28 éves vagyok, még itthon lakom, mert tanulok, de anyukám érzelmileg zsarol, nem költözhetek el itthonról. Segítene valaki?
Én nővérem is 30 éves létére még mindig itthon él a szülői házban. A középső testvérem a bátyám ő már 20 évesen elköltözött végleg az egyetem alatt és dolgozni kezdett.
Én is még itthon élek, én nehezen tanuló ember vagyok, rossz tanuló voltam, jó nem voltam olyan rossz de a hármas átlag felett sosem tudtam teljesíteni.
Én érettségi után OKJ-t tanultam és villanyszerelőnek dolgozom. Én azét maradtam itthon mert párkeresésben is egy nulla ember vagyok így egyedül élni nekem nehéz lett volna főleg anyagilag. Én összespóroltam a pénzem a 4 évem alatt amióta dolgozom vettem egy használt autót, arra nem költöttem sokat, és nem is kell még szerencsére. Apukám örökölt egy házat a nagyszüleimtől telekkel mindennel együtt. Abból a pénzből én fogok kapni egy kisebb családi házat amit már meg is vettünk de nekem kell már rendbe raknom. A nővérem pedig akkor kap anyagi segítséget ha végre eldönt mikor mit akar stb... A nővérem is itthon él, hol dolgozik, hol nem, csak bulizásról szól az élete a 7 éves fiát is eldobta magától. Nálunk az van hogy a szüleim engem zsarolnak így hogy minek költözzek el ha még nincs senkim meg így meg úgy. Jó egyes dolgokban igazuk van, a ház megvan nekem egyenlőre tárolónak használjuk mert csak 20 percre van innen gyalog meg néha az ottani szomszéd használja az udvarunkat favágásra meg az állatokat viszi oda legelni időnként cserébe fizeti az ottani rezsit ami valljuk be szinte semmi.
Én már idén nyáron azon agyaltam hogy a nyaramat rászánom és nem vállalok maszek munkát meg másod állásom a futárkodást is felfüggesztem 3-4 hónapra és az idő alatt szabad időmben a házamat fogom apránként csinálgatni. Sok mindenhez értek, a tetőt már egy ismerőssel rendbe hoztuk közösen 2 hétvége alatt. A villanyvezetékeket is folyamatosan szedem ki a helyéről a régieket már csak a villanyórához közeli helyiségben van áram, többi helyre hosszabbítóval viszem ha oda kell éppen. Mivel szakmám és a szolgáltatónál is le vagyok szerződve így nyúlhatok a villanyórához is csak pár papírmunka az egész. Én sokat dolgoztam a házamon a nyár alatt persze a szüleim időnként szívták miatta a vérem, főleg anyám, apám nem neki tetszik a dolog hogy tényleg foglalkozok a házzal, a házam már félig kész van felújításilag. A nyílászárók zöme jó állapotban van még, csak pár ablakot kell cserélnem amit jövőre fogok megcsinálni amikor a fűtést is normálisra csinálom mert ami most van az arra jó hogy ne fagyjon be semmi.
Igazából már jövőre költöznék is kb ilyen tájt már ott szeretnék élni. Amint lemegy a tél és jön a melegebb idő már folytatni fogom ott a munkát és akkor jövő augusztusba már a költözést kell megoldanom és ennyi.
De engem is zsarol anyám hogy miért megyek meg miért hagyom itt őket. Értem én a problémát hogy a nővéremet sokszor nekem kell megnevelnem amikor meghülyül és én teszek rendet utána, de nekem is már kezd kicsit sok lenni, jó anyagi előnyök miatt vagyok itt amiért hálás is vagyok nekik meg ha elmegyek ugyanúgy fogok segíteni nekik mint eddig főleg hogy az autót is itt fogom hagyni a garázsba merti itt kettő is van, nekem ami van azt le kell bontani mert életveszélyes. Én egyszerűen lépni fogok úgy döntöttem, apám megmondta nekem négyszemközt hogy ő támogatni fog csak anyámat kell puhítani ezekben.
A bátyám az régóta nem foglalkozik a családdal lehet ezért is fél anyukám hogy én is meglépek. De én is külön életet akarok, márkialakulóban van egy szerelmi kapcsolatom amire nagyon régóta vágyok és ha vele összeköltöznénk akkor mégis külön házba kellene menni mint idehozzam. Oké nagy a ház itt is elférnénk még ha gyerekünk lesz akkor is, de mégis külön életet akarok.
Egyszerűen a sarkunkra kell állni és kész!
"Azzal zsarol, hogy majd meg tudom, milyen nehéz lesz, ha lesznek gyerekeink és beteg lesz a gyerek, nekem meg munkába kell mennem, és előtte még el kell vinnem hozzá, hogy vigyázzon rá, milyen egyszerűbb lenne csak a szomszéd szobába átvinnem. "
3 gyereket neveltünk fel - sajnos az eltávozott nagyszülők nélkül. Nehéz volt, de mégis gyönyörű! A legszebb és legnehezebb időszaka életünknek, amikor kicsik voltak.
Ne félj. Bátorság!
Fel kell nőnöd.
Utána tudsz csak a saját lábadra állni.
haggyuk már
milyen pasid van hogy ezt elviselni?
együtt se éltek minek házasodtok?
anyucihoz költöztök?
tuti válás!
nem is dolgozol, miből akarsz házat venni?
kamuszag
Tipikus mártír. Lépj le, amint tudsz.
Ha 10 percre lesz a lakásotok tőle, akkor is tudsz segíteni. Ha rosszul lesz, az ügyelet akár házhoz is megy, még gyorsabb is. Szörnyű, hogy ilyenekkel tömi a fejeteket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!