Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam meg apámnak,...

Hogy magyarázzam meg apámnak, hogy téved?

Figyelt kérdés
Fodrász tanuló szeretnék lenni, már fel is vettek az általam megjelölt iskolába. A gyakorlati helyem is megvan (beszéltünk anya barátnőjével ő fodrász). De apa nem örül a választásomnak, szerinte egy fiúnak építőipari, asztalos, vagy fémes szakmát kéne tanulni.

2015. máj. 28. 07:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne magyarázz sehogy, ne kérdezd, hoyg örül-e, egyszerüen csináld azt, amit elkezdtél.

Ha valakinek ilyen fix elképzelései vannak, azt meggyözni nem lehet, és éppen ezért nem is érdemes ezzel erölködni. Minél jobban magyarázkodsz, gyözködöd, annál több stressz lesz csak belöle.

2015. máj. 28. 07:23
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Én 3 férfi fodrásznál voltam eddig, ebből 1 volt meleg. Gondolom apukád valami ilyentől félt.

Igazból szerencséd lesz, sok lánnyal leszel körülvéve a suliban:) és azt csináld amit akarsz. Ha később még meggondolod magad mindig elmehetsz asztalosnak stb.De én hiszem, hogy fordászként is jól lehet keresni, főleg kisebb településeken, városrészeken. Persze, idő kialakítani a vendégkört, de ha jól dolgozol majd és nem is drágán, akkor előbb-utóbb odaszoknak. Nekem van egy fodrász barátnőm, ő 4000 forintért fest és vág.Rengetegen járnak hozzá, mert olcsó és ugyanazt tudja mint amiért máshol 10000et kiadsz.Szóval bevállalja, hogy kevesebbet kér mint az átlag, cserébe piszok sokan járnak hozzá.

De ez még messze van, szerintem ez is szép szakma, ha valakinek van tehetsége hozzá, és bírja a keze.(én ekcéma miatt pl nem mehettem volna, magammal szurnék ki)

2015. máj. 28. 07:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb barátnőm párja fodrász, vállalkozóként tisztán 500 ezret hazavisz havonta. Persze ehhez kell egy kialakult vendégkör, sok munka, és alázat, de ha egyszer beindul, akkor nagyon jó. A fodrászat pedig eleve férfiszakma volt eleinte, úgyhogy semmi oka duzzogni a választásod miatt.
2015. máj. 28. 07:51
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Felhozhatod példának Hajas Lászlót vagy Zsidró Tamást, Vidal Sassoon-t már ne is említsem :D

Apukád kissé maradi, már bocs hogy ezt mondom!

2015. máj. 28. 09:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ne győzködd, majd ha elkezded, és látja, hogy érdekel, megbékèl a döntéssel. De semmiképp se válassz mást a kedvéért, akárhogy mondja a magáét, mert olyat tanulni ami nem érdekel, vagy legalábbis nem annyira, rosszabb, mint hallgatni a morgását még egy ideig.
2015. máj. 28. 09:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne magyarázkodj!Idővel majd megszokja.Ne apád döntse már el helyetted,hogy neked mi lenne a jó!Csináld azt,amit szeretnél.Meg még utána is kitanulhatsz pár szakmát.
2015. máj. 28. 10:20
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
Nehogy már beleszóljon... gondolom édesapád sem PhDet végzett Vegyészmérnök... lol
2015. máj. 28. 10:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Villanyszerelő.
2015. máj. 28. 10:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha ez érdekel akkor ez leszel.

Én nem lennék fodrász mert egyáltalán nem érdekel és szerintem nőies szakma (most).

Akár milyen férfi fodrászt láttam arról nekem soha nem egy igazi férfi jutott eszembe.

2015. máj. 30. 12:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is tanulj fodrásznak az apád morgása ellenére is.Meg fodrásznak lenni amúgy is jobban megéri lenni mint valami olyasminek mint amit apád javasolt anyagilag is meg lelkileg is(mert az akarsz lenni).
2015. máj. 30. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!