Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 28 éves vagyok, még itthon...

28 éves vagyok, még itthon lakom, mert tanulok, de anyukám érzelmileg zsarol, nem költözhetek el itthonról. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Én vagyok a legkisebb gyermeke, még 1 évem van az egyetemből, amit a szüleim fizettek ki. Jövőre férjhez megyek, a barátommal már 9 éve vagyunk együtt, természetesen saját otthonról, családról álmodunk. Jövőre hogy végzem az egyetemmel úgy tervezzük, hogy elköltözünk a saját házunkba. De ezt anyukám nem engedi. Amikor erre terelődik a beszélgetés azt mondja, hogy ő nem ezért tanítatott engem, így eldobom őket, nem ezt érdemlik. A másik testvérem a szomszédban lakik, ha baj van ő itt van 1 percre. Nézegetünk házakat, maximum 10 percre tőlük, de nem elég, ő egy házban akar maradni velünk. Azzal zsarol, hogy majd meg tudom, milyen nehéz lesz, ha lesznek gyerekeink és beteg lesz a gyerek, nekem meg munkába kell mennem, és előtte még el kell vinnem hozzá, hogy vigyázzon rá, milyen egyszerűbb lenne csak a szomszéd szobába átvinnem. Igazság szerint már magánéletem sincs. Bármit csinálunk kiakad. Elmegyünk moziba azt mondja: hagyjátok csak itthon az öregeket, nincs rá szükségetek, csak a pénzükre. Valóban nagyra becsülöm, hogy kitanítattak, de azért az a hála, hogy otthon maradok amíg meg nem halnak?

2015. szept. 7. 12:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
54%
Aha és a diákmunkádból, meg a párod másodállásából (mert az egyik fizetése nyilván kellett a rezsi-kaja-ruha-szórakozásra) 3 év alatt összejött egy házra való pénz? Az igen.
2015. szept. 7. 14:17
 22/41 anonim ***** válasza:
7%
jaj szegény ne engedtek h kifizesd a tandíjat, talán fegyvert tartott a fejedhez?
2015. szept. 7. 14:34
 23/41 A kérdező kommentje:
Hűha, nem is gondoltam, hogy ennyire rosszindulatúak vagytok! Először is, én az első diplomám után, amit nappalin szereztem, 23 éves korom óta dolgozom teljes munkaidőben. Utána levelezőn elkezdtem a második diplomám, amit jövőre fejezek be. A párom nem tanult tovább, ő 19 éves kora óta dolgozik. Akármennyire hihetetlen, így ketten, össze tudtunk szedni egy családi házra valót. Vidéken élünk, itt a családi házak 10M körül forognak. Nekem jó állásom van, sokat túlórázom. Nem ez volt a kérdésem. Ennyit az anyagiakról, nem ezzel van a gond!
2015. szept. 7. 14:56
 24/41 anonim ***** válasza:
10%

a fő gond a drága anyád

bár szerintem te nagyobb bolond vagy :D

2015. szept. 7. 14:59
 25/41 A kérdező kommentje:
Miért is?? Tényleg kíváncsi vagyok a válaszodra.
2015. szept. 7. 15:05
 26/41 anonim ***** válasza:
55%

azzal tudja ezt megcsinálni egy ilyen bolond nő aki hagyja.

minek engedted h fizesse a sulit? ezzel is csak azt érte el hogy mondhassa "én taníttatlak haláltan gyermek"

ha dolgozol akkor futotta volna rá

az meg hogy jaj 28 vagyok de anyuci mondja meg költözhetek e vagy sem, az ÓVODA!

szépen meg kell mondani, hogy anyuka pofabe vagy az ország másik végébe megyünk, ha lesz gyerekünk akkor megoldjuk, bébiszitterrel és csók.

csak beszari vagy

2015. szept. 7. 15:08
 27/41 anonim ***** válasza:
41%
Segíteni nem tudok,csak elmondani,ha nekem ilyen problémám lenne:munka mellett végezném az egyetemet,albérletben élve a párommal.
2015. szept. 7. 15:14
 28/41 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet, beszari vagyok. Ha előkerül az elköltözés téma, inkább kerülöm a konfliktust, de titokban házakat nézegetünk.
2015. szept. 7. 15:28
 29/41 anonim ***** válasza:
96%

Ez velem is igy volt nemi elteressel. a lenyeg azonban ugyanaz, h a szuleim erzelmileg zsaroltak. Az a nagy helyzet, h otthon laksz szuletesed ota, es a anyukad nem birja elviselni a gondolatat, h Te is kirepulsz a feszekbol. Sajnos csak a drasztikus modszer segithet. Anyukad alkalmazkodni fog, hidd el.

Nalunk is ez volt, es szorol szora ugyanez a szoveg: "nem ezert tanittattunk...", "majd megtudod, ha Neked is lesz gyereked..." stb stb. Namarmost, en akkor se szo se beszed, elkoltoztem a volegenyemhez. eleinte nem tetszett nekik, nagyon nem! Jottek azzal, h halatlan vagyok, meg kitagadnak a csaladbol (foleg apam). Aztan szepen lenyugodtak. Azota ocsem is szepen kirepult otthonrol, pedig ot is probaltak am erzelmileg zsarolva otthon tartani. En azota kulfoldon elek, es semmi gond nincs azzal, h mar kirepultem. Orulnek, h boldog vagyok es ennyi. Ocsem is elt kint 2 evet kulfoldon, de aztan hazakoltozott.

Azota van 2 gyerekem, es nem, nem fogom oket erzelmileg zsarolni, h maradjanak otthon, ha nagyobbak lesznek :D :D

a kapcsolatom pedig jo a szuleimmel. De ehhez sajnos kellett az a par honap mosolyszunet.

Ilyenkor kepesek a szulok eljatszani a hattyu halalat, h jaj, mi lesz veluk, ha a gyerek magara hagyja oket. Csak eppen azt felejtik el, h az ember nem azert szul gyereket, h az majd eltartsa, szolgalja, vagy szorakozotassa, ha megoregszik. Onzo dolog igy gyereket vallalni.

De majd belenyugszik anyukad, ha hatarozott es kovetkezetes vagy!

2015. szept. 7. 15:55
 30/41 anonim ***** válasza:
53%

az 1.nek üzenem, hogy a linkelt kérdést én írtam ki. de ha elolvastad volna, látnád, hogy ott a csaj hozzá se szólhat fiukhoz, nemhogy x éves kapcsolata legyen.

kérdező : éld a saját életed. örülj neki, hogy a párod ilyen toleráns. én ezt nem hagynám, hogy ennyi önállóság nincs benned... és hagysz a zsarolàsnak. én nem maradnék a közelükben sem(ahogy írtad, hogy 10percen belül kerestetek házat)

19L

2015. szept. 7. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!