Hogy magyarázzam el hatékonyabban, hogy szükségem van ezekre a dolgokra?
Figyelt kérdés
Édesapám lassan 2 éve járja a korházat csontvelő rák miatt azonban mostmár jobban van és néha vért kell kapjon de a főbb dolgokat én és édesanyám rendezzük (17/F vagyok). 12-ik osztályba megyek és egyetemre szeretnék menni, azonban édesapám nagyon makacs és nem szeretné eladni azt a házat amit már 6 éve örököltünk nagymamámtól, ami egyébként is csak a terhünkre van. Van még néhány hektár földünk is vidéken amit az ott élő rokonok művelnek és azzal sincs nagyon mit kezdjünk, de apa nem tudja megérteni, hogy ezek a dolgok feleslegesek számunkra. Az eladott házból/földekből kapott pénzen kiszeretném járni a kolozsvári vegyészmérnökit (Erdélyben élek) és Kolozsvár messze van a városomól tehát a tanulási évek alatt ott kellene szállást találjak ami költséges. Hogy vegyem rá apát, ogy addjuk elvégre a felesleges értékeket és mit tegyek a makacssága ellen (az a pénz más dolgokra is jó lenne pl: lakásfelújitás, jogositvány letétel stb)2015. aug. 30. 22:45
11/25 anonim válasza:
#10: Engem is támogattak, de hogy eladjanak mindent, én magam nem szerettem volna. Nekik is van életük a gyerekek nélkül is. Utazzanak, éljenek, amíg lehet. Nem azért vannak a szülők, hogy csak kiszolgálják a gyerekeket, mint egy hátsó szupport sereg.
12/25 anonim válasza:
Nekem is sok mindenre szükségem van :)
Und?
13/25 anonim válasza:
Hihetetlen hogy egyáltalán megfordul ilyen a fejedben. "Apuka tudom hogy beteg vagy de adjuk már el anyád házát mer minek az meg amúgy is jogsit is akarok meg izéé egyetemre akarok menni meg kéne ez is az is" Ha szükséged van pénzre akkor nyáron elmész dolgozni esetleg te is a rokonok mellé a saját földetekre némi pénzért, esetleg keményen tanulsz hogy államilag támogatott szakképzésre el tudj menni, és amellett diákmunkát végezni. Amint már előttem is írták: Elvárhatod a családod támogatását ha tovább szeretnél tanulni, de mégse kérd már azt basszus hogy aggyuk máá el a házat mee kőő nekem a pééz azt lusta vagyok dóógozni.
14/25 anonim válasza:
Hát ez azért elég kemény, hogy azt akarod, apád adja el a házát, mert te már tudod, mit akarsz kezdeni azzal a pénzzel...
15/25 anonim válasza:
Bérbe is lehet adni,te meg az egyetem mellett el tudsz menni dolgozni,ha akarsz. Én el tudtam...
16/25 anonim válasza:
kerdezo, itt te vagy aki nem ert dolgokat, es akkora a pofad mint egy tescos parkolo...
azert a par hektar foldert szep tamogatast ad az allam,a hazat meg gondolom apud neked szanta hogy legyen hol lakjal majd ha kirepulsz a csaladi feszekbol es ne alberletre pazarold a penzed.
17/25 anonim válasza:
sajnos a mai világban alacsonyak a keresetek. évtizedekig spórolhat valaki, mire lesz egy háza. eldobni egy ingatlant, hogy utána évtizedek alatt legyen helyette új: ostobaság. Kell a gyereket támogatni, de nem ész nélkül. Jogosítvány miatt meg aztán végképp nem szabad eladni ingatlant.
18/25 anonim válasza:
Kiadni nem tudnátok a házat vagy szobát belőle? Akkor lenne belőle pénz, és nem is kellene eladni. Persze csak akkor, ha lenne a környéken erre kereslet.
19/25 anonim válasza:
Pénzéhes ez a gyerek? Ne szórakozzatok.. Teljesen normális amit ő akar. Amúgy is az apja beteg, addig ő volt a férfi a háznál, ahogy kiveszem a szavaiból. Egy család vagytok, ha el akarsz menni tanulni, számomra természetes lenne, hogy valahonnan pénzt kerítek. Ha kell, eladom azt a házat. Nálunk is, ha valamit szerettem volna, jogosítvány vagy bármi, anyámék előteremtették a pénzt. És nem, nem lettem elkényeztetett se követelőző. Ez a normális. Az egyetem alatt is támogattak. Most már dolgozok, jó állásom van, nem szorulok rá. Viszont amikor jött anyám, hogy megszorult, egyből adtam neki az összespórolt pénzem. Ez a normális, így működik egy család. Ha nekem lesz majd gyerekem, én is erre fogom nevelni. 23/N
20/25 A kérdező kommentje:
Köszönök minden hozzászólást, de az utolsóval értek a legjobban egyet, én sem vagyok elkényeztetett, de annak a háznak úgyis az eladás lesz a sorsa, mert nem szeretnék ebben a városban maradni ha sikerül elvégezni az egyetemet. Az előző hozzászólókkal is részben egyet értek, megpróbálom megteremteni magamnak a terepet, de könnyebb lenne ha eladnánk a házat. Még várok más tanácsot is :)
2015. aug. 31. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!