Ez most, hogy is van? A gyermekemmel a volt férjem miatt
nem költözhetek el, ha ő nem egyezik bele?
Figyelt kérdés
Kaptam egy lehetősèget, hogy egy másik városba áthelyeznek. Több pènz, kevesebb munkaidő.
Erre a kinevezèsre hajtottam èvek óta.
Viszont a volt fèrjem aki eddig nem igazán vett rèszt a gyerek èletèben, most itt csinálja a feszültsèget, hogy az ő engedèlye nèlkül èn nem költözhetek el vele.
Persze fel fogom ezzel keresni az ügyvèdemet, csak jelenleg szabadságon van.
A nagy eszű lepontozok figyelmét szeretném felhívás rá, hogy a kezek itt nem lajkok és a torvenyt lehet szeretni, vagy nem szeretni, viszont el kell fogadni. Márpedig a törvény szerint valóban nem költözhet a másik utcába sem, akkor se, ha nektek ez nem tetszik
2015. aug. 19. 11:01
12/27 anonim válasza:
Van erre joggyakorlat, törvény ide-oda. Egy egyedülálló anya, ha anyagilag jobb lehetőséghez jut és a gyermek fejlődése szempontjából mindent kivitelezni tud a másik helyen is, nincs bíróság, aki helyben maradásra kötelezi, pláne, ha az apuka nem vállalt eddig sem részt a nevelésben. Ergo a gyermek számára nem lesz hátrányos a távolság, lévén nem változás az életében, hogy távolabbi helyre kerül, tök mindegy apuka épp hol nem látogatja. Ha pedig a láthatás akadályozása lesz az aduász, az is megoldható, ügyvéded majd elmondja. Apuka teszem azt ad tartásdíjként havi 25-öt, anyuka számottevően több keresethez jut, akkor apuka nem gátolhatja ebben meg, vagy akkor finanszírozza Ő azt a pluszt, amit anyuka ez által biztosítani tud a gyermek számára. Az már sokkal inkább esélyes, hogy az útiköltség árát Neked kell állnod, majd kiderül milyen gyakran viszi. Ha érte megy, ha Te viszed, mindenképp a Te költséged, mert te vagy az elköltözött fél, de gondolom ez nem lesz probléma, meg nyilván nem is megy érte 2 hetente.
2015. aug. 19. 11:03
13/27 anonim válasza:
#11: Ezen ne húzd fel magad, van akinek ez okoz örömöt hogy lepontozhat, mert nem viseli el ha más mást Mond. Én apa oldalról hozzájárultam a külföldi dologhoz, és fogalmam Sem Volt hogy országon bellül is kell a hozzájárulás. Persze a legtöbb elvált nö visszaél a helyzetével, és azt hiszi csak ö dönthet, a pasi dolga meg az hogy perkál. Nálunk Sem Volt másképp.
2015. aug. 19. 11:10
14/27 A kérdező kommentje:
Igen annak utána olvastam, hogy az utiköltsèget nekem kell állnom. Termèszetesen igazolt blokk ellenèben.
A volt fèrjem nem viheti el a gyereket ez már egy règen lezárt ügy, valószínűnek tartom hogy emiatt akar most bosszút állni.
2015. aug. 19. 11:10
15/27 anonim válasza:
Bocs kérdező, az elözö hozzászólásom nem rád értettem, ha félreérthetö lett volna.
2015. aug. 19. 11:26
16/27 A kérdező kommentje:
Hát arra a havi 20ezer Ft-ra amit utal a gyereknek nem vergődök.
Elèg sokszor ki is marad egy egy hónap.
2015. aug. 19. 11:28
17/27 A kérdező kommentje:
Nem persze èrtem.
Vannak ismerőseim akiknek tènyleg csak az számít, hogy mennyi bőrt tudnak lehúzni az exről.
2015. aug. 19. 11:34
18/27 anonim válasza:
Arról határozat van, hogy nem viheti? Mert akkor nincs az a bíróság/gyámügy, bárki, aki a költözésed útjába áll. Ügyvéded megjön szabiról és elmondja ennek a szabályos menetét, én a helyedben nem aggódnék. Sok mindennel próbálnak bosszút állni az exek, légyenek akár férfiak, avagy nők. fenyegetőzni könnyű és csinálja, ha neki jól esik, sokra nem megy vele. persze, vannak jogok, de kötelességek is és ha valaki eze utóbbiakat nem teljesíti, ne akarjon a jogaira hivatkozni! Felháborító! Adott egy anya, aki mindent biztosít a gyereknek, tök egyedül neveli, de majd még a végén apuka dönti el, hogy mi merre hanyas a kabát. No, remélem nem lesz egy bíró sem, aki ebben támogatja, bár szinte biztos, hogy nem is fogja senki.
2015. aug. 19. 11:37
19/27 A kérdező kommentje:
Igen, határozat van róla, hogy a gyermeket csak az èn felügyeletem alatt látogathatja.
Igen így gondolom èn is, hogy eddig nagyon semmi olyat nem tett ami a gyerekünk pozitív javát szolgálná. Èn mindent megteszek, úgy örülök, hogy ez az állás is összejött.
2015. aug. 19. 11:42
20/27 anonim válasza:
örülj is, minden okod megvan rá! Biztosan nem lesz semmi gond, ne aggódjál! Sok sikert az új helyen, kívánom minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd! Nálunk is volt költözős mizéria anno, a bíróságon került szóba, ahol apuka éppen tartásdíj-csökkentést kért. Oké, a bíró nem röhögte ki, de elég karakánul elmagyarázta a teremtés koronájának, hogy mégis hogy a viharba képzeli, hogy ritka láthatás (ha egyáltalán, volt hogy évekig felé sem nézett, most is ez van) és minimál tartásdíj mellett, pusztán apai jogaira hivatkozva meggátolhat engem a költözésben? Mégis mi alapon? No,nem nagyon tudott érdemben válaszolni, pedig elég vérszívó ügyvédje volt. Minden rendben lesz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!