Ez most, hogy is van? A gyermekemmel a volt férjem miatt
nem költözhetek el, ha ő nem egyezik bele?
Figyelt kérdés
Kaptam egy lehetősèget, hogy egy másik városba áthelyeznek. Több pènz, kevesebb munkaidő.
Erre a kinevezèsre hajtottam èvek óta.
Viszont a volt fèrjem aki eddig nem igazán vett rèszt a gyerek èletèben, most itt csinálja a feszültsèget, hogy az ő engedèlye nèlkül èn nem költözhetek el vele.
Persze fel fogom ezzel keresni az ügyvèdemet, csak jelenleg szabadságon van.
csak akkor ha másik országba mész és köteles vagy megadni azt hiszem az új címedet, ha a bíróságon kiszabták az apa láthatási jogát
2015. aug. 19. 10:42
2/27 anonim válasza:
Csak akkor lenne beleszólása, ha külföldre mennétek.
2015. aug. 19. 10:44
3/27 anonim válasza:
Természetesen van beleszólása, ez az egyik, a gyermek sorsát éri to lényeges kérdések közül, amiben mindig közösen kell dönteni. Amennyiben a lathatast biztosítani tudod neki, a bíróság engedélyezni fogja amúgy
2015. aug. 19. 10:45
4/27 anonim válasza:
Országon bellül nincs beleszólása. Kívül meg úgy müködik, hogy kell közjegyzö elött papírt írni, hogy hozzájárul. Ha nem teszi arra is van megoldás, de az hosszú és idegesítö, de ha jól értettem a kérdést, akkor nem is külföldröl van szó.
2015. aug. 19. 10:45
5/27 anonim válasza:
72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
2015. aug. 19. 10:46
6/27 anonim válasza:
Elméletileg igen. Nem lehetne költözni apuka engedélye nélkül, ennek azt hiszem a láthatás nehezítettsége az oka, ami ugye a másik félnek jár. Ügyvéd meg fogja mondani, de a gyámügy adhat ehhez engedélyt,(ha minden szabályosan, hivatalosan csinálsz, ámbátor én még soha nem láttam arra példát, hogy valakit hazarángattak volna már költözés után,mert apukának/anyukának az hajj de messze van, de ez nem mérvadó nyilván) ha bizonyítható, hogy a a gyermek és a Te életedben mindez pozitív változást hoz, anyagilag pláne és minden feltételt biztosítnai tudsz számára ott is. Ha pedig nem vett edddig sem részt a gyermek életében, akkor nehéz dolgotok sem lesz, elvégre akkor röghöz lehetne kötni minden elvált apát/anyát az aktuáisan épp kötözködő, semmit nem segítő fél kénye-kedve szerint.
2015. aug. 19. 10:48
7/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Nem külföldről van szó, csak az ország másik pontja.
Pech, èn sem így terveztem azt gondoltam, hogy helyben kapom meg ezt az állást.
Mert ezzel fenyegetőzik, hogy nem vihetem el a gyereket a beleegyezèse nèlkül mert ő így akkor, hogy fogja látogatni.
Nem mintha olyan gyakran megtennè ezt.
2015. aug. 19. 10:48
8/27 anonim válasza:
Igaza van, nem viheted el. Nem csak külföldre, a másik utcába se költözhetsz vele a másik szülő engedélye nélkül. Be másoltam a törvényt. Ha nem egyezik bele, lehet pert indítani és ha biztosítani tudod neki a lathatast továbbra is és nem vered miatta plusz koltsegbe, engedélyezni fogják
2015. aug. 19. 10:52
9/27 A kérdező kommentje:
Ha nincs más út ès továbbra is fenyegetőzik akkor pert indítok ezen ne múljon.
2015. aug. 19. 10:58
10/27 anonim válasza:
A gyámhatóságra menj be, ott tudnak értelmes felvilágosítást adni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!