Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek abban az...

Ti mit tennétek abban az esetben, ha édesanyátok barátja nem engedné meg nektek, hogy könyveket olvassatok?

Figyelt kérdés
2015. aug. 25. 12:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha egyfolytában finnyáskodsz, akkor senki sem akar majd beülni veled sehova. Kicsit lehetnél nyitottabb. Az irodalom szakosok is járnak helyekre, ők is ismerkednek, egy pub, kocsma nagyon hangulatos tud lenni. Én egyáltalán nem úgy látom, hogy minden fiatal drogozna, sőt. Az sem baj, ha beulsz valahova egy társasággal és nem iszol alkoholt, én sem szoktam, nem néz ki senki emiatt.
2015. aug. 26. 21:38
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ez ilyen bölcsész-mérnök ellentét, "az irodalom egy nagy szar, minden bölcsésznek máglyán a helye stb." filozófia jegyében nem enged olvasni? Meggyőzni aligha fogod az igazadról, az ilyen emberek teljesen megrögzöttek tudnak lenni a mániájukban, mivel a saját értéküket igazolják vele önmaguk előtt, és ha elismerné, hogy a könyveid értékesek, azáltal saját magát kevésbé értékesnek kellene éreznie.

Tehát én nem vitatkoznék vele, csak olvasnék titokban. A házimunkában pedig segíts kicsit többet, hogy ne legyen alapja beléd kötni.

2015. aug. 26. 22:16
 23/29 anonim ***** válasza:
93%

Figyelj, én se cigiztem, drogoztam, ittam, buliztam a te korodban (meg azóta se), a leghatározottabban elzárkóztam a fentiektől, és legszívesebben olvasással töltöttem az időmet, de attól még voltak emberi kapcsolataim. Szerencsére viszonylag jó osztályom volt, tagja voltam egy színjátszókörnek, meg pár irodalmi érdeklődésen alapuló baráti társaságnak, de ezeknek utána kellett menni, nem pottyantak az ölembe.

Mellesleg a valóságból való kivonulás másik jó módja a természetjárás, tudom ajánlani. Akár szervezett túrákon, akár magánúton. Kimossa az ember agyát 20-30 km gyaloglás az erdőben.

2015. aug. 27. 08:14
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Te szabad és önálló ember vagy független attól hány éves vagy.egy másik embernek soha ne engedd hogy leuraljon vagy megmondja hogy mit mikor és hogyan tegyél állj ki magadért szabad és önálló ember vagy.
2015. aug. 28. 15:11
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Az írásaidból az jön le nekem, hogy már nem pólyás vagy, hanem 15 körüli. Ez esetben egyre inkább a te dolgod, hogy mit olvasol, elég nonszensz, ha ez bárkit zavar.

Ha az zavar bárkit is, hogy nem természetes fénynél olvasol, akkor ajánlom, hogy menj ki a házból :-) Ha budapesti vagyok, akkor ott van a Tabán, a Városliget, a Városmajor, a Gellért-hegy, ha meg máshol, ott még könnyebb egy jó helyet találni. Neked is kellemesebb lesz.

És persze ettől még nem halsz bele, ha lámpánál olvasol este, de tényleg nem baj, ha kicsit kimész a szabadba - és ott legalább ők sem cseszegetnek.

Amúgy a könyvekről és az életedről:

Szerintem kicsit válts más könyvekre is, ami nem kanonizált szépirodalom, légy nyitottabb. Ne haragudj meg ezért, de egyik-másik mondatodból kissé sznobnak tűntél és hát nem is átlagos az ízlésed :-) Ez nem baj, én is sok olyat olvastam anno, ami nem a "koromnak megfelelő" volt (pff), de fontos, hogy az ember ne menjen át egy mindent lenéző, minden mást mocsoknak tartó hozzáállásba és nyisson a "kommersz" felé.

Mindenképpen ajánlanám Terry Pratchettet - őt sem a te korosztályod olvassa rendszerint, viszont egyszerre van mélysége és közben azért szórakoztató is. De egy Gyűrűk Ura vagy Douglas Adams sem rossz, azt még ismerik és nagyon sokan, tudsz más emberekkel is beszélni róla.

Én az ilyen Harry Potter-típusú dolgokat is ajánlanám, tény, hogy az ember max kétszer olvassa őket el és utána majdnem mindent tud, de teljesen korrekt írások.

Na és végül:

Azért ha végigolvastad majdnem az összes jelentős amerikai és magyar szépirodalmi szerzőt, akkor azért nem hiszem, hogy annyira el vagy zárva a könyvektől :-)

2015. aug. 29. 13:57
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból írom:

Nem az a te bajod, hogy nem szeretsz beülni pl egy kocsmába, hanem az, hogy nincs kivel. Nekem a legjobb barátnőm nem iszik.

Saját magamra emlékeztetsz mikor még 12-14 éves voltam. Azóta csak annyi változott hogy igen is elmegyek havonta egyszer kocsmázni a fiúkkal, hogy beszélgessünk egy kicsit.

Diszkóba meg ilyen szenny szutyok helyekre én se jártam sohase, nem is kell. ^^ Olvass csak nyugodtan. Majd lesznek valakik akik miatt érdemes lesz néha néha elmenni valahova beszélgetni és esetleg meginni egy sört (vagy mást).

Anyukád barátjával meg közölném, hogy örüljön, hogy olvasok. Ez nem jellemző a mostani fiatalokra. Lehet azt szeretné, hogy inkább el szökj minden hétvégén egy ilyen vacak helyre ahol wub-wubra rángatóznak a kevésbé értelmiségiek. ^^"

2015. aug. 31. 08:53
 27/29 Tom Benko ***** válasza:
100%

Fel lennék háborodva.

1; Idegen mit képzel, mit szól bele az életembe. Ha olvasni akarok, akkor olvasni is fogok. Én is elhanyagoltam néha a házimunkát az olvasás miatt (sőt, még most is), de merjen csak valaki emiatt zaklatni!

2; Megkérdezném, hogy akkor mégis, mit olvassak? Vagy mit csináljak helyette?

3; Lehet ám máshol is olvasni, nem csak a szobában. Szép az idő, ülj ki a téren egy padra, menj el egy rockkocsmába, vagy a suli udvarán is le lehet ülni. Hidd el, vannak más hasonló érdeklődésű emberek is, ha látják rajtad, megtalálnak.

4; JT? MENEKÜLJ!

2015. aug. 31. 09:48
 28/29 anonim válasza:
68%
A kérdező írásaiból sokminden kiderül. Tulajdonképpen amíg egy háztartásban laksz bárkivel is az bizonyos dolgokat úgyérzi meg kell szabjon amíg eltartott vagy(ezt nemtudom) illetve jó tanácsokat próbál osztani. Lehet hogy jobban vedd ki a részed a munkából és pihenés képpen próbálj olvasni ne könyv lapjai közé "menekülni". Azélet ennél sokkal nehezebb.
2015. szept. 1. 13:28
 29/29 anonim ***** válasza:

Én megmondanám neki, hogy nem az apám és hogy semmi köze ahhoz, hogy szabadidőmben mit csinálok.

Szerintem a csávó örülhetne, hogy olvasol és nem buliból-buliba jársz.

Most az a baja, hogy olvasol, de ha eljárnál valahová szórakozni és későn mennél haza, vagy innál valamit, akkor meg az lenne.

Meg annak is örülhetne, hogy ilyen normális könyveket olvasol, nem olyanokat, amiknek a 80%-a a szexről szól, a többi 20%-ban pedig rizsáznak valami értelmetlen, felesleges dologról.

2019. márc. 20. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!