Hogy magyarázzam el apámnak hogy nem vagyok kommunista?! Többit lent.
Mostanában nagyon megszerettem az Axis Powers Hetalia-t. Aki nem ismerné,elmondom,egy anime-manga smiben minden ország megelevenedik,karaktert kap,és Ők játszanak el történelmi eseményeket.Rákattantam Oroszországra,és találtam ezt a képet(izéke,a link hosszú ^^"):
Tök aranyosnak ítéltem,kinyomtattam,falra-fel (a könyvespolc felőli faléam,ahol szinte minden kedvencemet megörökítettem XD)
Aztán mikor apám meglátta leüvöltötte a fejemet,letépte az összes képemet és azóta állandóan kommunistázik,meg osztja nekem az igét.Nem tudom neki elmondani hogy ez csak egy kép,ami a karakkter miatt tetszik,mert nem hagyja. Hogy magyarázhatnám el neki?
(Azontúl azt sem értem,hogy a több évnyi gyűjtögetett képemet mi az égért tépte le a falról?!)
Előre köszönöm a válaszokat.
15/L
Szia!
Azt a képet szerintem apád úgy viselné el ha a jelképek nem lennének rajta, tehát csak a feje vagy a mellkasa még.
Én 78-ban születtem. Én annyit tudok a kommunizmusról, hogy szívesebben élnék ott mint itt. Lehet lepontozni. De akkor volt a szüleimnek munkája, háza autója, és tudták hogy mindez holnap is meglesz. Nem volt egyeseknek nagyon sok, hanem a többségnek nagyjából egyformán, de mivel nem tudtuk hogy lehet több, nem is hiányzott. Az emberek összetartottak, és segítették egymást. A gyerekeket tiszteletre tanították. A nyugdíjasok nem lopzak zsömlét, és a kocsidat akár nyitva is az utcán hagyhattad. Az ajtókat nem zártuk és nem féltünk.
Én erre emlékszek.
Kedves kérdező!
Látod mekkora vitát váltott ki itt a társaságból a storid? És nem az hogy apád letépte a falról a képeket! Hanem az, hogy jelképekről volt szó. Így lehet az embereket jelképekkel, jelszavakkal bolondítani, butítani.
Hozzád kapcsolódott doktor néni,mert a 19:32-es válaszodban megszólítottál és személyessé tetted a témát.Nem kell mindig betartanod a szabályokat,és a kérdezőtől sem kell elnézést kérned,mert van hely bőven.
És nem használtam nagy szavakat,inkább a nagyságomat érzed még így neten keresztül is.
Én nem éltem kommunizmusba, ami valójában szocializmus... de olyan mind1... Az embereknek akkor volt munka, kenyér, dolgoztak olyan gyárakban aminek az égvilágon semmi köze az országhoz... vasgyártás, az ország dugába dőlt volna ha nincs rendszerváltás.. de valóban jól éltek az emberek. Tények, a Zsidók okos emberek, valóban, de mit kerítkeznek el mások portáján? A vad liberalizmusban szabadok ez emberek igaz? IGAZ! Belőve saját taknyuk nyálukban fetrengve vonaglanak a 15 éves lányok megtehetik? MEG!
Ezek tények, de poénképpen feltennék egy horogkeresztes zászlót, egy Szovjet és egy izraeli zászlót a szobámba, plusz stílusosan egy amcsi zászlót is :D:D...nah akkor melyik téped le k*csög mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!