Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el hatékonyab...

Hogy magyarázzam el hatékonyabban, hogy szükségem van ezekre a dolgokra?

Figyelt kérdés
Édesapám lassan 2 éve járja a korházat csontvelő rák miatt azonban mostmár jobban van és néha vért kell kapjon de a főbb dolgokat én és édesanyám rendezzük (17/F vagyok). 12-ik osztályba megyek és egyetemre szeretnék menni, azonban édesapám nagyon makacs és nem szeretné eladni azt a házat amit már 6 éve örököltünk nagymamámtól, ami egyébként is csak a terhünkre van. Van még néhány hektár földünk is vidéken amit az ott élő rokonok művelnek és azzal sincs nagyon mit kezdjünk, de apa nem tudja megérteni, hogy ezek a dolgok feleslegesek számunkra. Az eladott házból/földekből kapott pénzen kiszeretném járni a kolozsvári vegyészmérnökit (Erdélyben élek) és Kolozsvár messze van a városomól tehát a tanulási évek alatt ott kellene szállást találjak ami költséges. Hogy vegyem rá apát, ogy addjuk elvégre a felesleges értékeket és mit tegyek a makacssága ellen (az a pénz más dolgokra is jó lenne pl: lakásfelújitás, jogositvány letétel stb)

2015. aug. 30. 22:45
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Egyébként sokan irtátok, hogy keressek pénzt és ne a ház árára fájjon a fogam. Igen ezt igy könnyű mondani de a nyári munkákat alig fizetik meg, egy vegyészmérnökin meg helyt állni is nehéz nem hogy még mellette diák munkát végezni. Én sem vagyok egy olyan tipus, hogy ''na majd apuci kiny*lja a hátsóm, oszt inkább itthon relaxálok'' ja és természetesen megpróbálok államira bejutni és nem fizetősre.
2015. aug. 31. 22:36
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
Kifogás. Írj privit,ha...
2015. szept. 2. 07:32
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"de annak a háznak úgyis az eladás lesz a sorsa, mert nem szeretnék ebben a városban maradni ha sikerül elvégezni az egyetemet. "

Na de nem a tied a ház! Miért kéne eladni, miután elvégezted az egyetemet?

2015. szept. 2. 14:37
 24/25 A kérdező kommentje:
Mert én fogom örökölni és ha apa nem is én tuti eladom
2015. szept. 2. 14:57
 25/25 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem beszélj apukáddal a terveidről, hogy egyetemre akarsz menni mérnöki szakra, és nem akarsz ott élni és most lenne szükséged a ház árára. Ne legyél nagyon követelődző csak beszéld meg hogy neked mi az elképzelésed, és utána hallgasd meg őt is ezzel kapcsolatban, hogy ő miként gondolja. A végén tarsd tiszteletben, ha mégsem akarná eladni a házat.

Különben én megértelek és jól gondolkozol, ha meglesz a diplomád jól fogsz majd keresni, és ugyis ott kell majd élned ahol a munkahelyed lesz, tehát érdemes lenne most befektetni a tanulásodba, később ez sokszorosan megtérülne.

2015. szept. 2. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!