Mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés

Két felnőtt lányom van. A nagyobbik lediplomázott, jó állást talált, férjhez ment, házat vettek, gyerekük született, biztos vannak problémáik, de boldogok és jó úton halad az életük. a kicsi a főiskola második évében terhes lett, úgy hogy nem is volt kapcsolatban, de a sráccal úgy döntöttek megtartják a babát. Segítettem őket, nálam laktak amíg összeszedték magukat. 6 hónapos volt az unokám amikor albérletbe költöztek.Sajnos a párja hol dolgozik hol nem ezért sokszor járnak hozzám kölcsönkérni, amit van, hogy vissza se adnak. Úgy volt hogy a lányom befejezi a főiskolát míg otthon van kicsivel gyesen de nem tette. Az unokám másfél éves korában elment dolgozni. Nem túl jó fizetésért. Most 2 és fél éves a kislány és a lányom újra babát vár. Állítólag a szülésig pont meg lesz neki a jogosultsága a gyedre, és nem akartak nagy korkülönbséget a gyerekek között. Ez szerintem akkor is felelőtlen döntés volt a részükről, főleg, hogy a párja megint épp nem dolgozik.

Nemrég örököltem egy nagyobb összeget. Arra gondoltam, hogy veszek a kisebbik lányomnak egy kisebb házat, hogy legalább albérletre ne legyen gondja, a többit meg a nagyobbik lányomnak adom, aki így kevesebbet kapna. a párom szerint (aki nem a lányok apja) ez nagyon igazságtalan lenne. Azért büntetném a nagyobbat, mert jól alakítja/alakította az életét. Megkérdeztem a nagylányomat (elméletben) ha nagyobb összeghez jutna mit csinálna vele. Teraszt csinálnának a ház elé, külföldre mennének nyaralni, a maradékot, meg lekötné.

Ha elfelezem köztük a pénzt akkor meg az lenne igazságtalan, hogy a nagyobbik utazgat a kicsinek meg nincs megoldva a lakhatása sem. A fele pénzből nem tudnának házat venni, mert szerintem nem hitelképesek.

Ti hogyan csinálnátok?

2015. szept. 21. 10:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
83%
semmiképp nem adnám a kezébe a pénzt sőt a lakás,sem a világvége sok ember elél panelban, ha a lányod volt olyan hülye,hogy felcsináltatta magát akkor megérdemli.A nagy lányod is el van viszont,mert igazából nem fontos dolgokra költene,szóval a helyedben félretenném egy részét a gyerekeknek, ha majd örökölnek tőled,egy részét viszont most elkölteném a helyedben olyanra amire szükséged van.
2015. szept. 21. 14:59
 22/35 anonim ***** válasza:
89%
Azt is szem előtt kell tartanod, hogy ha nem vagy igazságos a két gyerek között is viszályt szíthatsz...
2015. szept. 21. 15:08
 23/35 anonim ***** válasza:
77%

szerintem se vegyél.

ő a maga sorsa kovácsa, aztán majd nem tudják fizetni a rezsit, és eladják a házat.

vagy 50-50% vagy a tied az egész.

arról nem a tesója meg te tehetsz, hogy ő buta, szüli a gyerekeket a semmire.

2015. szept. 21. 15:40
 24/35 anonim ***** válasza:
77%

én inkább azt a gyerekemet támogatnám, aki tett az életében valamit.

tanult

dolgozott

nem a semmire szült meg megélni se tud, de szül még egyet (kettőt) ...

2015. szept. 21. 15:47
 25/35 anonim ***** válasza:
86%

Szerinted mit érsz el ezzel a hozzáállással?

A kisebbik lányod már így is egy semmirekellő parazita,a lumpen pasijával együtt. Nem tudnak megállni a lábukon, de csinálnak még egy gyereket a semmire, te ezt meg egy házzal jutalmazod. Szerinted ezek után mi lesz a ház sorsa, amit fenn kell tartani, különben tönkremegy? Majd mostantól egy lakás helyett egy ház fenntartásához adhatod a vissza nem térítendő támogatásokat, egy tehermentes házra nyakig el fognak adósodni, aztán szépen, lassan, de biztosan elúszik a fejük fölül, te meg, ha megéled, a nyugdíjad utolsó morzsáiból is pupálhatod pénzzel a minimum kétgyerekes kiscsaládot.

