Hogy magyarázzam el apámnak hogy nem vagyok kommunista?! Többit lent.
Mostanában nagyon megszerettem az Axis Powers Hetalia-t. Aki nem ismerné,elmondom,egy anime-manga smiben minden ország megelevenedik,karaktert kap,és Ők játszanak el történelmi eseményeket.Rákattantam Oroszországra,és találtam ezt a képet(izéke,a link hosszú ^^"):
Tök aranyosnak ítéltem,kinyomtattam,falra-fel (a könyvespolc felőli faléam,ahol szinte minden kedvencemet megörökítettem XD)
Aztán mikor apám meglátta leüvöltötte a fejemet,letépte az összes képemet és azóta állandóan kommunistázik,meg osztja nekem az igét.Nem tudom neki elmondani hogy ez csak egy kép,ami a karakkter miatt tetszik,mert nem hagyja. Hogy magyarázhatnám el neki?
(Azontúl azt sem értem,hogy a több évnyi gyűjtögetett képemet mi az égért tépte le a falról?!)
Előre köszönöm a válaszokat.
15/L
Én pedig egyetértek apáddal. Lehet, hogy nem kellett volna ilyen drasztikus módszert alkalmaznia, pláne nem a többi képedet letépnie, ez rendben van, és jogos a felháborodásod.
De ez a kép mégis csak kommunista jelképeket tartalmaz. Ha egy ilyen édes kis manga vagy nem tudom mi horogkeresztet tartana, azt is kitennéd? Vagy ha gyülölöm a zsidókat lenne ráírva?
16/L
Apád egy szűklátókörű ember.Annyira,hogy a 15 éves lányára azt mondja hogy kommunista.
Megnevelni nem tudod.Még az sem érdekli mi a magyarázatod,lehet hogy nem is fogná fel.
Nem fogékony a generációdra,és nem tisztel eléggé.Ilyen,és ilyen is marad.Illetve az utóbbi változhat idővel.
Oké,most jöhetnek az engem támadó kommentek,de ezt nem lehetne máshogy elmagyarázni mint naponta hat hisztirohammal?!
ÉS el sem tudom neki mondani hogy most miért van kitéve.Nem hagyja.
És a kedves nállam egy évvel idősebb kommentelő:
NEm,nem tennék ki utálom a zsidókat feliratú posztert.De majd akkor mondja hogy komcsi vagyok,ha a homlokom közepére tetováltatom!
És ezt hát...nem nevelték belém,sőt,sokszor szajkózzák hogy jobb is volt akkor,mert munka az legalább volt. De most nem ez a lényeg.
Ti tényleg azt hiszitek hogy az apja 60-70 éves?Persze,biztos sokat szenvedett a kádár korszak alatt,szegény ember éppenhogy túlélte.
Biztos valami elvakult fideszes,aki most örül annak hogy nem a "kommunisták" vannak hatalmon 8 év után.
Fogalmad sincs a kommunizmusról,filmekről írsz,meg néhány hallomásból kiragadott részletről.Úgy állítod be,mintha egy pokoli korszak lett volna,pedig nincs róla tapasztalatod.
Te vagy az a baljós visszaemlékező,akinek nincs mire visszaemlékeznie.Az átlagembernek nem kellett félnie semmitől,de ma félhetsz attól hogy elveszíted a munkahelyed,az áremeléstől,hogy nem tudod kifizetni a számláid,a banki hiteleid,és utcára kerülsz.Munkanélküliek,hajléktalanok,csórók,még sosem volt belőlük ilyen sok.Dicsőítheted ezt a korszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!