Szerintetek tudja? (bővebben lent)
Tegnap éjjel arra keltem fel, hogy anyukám csörög a szobámban. A pengemet nézegette, rakosgatta.
Jópár hónapja vágom magam. Nem részletezném.
Még nem kérdezett rá.
Szerintetek tudja? Van rá esély?:/
14\f
Tutira tudja és szerintem aggódik érted, mert nem érti, hogy egy 14 éves fiú miért tesz ilyet? Lehet, hogy önmagát hibáztatja, és azt kérdezi magától, hogy mit rontott el.
Megkérdezhetem, hogy miért vágod magad?
Így próbálom enyhíteni a nyomást, amit részben ő rak rám.
Ha nem vagyok tökéletes az iskolában, kiabál, leszid...
Olyan sok éhező gyermek van akinek mindennapja csak a túlélésről szól. Ne vágd magad, azzal nem oldódik meg a probléma. Sportolj, fuss vezesd le a feszültséged. Beszélj a szüleiddel mond el, hogy érzel próbálj jobban tanulni, az igyekezetet fogja nézni mind a tanár mind anyukád. Hidd el. Próbálj igaz barátokat keresni akivel ezeket megbeszélheted, ne ess pánikba.
Az első lépés az lenne, hogy abba hagyod az önpusztító életmódot. Nem vezet semmi jóra!
Sok sikert! :)
Gyereket nevelni nem könnyű, és a szülők gyakran találkoznak olyan helyzetekkel, amik nekik is újak és ezekben az esetekben megpróbálják a legjobbat kihozni, de sokszor nem sikerül. 14 évesen elég nagy vagy már ahhoz, hogy értelmes beszélgetést kezdeményezz, és ahogy előttem is mondták, beszélj arról, hogy Neked mi okoz gondot. Biztos vagyok abban, hogy a szüleidnek is az a jó, ha Te is jól vagy. - nem beszélve arról, hogy ez visszahat a sulis teljesítményedre is.
Beszéljetek a problémáról, ne ássátok mélyre, mert az sehova nem vezet. Senkinek nincs a homlokára írva, hogy mi a gondja, legalább tegyél egy próbát. Ha sikerül, akkor király, ha nem sikerül, akkor legalább elmondhatod, hogy Te megpróbáltad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!