Mindeközben az a lányod, aki felelősségteljesen gondolkozik, építi az életét megutál. Megutál, mert minden plusszal a lumpenséget és a felelőtlenséget támogatod. Honnan tudod, hogy ők milyen áron teremtik meg a körülményeiket? Nekik nem esne jól csak úgy készen kapni valamit? Vagy ha egyszer csak a semmiből teremne a pénz valamire(mint a kisebbik esetén...) Amikor meg majd neked lenne szükséged segítségre, támogatásra, nyilván ezt a lányodat szemelnéd ki, hogy támogasson, segítsem, mert a másiktól hiába is kérnéd, várnád, az nem fog tudni, vagy le sem fog sz..ni, ha már nem tudsz adni...

Így szokott lenni... Annyira tipikus forgatókönyv...

2015. szept. 21. 16:24
 26/35 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a párodnak van igaza. Valóban igazságtalan lenne.

Én több megoldást is jónak tartanék: egyharmad összeg neked, egyharmad-egyharmad a két lánynak.

Vagy fele-fele két lánynak.

Vagy mind megtartod magadnak, és majd örökölnek, ha eljött az ideje.

Vagy veszel egy kis házat/lakást, de nem a kisebbik lányodnak, hanem magadnak, amit majd mindketten örökölnek. Ott lakhatna egy minimális bérért vagy csak rezsiért a kisebbik lányod a családjával, a többi pénzt pedig megkaphatná a nagyobb lányod.

2015. szept. 21. 16:43
 27/35 anonim ***** válasza:
57%
A 26-os pont azt írta, amit akartam: harmadold, neked is maradjon. Ugyanannyit adnék mindkettőjüknek a fennmaradó összegből.
2015. szept. 21. 18:33
 28/35 anonim ***** válasza:
58%
A kisebbik lányod maga teremtette magának ezt a helyzetet. Nem lehetsz mindig mellette, hogy kihúzd a kakiból. Neki kell megtanulnia azt, hogy igenis felelősen kell bánni a pénzzel... És igen, a rendesen tanuló, felelősségteljesen élő, kőkeménen dolgozó lányoddal szemben meg nem lenne fair.
2015. szept. 22. 00:36
 29/35 anonim ***** válasza:
13%

Igaz, hogy a kissebbik lány maga kereste a bajt, de a kérdezőnek mégis csak a lánya, ne szídjátok!

Kérdező, ha lekötöd a pénzt, lehet az unokád jól jár majd sok év múlva, de a lányodnak most van szüksége segítségre. Vedd meg a lakást magadnak, és hadd költözzenek be és használják. Természetesen minden hónapban ellenőrizd, hogy a rezsit fizetik-e rendesen, nehogy felhalmozzák!

2015. szept. 22. 04:35
 30/35 anonim ***** válasza:
58%
A lánya felnőtt nő, a asját lábán, és a párja lábán kellene megállnia a kiscsaládnak, nem anyuka segítségén. Én semmiképpen nem vennék nekik lakást. Hitelt hitelre halmoznának rá, a rizsit se fizetnék, ha nincs apukának munkája. Hogy ellenőrizné mégis a kérdező, hogy fizetnek-e? Vagy inkább: mit tehetne, ha nem fizetnének? Kifizethetné helyettük... ugyanezen okból nem vennék úgy lakást, hogy ők költözzenek bele. Egyszerűen be kellene látni, hogy azzal, hogy állandóan alájuk nyúlsz, nem segítesz, mert csak az élősködő, másra támaszkodó életmódjukra segítesz rá, és ha egyszer már nem tudsz adni, nem leszel, akkor mi lesz velük? Meg kellene már érteniük végre, hogy ha élni akarnak, azért tenniük kell! A legrosszabbat teszed, ha mindig segíted őket. Nagynéném is ilyen volt, még 50 évesen is az anyja tömte pénzzel, aztán amikor az öreglány beteg lett, a lánya rá sem nézett, amikor meg meghalt, addigra hatalmas adósság, most éppen csak azért van még hol laknia, mert nem nem indult meg a kilakoltatás, de már végrehajtás alatt van mindene, és hiába gürizik, fizikailag szét van esve, ráadásul a kulimunkával alig keres valamit. Persze, buta, minta tök, és élete java részében az anyja segítette, sose kellett megtapasztalnia a döntései következményét, nem is tanulta meg. Anyámat meg konkrétan lesz..ták a szülei, ő megállt a lábán, talpraesett volt, soha nem támogatták semmiben, önerőből tanult, ért el mindent, és csak szívott, amiatt, hogy van egy életképtelenre nevelt testvére.
2015. szept. 22. 06:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!