Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 28 éves vagyok, még itthon...

28 éves vagyok, még itthon lakom, mert tanulok, de anyukám érzelmileg zsarol, nem költözhetek el itthonról. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Én vagyok a legkisebb gyermeke, még 1 évem van az egyetemből, amit a szüleim fizettek ki. Jövőre férjhez megyek, a barátommal már 9 éve vagyunk együtt, természetesen saját otthonról, családról álmodunk. Jövőre hogy végzem az egyetemmel úgy tervezzük, hogy elköltözünk a saját házunkba. De ezt anyukám nem engedi. Amikor erre terelődik a beszélgetés azt mondja, hogy ő nem ezért tanítatott engem, így eldobom őket, nem ezt érdemlik. A másik testvérem a szomszédban lakik, ha baj van ő itt van 1 percre. Nézegetünk házakat, maximum 10 percre tőlük, de nem elég, ő egy házban akar maradni velünk. Azzal zsarol, hogy majd meg tudom, milyen nehéz lesz, ha lesznek gyerekeink és beteg lesz a gyerek, nekem meg munkába kell mennem, és előtte még el kell vinnem hozzá, hogy vigyázzon rá, milyen egyszerűbb lenne csak a szomszéd szobába átvinnem. Igazság szerint már magánéletem sincs. Bármit csinálunk kiakad. Elmegyünk moziba azt mondja: hagyjátok csak itthon az öregeket, nincs rá szükségetek, csak a pénzükre. Valóban nagyra becsülöm, hogy kitanítattak, de azért az a hála, hogy otthon maradok amíg meg nem halnak?

2015. szept. 7. 12:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
91%

Bocs, hogy ezt mondom, de ilyen szülőtől olyan messzire kell költözni, amennyire csak tudsz, ne tudjon átsétálni papucsban.

Anyámra is orrol nagyanyám, mert anyám merészelt továbbtanulni és elköltözött a faluból városba apámhoz, miután férjhez ment. Mamámék falujában megjegyzem lassan már csak öregek élnek, minimális a munkalehetőség.

Azt nem mondom hogy már el kellett volna költöznöd, mert nem olyan egyszerű, ha nem hullik az öledbe valami, egy kollégám most volt kénytelen visszaköltözni a szüleihez, annyira felszaladt az albérlet költsége, de a fizetése nem lett annyival több. De ne hagyd magad befolyásolni, felnőttél, nem tehetnek semmit, van párod, együtt majd megoldjátok.

2015. szept. 7. 16:31
 32/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes és hasznos tanácsokat! :) Jövőre összeházasodunk, utána költözés. Addigra már szeretnénk megvenni a házat. Kíváncsi leszek a reakciókra. Szerintem nem olyan lehetetlen egy rendszert beiktatni a hétköznapjainkba, hogy például minden héten kétszer, háromszor átmegyünk anyukámékhoz, persze a mindennapos telefon kapcsolaton kívül. Ha babánk lesz akkor meg még többet velem lehet, hiszen addigra már nyugdíjas lesz. Ő is jöhet hozzánk, nem csak mi hozzájuk.
2015. szept. 7. 17:18
 33/41 anonim ***** válasza:
86%

"minden héten kétszer, háromszor átmegyünk anyukámékhoz, persze a mindennapos telefon kapcsolaton kívü"

mond meg nekem minek neked esküvő meg ház, ha anyádról képtelen vagy leszakadni. ezt szerinted meddig tűri még a párod?

2015. szept. 7. 19:08
 34/41 A kérdező kommentje:
Ez a mi családunkban természetes, hogy mindennap beszélünk a családdal. Ha nincs is különösebb mondanivalónk, akkor is minden nap felhívom a testvéreimet, illetve ők engem, anyumat. Szinte mindennap átjönnek, mert ugyanabban a városban lakunk. Nem hinném, hogy ez így tarthatatlan.
2015. szept. 7. 19:27
 35/41 A kérdező kommentje:
Párom is mindennap beszél a szüleivel telefonon, hetente, kéthetente megyünk hozzájuk, mert ők kicsit messzebb, egy másik városban laknak.
2015. szept. 7. 19:28
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Remélem sikerül meghoznod a helyes döntést, de ha igen akkor javaslom, hogy ne 10 percnyire vegyetek házat, mert naponta át fog járni hozzátok, mindenbe bele fog szólni, mindenben tanácsot fog adni, és mire észbe kaptok, már megint teljesen rátok telepszik.

Költözzetek jó messzire. Nem fog belehalni, ez a vérnyomás, és rosszullét dolog is csak az előadás része.

2015. szept. 7. 20:21
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Ok. Ha beszari vagy(te írtad) ezen dolgozz, itt a megoldás!
2015. szept. 7. 21:40
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Azt csinálsz, amit akarsz, de arra nagyon figyelj, hogy a szüleid ne vegyék át az irányítást az életetek fölött, ne juss oda, ahova anyám az anyja miatt.
2015. szept. 7. 21:42
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy nem engedi. Összeházasodtok, amximum nem lesz ott az esküvőn. És ne 10 percre tőle keressetek házat, hanem 10 órára, különben akár el se költözzetek, mindig rajtatok fog lógni. A zsarolásnak meg ne engedj, felnőtt vagy már.
2015. szept. 8. 23:47
 40/41 anonim ***** válasza:
74%

"Ha nincs is különösebb mondanivalónk, akkor is minden nap felhívom a testvéreimet, illetve ők engem, anyumat. Szinte mindennap átjönnek, mert ugyanabban a városban lakunk. Nem hinném, hogy ez így tarthatatlan."

En tuti megbolondulnek ha a paromat naponta hivogatna az anyja meg napi szinten atjarogatnanak...

Megis mi a fenerol tudtok minden egyes nap beszelni? Sut a nap. Nalatok is? Ja itt is.

Ennek mi ertelme van, komolyan? Mind a ketten gyerekek vagytok meg agyilag, erosen fuggtok a szuloktol. A baj az hogy nem is latjatok hogy ez mennyire gaz, csak erzitek neha. Raadasul teged eros erzelmi es anyagi fuggesben tartanak.

Boldog akarsz lenni? Tenyleg SAJAT eletet akarsz, sajat elmenyekkel, dontesekkel? Elkoltozol jo messzire, anyukaval meg szigoruan heti 1 telefonalas. Es SEMMI komoly dilemmat, dontesi szituaciot, problemat NEM megosztani anyukaval, maximum utolag.

De nyilvan nem fogod megtenni, mert neked a kulonkoltozes az hogy a szomszed hazba koltozol, ami semmit sem valtoztat meg, csak annyit hogy nem alszol anyaddal egy fedel alatt.

2015. szept. 9. 07:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!