Mennyi megtakarítással vállaltatok gyereket?
De miért alap a saját lakás? Ezt tényleg sosem értettem. Miért olyan fontos? Nem az a lényeg, hogy legyen hol lakni?
Meg ez a megtakarítás is, hát nem tudom, szerintem ez nem fér mindenhol bele, az emberek általában egy konkrét dologra tesznek félre pénzt. Persze ahol annyi pénz van, hogy nem is tudják hova tenni, ott jó, hogy van "megtakarítás", és nem egy bizonyos dologra, hanem csak úgy, van. De nem érzem úgy, hogy ez kritériuma lenne a felelős gyerekvállalásnak.
De az továbbra is érthetetlen a számomra, hogy egyesek szerint csak így, vagy csak úgy lehet gyereket vállalni, és aki nem úgy csinál, mint ők, az valami utolsó sza rházi.
Azért kell saját lakás, mert Magyarországon nincs kultúrája az albérletezésnek, egekben az árak pl. Budapesten és Nyugat-Magyarországon, a legtöbb tulaj nem adózik utána és kiszolgáltatott helyzetben van a bérlő (és a tulaj is). Ez felnőtt embereknek oké, de gyereket sosem tennék ki ilyesminek. Kivétel, ha nagyon sok a fizetés és megtakarítás és sosem probléma a 150-200 ezres lakásokat kifizetni. Másrészt akkor már valószínűleg sajátra is futja.
A közoktatás és a felsőoktatás (még) ingyenes, de nem mindenki ért egyet a kerettantervvel. A magániskolák pedig pénzbe kerülnek. Persze ez nyilván nem mindenkinek feltétel a gyerekvállaláshoz, nekem igen.
De ha állami iskolában tanul a gyerek, akkor sem teljesen ingyenes az oktatása, ha belegondolsz: különórák, magántanár, szakkör, kirándulások, színházbérlet, múzeumi belépők - érdeklődéstől függően.
A megtakarítás szerintem minden életszakaszban gyerekkel vagy anélkül nagyon fontos. Legalább annyi, hogy pár hónapi munkanélküliséget probléma nélkül átvészeljen az ember. Nálunk az a terv, hogy némi kezdőtőkével elindítsuk a gyereket, lakáskassza esetleg, ami legalább egy hitel önerőre elég.
Ez csak az én véleményem, én így fogom csinálni, lehet máshogy is, a lényeg, hogy ahogy a kérdésben szerepel a lehetőségekhez mérten törekedjen a szülő a legjobbat megadni a gyereknek.
"Ja, amúgy legjobb tudomásom szerint Magyarországon ingyenes a közoktatás. De még akár a felsőoktatás is, ha valaki tisztességesen tanul. Ehhez ugyan nem kell megtakarítás."
Vilagos, milyen megtakaritas?! Hiszen ezert van a csaladi potlek, hogy a gyerek költsegeit fedezze! :DDD
22.-nek
(Kerdezönek korabban leirtam a valaszomat.) Minden lepontozo neveben en nem tudok nyilatkozni, csak a magameban. Szamomra az a valasz, hogy kertes csaladi haz+luxusauto kellett neki a gyerekvallalashoz, eppolyan helyes valasz, mint akinek eleg egy madzag es egy kartondoboz.
(Azert hozzatennem, h akik a gyerekek kepessegfejleszteseröl tajekozodtak, azok tudjak, h penzbe kerül pl. a zeneora a zene irant erdeklödöknek...stb, de nyilvan van, akinek eleg az elsö 5 evben egy kartondoboz, hiszen kepessegfejlesztes nelkül, magatol is felnö a gyerek. De ettöl a madzagos a kerdesre helyes valasz, megha tartalmilag nem is ertek egyet vele.)
Kerdesedre, ami sztem nem helyes valasz arra a kerdesre, hogy mennyi megtakaritassal vallaltok gyereket:
- "időd, a figyelmed, a szereteted. Minden más teljesen lényegtelen!", mert sztem nem lenyegtelen (megha fontosabb is a szeretet, figyelem, idö).
- minden valasz, amiben nem szerepelt a kerdesekre a valasz, h mennyi megtakaritas vagy a többi kerdesre. (Pl. "végre egy értelmes ember!!!!", "150000Ftbol elünk".)
- az en OFF-omat is lepontoztak, erthetö okokbol, mert a kerdezö kerdesere nem valasz. (Vallalom, mert nem ebböl a celbol irtam - nekem eleg, ha meghallja a valaszt az erintett.)
Ahogy ennek a valaszomnak is ez lesz a sorsa elörelathatoan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!