Elvittem a telefonom az iskolába de a szüleim sose engedik meg és rájöttek, hogy elvittem. Hogy magyarázzam ki?
sehogy
én anyaként azt értékelem ha a gyerek megmondja az igazat !
érvel a mellet h miért is jó ha nálad van a telefon ha iskolában vagy !
pl ha valami történik tudsz szólni nekik !
utol tudnak érni ha valami közbe jön
stb...
szerintem ervelj azzal, hogy mi ertelme, ha van telefonod, ha csak a lakasban hasznalhatod? pont az lenne az igazi funkcioja, hogy el tudjanak erni, vagy te oket ha baj van. ha felnek hogy ellopjàk a tesi oltozobol vagy ilyesmi, akkor kérj egy olcsòbb, régebb készüléket
szerintem nem kimagyaraznod kellene, hanem ervelni hogy miert volt igazad
Már nem azért, de ha nem viheted az iskolába a telefonodat, akkor a szüleid szerint hogyan szólnál nekik, ha baj van, vagy például rosszul vagy, és nem tudsz hazajönni segítség nélkül? A telefonnak pont az a funkciója, hogy akármikor el lehessen érni valakit, ha csak a lakásban tarthatod, annak semmi értelme.
Szerintem ezt így mondd el a szüleidnek.
mond el hogy azért van a telefon hogy ha mész valahová akkor tudj beszélni velük. Nem csak akkor ha baj van, hanem valami programváltozás, ha például később mész haza a suliból, akkor tudjanak róla...
Bár ez attól is függ hány éves vagy. egy 10 évessel még ha történik valami az iskolában, akkor is a suliból egy tanár hívja a szülőket. Szóval maximum ha útközben történik valami, vagy ha később mész haza arra hasznos
Amikor felsős voltam én is vittem magammal a suliba, de amikor baleset történt, akkor a tanárok hívtál fel anyukámat hogy hívjuk a gyerekhez a mentőt, nem én telefonáltam neki vérző végtagokkal hogy mi van velem...
Atyám, már jó 15 éve is hülyeségnek tartottam ezt, pedig akkor még nagy dolog volt egy mobil és viszonylag újdonságnak számított. Otthon elérnek vezetékesen meg manapság a neten is, akkor mi a nyüves jó istennek kell mobilt venniük...?
Szépen magyarázd el a szüleidnek, hogy az benne a poén, hogy nincs helyhez kötve, ha el kell érned valakit, vagy téged hívnak, akkor ott van nálad. Nem kell ezen magyarázkodni szerintem, legfeljebb kérj bocsánatot, amiért előtte nem kérted az engedélyüket - bár ha a tied a telefon, akkor igazából ennek sincs értelme szerintem. Biztosítsd őket, hogy nem játszol órák alatt, nem csinálsz orbitális telefonszámlát se és vigyázol rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!