Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ha nem közös megegyezéssel válok, akkor a válás kimondása előtt nem költözhetek el a gyermekemmel? Akkor még fél évet ki kell bírnom így (mert ugye kb. ennyi idő egy válás)?
Szerintem kérdezd meg a bíróságot. De ha a gyerek érdekeit nézed, akkor nem kényszeríted most költözésre, iskolaváltásra. Túl sok lenne neki az újból... Ez biztos.
Szerintem a bíróság se engedi. Apának joga lesz a válás után is beleszólni az iskolaváltással kapcsolatos döntésbe, egyedül arról a válás után se dönthetsz, úgy tudom, így előtte aztán biztosan nem!
Voltam ügyvédnél, ő is azt mondta nem jó hogy közös lakásban maradunk, mert úgy nehéz bizonyítani, hogy tényleg megromlott a házasság. De a gyerekhez is mindkettőnknek joga van! Akkor mit tegyek?
Én nem azért szültem meg a gyermekemet, hogy más nevelje! Olyan rossz, hogy tudom, hogy általában az anya kapja a gyereket; de én még is félek, mivel mint írtam én el akarok költözni és ez lakhely és iskolaváltással is járna. Maradjak a házasságba és legyek boldogtalan? Mert a gyermekem nélkül nem bírnám ki!
Szia!
Mintha a saját életemet olvastam volna a soraid között. Ugyanezt élem át immáron 2 éve, csak én két gyerekkel. Én nem vallottam be az új kapcsolatomat, mert a férjem "megölne". Mi már a harmadik igazságügyi szakértőhöz készülünk, mert az első szakértői véleményt, ami az én javamra döntött, megfellebbezték egy másikkal, ami nem túl tisztességes eredményt adott. Sajnos, ha a férjed nem megy bele a közös megegyezésbe nagyon sok szenvedésen fogsz keresztül menni. Nem akarlak elkeseríteni, de Magyarországon semmi sem egyszerű és az nyer aki a legnagyobbat hazudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!