anonim ***** válasza:
93%

ha ilyen felelőtlenek, a házzal sem húzod ki őket a bajból.

akkor meg annak javítási munkáira sem költenének, rezsit se fizetnék...

felelőtlenek kezében a vagyon, a pénz is veszélyben van mindig.

2015. szept. 21. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!