Mit tegyek, hogy anya elfogadja a döntésemet?
Már több hónapja nem eszek húst; egyszerűen sajnálom az állatokat és ha ránézek egy darab rántott szeletre nem táplálékot hanem egy legelésző tehenet látok a családjával. Bűntudatom van ha eszek és mivel menzás vagyok az olyan levesekbe ami úgy tűnik, hogy abban nincs hús abban is van. A menza a legkevesebb; ha nem eszek ott semmit hát nem, de anya direkt mindig olyan ételeket készít amiben van valamiféle állat így vagy nem vacsorázom vagy müzlit eszek (az utóbbi időben annyi kukorica pelyhet faltam föl, hogy a látványától is rosszul vagyok).
Mit tegyek?
19-es és 20-as
Azért az átlag "húsevő" embernek a fehérje, vas stb bevitele a húsból van megoldva. Léteznek zöldségek, amikben megvannak ugyanezek, így persze, lehet pótolni, csak oda kell figyelni. Én pl ezért írtam, hogy a kérdező - hogy anyukáját megnyugtassa, hogy lehet teljes életet élni hús nélkül - konzultáljon orvossal, aki elmondja, hogy mit tudom én, egyen rendszeresen lencsét, mert abban van vas.
Figyelni kell a tápanyagbevitelre, és változatosan kell enni.
" vas stb bevitele a húsból van megoldva. Léteznek zöldségek, amikben megvannak ugyanezek, így persze, lehet pótolni, csak oda kell figyelni."
Nem tudsz olvasni? Semmit nem kell PÓTOLNI, ugyanis a tejtermékekben, tojásban minden megvan, ami a húsban is. Pl. a vas is a tojásban, igen.
Egyet nem értek: Ha azt szeretné, hogy nőjél hogy nézi el, hogy csak kukoricapelyhet egyél????
Ne mondd, hogy az állatokat sajnálod, mert Neki nem az állatok, hanem Te vagy a fontos. Mondd, hogy felfordul a gyomrod, hogy nem bírod.
A legfontosabb azonban, hogy keress vele közös pontot. Neki az a lényeg, hogy Te nőjél. Ehhez szerinte húsra van szükség. Derítsd ki, hogy csak a húsról, vagy az egyéb állati eredetű termékekről is azt gondolja-e, hogy segít a növekedésedben? Ha igen akkor egyezzetek ki egy ovo-lakto vegetáriánus étrendbe. Vagyis eszel tejet, tejterméket és tojást. Ezekből már lehet sokmindent készíteni. Hangsúlyozd neki, hogy szeretnél nőni Te is. Érts vele egyet abban, amiben egyet tudtok érteni és mondd el neki többször is, hogy tulajdonképpen ugyanazt szeretnétek, csak másképp képzelitek el a megvalósítását.
Reggelire mehet rántotta, vajas-sajtos kenyér.
Ebédre tejfölös-sajtos tészta, gyümölcsleves, különböző főzelékek, vacsira is tejfölös kenyér eleinte.
Ezeket akár Te is meg tudod csinálni.
Nézz körbe a neten és keress egyszerű recepteket.
Valószínű, hogy ez a másik gondja, hogy Neked külön kell főzni, ami esetleg megterhelő Neki. Könnyítsd meg a dolgát. Nézz ki néhány, egyszerű sajtos, tojásos receptet amihez hasonlót szokott készíteni. Egy tojáspörkölt még a család férfi tagjait is képes jóllakatni hús nélkül.
Sőt.. esetleg kérd meg, hogy tanítson meg 1-2 ilyen ételt főzni. Igy az ellenségeskedésből akár közös, örömteli főzés is lehet, ahol ő új dolgokat próbál ki, Te pedig tanulod tőle a főzési technikákat-praktikákat.
A rokonságban nincs olyan ismerősöd akinek van kertje, ahol szedhetnél magadnak gyümölcsöt? Ilyenkor van a szezon és ezek tele vannak vitaminnal.
Egyébként azok akik ilyesmiket állítanak: "attól még hogy te egyedül nem eszel húst, ugyanannyi állatot megölnek" - ez nem igaz, mert nagyon sok ilyen ember van szerte a világon, több száz millió, aki nem eszik húst. Magyarországon a lakosság kb. 8-10%-a vegetáriánus, ez majdnem 1 millió ember, azért ne mondjátok h nincsenek hatással a húsiparra. A kereslet határozza meg a kínálatot. Ha a kérdező, meg sokan mások akik vegetáriánus étkezésre váltanak, minél többen vannak, akkor kevesebb húst tudnak eladni, és a tartott haszonállatok száma is csökken.
Ma már több vegetáriánus van, mint 50 éve, és 50 év múlva még többen lesznek, ahogy egyre többen váltanak a tudatos, egészséges táplálkozás irányába.
Egyébként érdekes, amikor olvasni arról, hogy a húst is evő emberek általában agresszívabbak a nem húsevőknél. Azok akik meg tudnak ölni bűntudat nélkül egy tyúkot vagy disznót, akkor se fognak nagyon összetörni, ha elgázolnak egy embert. A kutyát-macskát felakasztók, az embereket pénzükért leütők, gyilkosok, nemi erőszak elkövetők, a háborúkat támogatók mind húsevők. Az ilyenekben nincs semmi empátia, legszívesebben géppuskával agyonlőnének mindenkit aki nem olyan mint ők, legyen az illető kövér, meleg, menekült, zsidó, zöld szemű vagy vegetáriánus. Elég megnézni pár húsevős kommentet hogy szeretnek oltogatni másokat, ilyenkor látom lelki szemeimmel ahogy az ilyen emberkéknek már egy vegetáriánusos kérdéstől feláll a szőr a hátukon és vérben forgó szemekkel klimpírozzák a billentyűzetet, hogy elküldjék azokat a melegebb éghajlatokra akik nem esznek húst. Mintha ez lenne az ő világfájdalmuk oka. :)
Nem minden húsevő gazember, de minden gazember húsevő. Persze vannak kivételek, de a kivétel erősíti a szabályt! :)
Akik alapjáraton empatikusabbak (főleg a nők), azok nagyobb valószínűséggel válnak vegetáriánussá, akikből meg hiányzik az empátia, azokat meg baromira nem fogja érdekelni, hogy egy állat szenved-e, de még az se érdekli, hogy egy másik ember szenved-e. Itt a gyak-on is több ezer olyan komment van, akik annak örülnek, vagy örülnének ha bizonyos népcsoportokat/kasztokat/beállítottságú embereket ki lehetne irtani, halomra lőni stb. Nem tudom ezen embereknek hogy állna a szája, ha nekik kéne mindent hátrahagyva elmenekülni sürgősen, ha mondjuk felrobbanna az atomerőmű és 5-6 millió embernek el kéne hagyni otthonát azt szaladna amerre lát, de a román/szlovák/jugó/... határnál fegyveres haderő várná őket: "Nana ide azt' nem jöttök!"
Ez kicsit off volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!