Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvittem a telefonom az...

Elvittem a telefonom az iskolába de a szüleim sose engedik meg és rájöttek, hogy elvittem. Hogy magyarázzam ki?

Figyelt kérdés

2015. jan. 21. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

sehogy

én anyaként azt értékelem ha a gyerek megmondja az igazat !

érvel a mellet h miért is jó ha nálad van a telefon ha iskolában vagy !

pl ha valami történik tudsz szólni nekik !

utol tudnak érni ha valami közbe jön

stb...

2015. jan. 21. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
Inkább neked kellene a szüleidet nevelni, nem nekik gyereket.
2015. jan. 21. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ervelj azzal, hogy mi ertelme, ha van telefonod, ha csak a lakasban hasznalhatod? pont az lenne az igazi funkcioja, hogy el tudjanak erni, vagy te oket ha baj van. ha felnek hogy ellopjàk a tesi oltozobol vagy ilyesmi, akkor kérj egy olcsòbb, régebb készüléket

szerintem nem kimagyaraznod kellene, hanem ervelni hogy miert volt igazad

2015. jan. 21. 15:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de ha nem viheted az iskolába a telefonodat, akkor a szüleid szerint hogyan szólnál nekik, ha baj van, vagy például rosszul vagy, és nem tudsz hazajönni segítség nélkül? A telefonnak pont az a funkciója, hogy akármikor el lehessen érni valakit, ha csak a lakásban tarthatod, annak semmi értelme.

Szerintem ezt így mondd el a szüleidnek.

2015. jan. 21. 15:56
 5/6 anonim ***** válasza:

mond el hogy azért van a telefon hogy ha mész valahová akkor tudj beszélni velük. Nem csak akkor ha baj van, hanem valami programváltozás, ha például később mész haza a suliból, akkor tudjanak róla...

Bár ez attól is függ hány éves vagy. egy 10 évessel még ha történik valami az iskolában, akkor is a suliból egy tanár hívja a szülőket. Szóval maximum ha útközben történik valami, vagy ha később mész haza arra hasznos

Amikor felsős voltam én is vittem magammal a suliba, de amikor baleset történt, akkor a tanárok hívtál fel anyukámat hogy hívjuk a gyerekhez a mentőt, nem én telefonáltam neki vérző végtagokkal hogy mi van velem...

2015. jan. 21. 18:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Atyám, már jó 15 éve is hülyeségnek tartottam ezt, pedig akkor még nagy dolog volt egy mobil és viszonylag újdonságnak számított. Otthon elérnek vezetékesen meg manapság a neten is, akkor mi a nyüves jó istennek kell mobilt venniük...?

Szépen magyarázd el a szüleidnek, hogy az benne a poén, hogy nincs helyhez kötve, ha el kell érned valakit, vagy téged hívnak, akkor ott van nálad. Nem kell ezen magyarázkodni szerintem, legfeljebb kérj bocsánatot, amiért előtte nem kérted az engedélyüket - bár ha a tied a telefon, akkor igazából ennek sincs értelme szerintem. Biztosítsd őket, hogy nem játszol órák alatt, nem csinálsz orbitális telefonszámlát se és vigyázol rá.

2015. jan. 22. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!