Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy magyarázzam el apámnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy magyarázzam el apámnak, hogy nekem így jó?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy megint férjhez mentem,és az apám szerint megint rosszul döntöttem.Nagyon szeretem az apámat,ő is engem,és tudom,hogy csak azt akarja,hogy boldog legyek,de hogy magyarázzam el neki,hogy az én döntésem,és előre soha nem tudom,hogy jól döntöttem-e..?
2010. márc. 4. 00:28
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat a kort nem írtam oda. 38 éves vagyok..
2010. márc. 4. 00:31
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy az előző rossz döntéseid miatt aggódik érted, ez nem derül ki a leírtak alapján. De mivel mind a ketten felnőtt emberek vagytok és ha alaptalanul feltételezi, hogy rosszul döntöttél most (is), akkor próbáld meggyőzni az ellenkezőjéről.. Merem feltételezni, hogy ezen már túl vagy és eredménytelen. Köszönd meg neki, hogy aggódik érted, jól esik, momd el neki, hogy tudod hogy ezt csak azért csinálja, mert ő is azt szeretné, hogy boldog legyél és ne érjen csalódás, de felnőtt ember vagy, felelősségteljes döntésekkel.. aki a hibáiból tanul.
2010. márc. 4. 00:34
 3/17 A kérdező kommentje:
Az első házasságomat teljes egészében támogatta,bár akkor még 19 éves voltam..de a többit már nem..De hiába mondom neki,hogy már nem kell aggódnia,ha ne adj isten újra csalódnék ugyanúgy talpra tudok állni,mint ahogy eddig is...Megbántani meg nem akarom,mert tényleg szeretem az apámat..
2010. márc. 4. 00:39
 4/17 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem akarod megbántani, de tartja az a mondás, hogy " Nem állhat mindig ott melletted, és nem foghatja a kezed" .. mégha ez meg is valósítható gyakorlatilag .. a te életed, a te döntésed és felelősséged és te vállalod a következményeit .. Édesanyádon, vagy más rokonokon keresztül, akiknek ad a véleményére nem lenne eredményesebb, mit gondolsz ?
2010. márc. 4. 00:45
 5/17 anonim ***** válasza:
Többit? Ezek szerint legalább háromszor mentél férjhez már.
2010. márc. 4. 01:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az idősek, élettapasztalatuk folytán, vagy vannak erre különösen érzékenyek, látják előre, hogy mi fog következni. Nem jósok, de az adott ember paramétereiből látják a jövőt. Én is könyörögtem a lányomnak, hogy ne menjen hozzá a választottjához, mert nem méltó hozzá. Mikor láttuk, hogy inkább a párját választja, mint minket, megbékültünk. Olyannak fogadtuk el a vőt, mint a fiunkat. Most, a házasság éveiben jönnek elő, amiket bejósoltunk. A lányom zokog a vállamon, mit csináljon. Esélyeket ad.Reménykedem, hogy van összecsiszolódás, két ellentétes családi szokásrendszert kell összehangolni nekik. A házasság 5. évében, egy kisgyermekkel nehéz felborítani egy kapcsolatot. Meg lehetett volna előzni sok mindent, ha mást választ, mert látom, hogy az a nagy szerelem, amiért hajlandó lett volna minket, akik most egyetlen lelki/anyagi támasza vagyunk,félredobni. Szóval az "öregek" ráéreznek arra, amit a vakon szerelmes még nem lát.
2010. márc. 4. 06:57
 7/17 anonim ***** válasza:
Igen, az idősebbeknek van már bizonyos emberismeretük, ami igaz nem 100 %-os. Lehet, hogy igaza van apukádnak, de az is lehet, hogy nem válik be a megérzése. Talán nem kellene egyből házasodni. Éljetek együtt, ismerjétek meg egymást, csiszolódjatok össze.
2010. márc. 4. 07:24
 8/17 anonim ***** válasza:

Apa mindig mellettem, vagy és tudom, hogy azt akarod, hogy boldog legyek. De nem tudhatom, hogy milyen a boldogsághoz vezető út ha nem próbálom azt megjárni. Ahhoz, hogy lássuk a fényt, kockára kell tenni a sötétséget. Gondolod, hogy lehet, hogy rosszúl döntök, de meg kell értened, hogy jelenleg ahhoz, hogy az életemben megtaláljam helyem ez a lépés kell. Ha ezt nem tenném meg úgy érzem újabb bizonytalanságok, útkeresésék várnának rám. Jól tudod, nincs jó, vagy rossz döntés, csak jó, vagy rossz időzítés.

Szerintem tényleg csak szerintem: 19 év csak évesen férjhez menni felelőtlenség, akkor még ki sem alakul az ember. Kialakuláson az életre valóságot értem. De erre te is rájöttél. De azt is tudod, hogy, csak a saját tapasztalataidból fejlődhetsz. Minden okkal van. Apa meg fogja érteni.

2010. márc. 4. 07:46
 9/17 A kérdező kommentje:

Anyám már nem él,így apám van csak.Ez az 5-dik házasságom.Elhiszem,hogy az idősebbek sokkal jobban látnak bizonyos dolgokat,és csak tanácsot adnak.Szerencsére soha nem hallottam apámtól,hogy "látod lányom én megmondtam!"

Inkább az ami bánt,hogy mostanában mindig azt mondogatja,hogy fáradt vagyok már,és te még mindig nem vagy jó kezekben".(63 éves)

Hétvégén úgyis megyek hozzájuk majd szépen ahoogy írtátok elmondom neki...

2010. márc. 4. 11:36
 10/17 A kérdező kommentje:

ma 07:46

19 évesen nagy szerelem volt.Mindketten annyira boldogok voltunk,hogy el se tudtuk képzelni a másik nélkül az életet.Szerintem vannak még olyan emberek akiknek volt/van hasonló érzésük.Rá 1 év múlva terhes lettem.Sajnos felhívtam a munkahelyén,hogy elmondjam a nagy hírt.Annyira örült neki,hogy azt üzente csípjem ki magam,mert megyünk mulatni..Helyette a rendőrség jött,hogy elütötték,és sajnos nem élte túl.Nemcsak őt de a magzatot is elvesztettem azon a napon...

2010. márc. 4. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!