Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el hatékonyab...

Hogy magyarázzam el hatékonyabban, hogy szükségem van ezekre a dolgokra?

Figyelt kérdés
Édesapám lassan 2 éve járja a korházat csontvelő rák miatt azonban mostmár jobban van és néha vért kell kapjon de a főbb dolgokat én és édesanyám rendezzük (17/F vagyok). 12-ik osztályba megyek és egyetemre szeretnék menni, azonban édesapám nagyon makacs és nem szeretné eladni azt a házat amit már 6 éve örököltünk nagymamámtól, ami egyébként is csak a terhünkre van. Van még néhány hektár földünk is vidéken amit az ott élő rokonok művelnek és azzal sincs nagyon mit kezdjünk, de apa nem tudja megérteni, hogy ezek a dolgok feleslegesek számunkra. Az eladott házból/földekből kapott pénzen kiszeretném járni a kolozsvári vegyészmérnökit (Erdélyben élek) és Kolozsvár messze van a városomól tehát a tanulási évek alatt ott kellene szállást találjak ami költséges. Hogy vegyem rá apát, ogy addjuk elvégre a felesleges értékeket és mit tegyek a makacssága ellen (az a pénz más dolgokra is jó lenne pl: lakásfelújitás, jogositvány letétel stb)

2015. aug. 30. 22:45
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
6%
az a ház az apád nak EMLÉK!hát a földeket ha nemkell télleg elathatnátok!de mondom azért nemakarja eladni mert az a házmaradt az annyjából!az én apám se akarja eladni a papám kocsiját bármennyire is szegények vagyunk mert neki az emlék!de mint említettem a földekből egy párat eladhadnátok
2015. aug. 30. 22:57
 2/25 anonim ***** válasza:
37%
talán elöbb vegyenek fel aztán forgasd ki a családot mindenéből
2015. aug. 30. 22:57
 3/25 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz, de egy házat egyik napról a másikra nem lehet eladni, meg amúgy is ha nem vesznek fel és elmegyek dolgozni pl akkor is terhünkre marad a ház meg minden.
2015. aug. 30. 23:01
 4/25 anonim ***** válasza:
31%
Sehogy sem lehetne hasznosabbá tenni azt a házat, ha az eladás nem jön szóba? Vagy azt a "pár hektár földet"?
2015. aug. 30. 23:13
 5/25 anonim ***** válasza:
54%

Tudod, sokan tanulnak önerőből.

Beteg rokonokat kiforgatni a vagyonukból, hát nem mondok semmit.

A jogsit is old meg magad.

Eszem megáll, ha én azt mondtam volna annó, adjuk el a kertet/házat, mert jogsit akarok.... Mégis mit gondolsz?

2015. aug. 30. 23:20
 6/25 anonim ***** válasza:
64%

nem ti örököltétek hanem apukád. ez kizárólag az ő tulajdona, nem a tiéd. esetleg van testvére? mert akkor még bonyolultabb.

erre nem lehet rávenni, megkérdezted, nemet mondott, ennyi. te annyit tudsz tenni, hogy szorgalmasan tanulsz, így ingyen járhatsz majd egyetemre, na meg mehetsz koleszba.

apukád meg majd eldönti mit kezd az örökségével.

egyébként lehet ő tovább gondolkodik mint te, ha eladja akkor terveid szerint 4 év alatt elszórod a pénzt. ha megtartja, lehet 60 évig ott fogsz élni...

2015. aug. 30. 23:36
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Húúú, azért meredek igényeid vannak, hogy adják el.

Mondjuk az jogos, hogy ne álljon egy ingatlan ami viszi a pénzt. Akárhogy is nézzük, ha a gyerekem tanulni akar, akkor segítem. Én valószínűleg kiadnám bérbe a házat, ha nem akarom eladni. A koli nem drága, úgy szerintem szerényen ki kéne jönnie, az extra igényekért meg lehet diákmunkát vállalni. Csak ezzel az a baj, hogy ez én vagyok. Mármint természetesen vannak emlékeim halott rokonoktól, pl egy kép a falon, egy váza, vagy kis porcelán. Nem egy egész ház, mert ilyen szintű értékkel inkább az élőket segítem.

2015. aug. 31. 00:00
 8/25 anonim ***** válasza:
89%

az ember azért tanul, hogy utána tudjon pénzt keresni, és nagy nehezen összekaparhasson valami házat.

te meg a már meglévő házat áldoznád föl.

Én tanuláspárti vagyok, nagyon is, de a te ötleted esztelen, és a más pénzét, más vagyonát akarnád elherdálni, hogy azt tedd, amihez kedved van.

Szerintem felháborító.

Elvárhatod, hogy a családod támogassa a tanulmányaidat, de azt nem, hogy miattad eladják az ingatlanjaikat.

2015. aug. 31. 00:02
 9/25 anonim ***** válasza:
83%

Már megint egy pénzéhes tini, aki azt hiszi, az az egész család a vagyonát feléli, mert igényei vannak!

Teremtsd meg magadnak!

2015. aug. 31. 00:04
 10/25 anonim ***** válasza:
80%
Hát szerintem is ésszerübb lenne eladni a házat, de ha nem akarja édesapád eladni, akkor hiába, bele kell nyugodnod. Ettől függetlenül járj egyetemre, nehezebb lesz, de megoldható. Szerintem sok család azért eladja a házat és támogatja a gyereket, ha jó dologra akarja a gyerek költeni, furcsállom a hozzászolokat, vagy pedig csak minden egyes ismerősöm olyan, hogy szinte erején felül támogatja a gyerekét, és simán eladja az örökségét, hogy a gyereke tudjon tanulni, még autót is vesznek neki és lakást is, ugyhogy nem értem sok hozzászolot. Egyetlen egy ismerősöm nincs, aki ne támogatná a gyerekét.
2015. aug. 31. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!