Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én látom rosszul, hogy a...

Csak én látom rosszul, hogy a lányom tönkreteszi az életét?

Figyelt kérdés

Most 23 èves, a párja 28 èves.

Március óta vannak együtt, erre bejelneti ma, hogy terveztèk a babát ès most már várandós.

Majdnem lefordultam a szèkről, hát elment az esze? Hiába mondtam neki, hogy ez nem lesz jó, mèg csak 5 hónapja vannak együtt ès már terhes.

Most haragszik rám, mert hogy nem örülök a boldogságának.

Most csak èn látom így, hogy tönkreteszi az èletèt?

2015. aug. 19. 22:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

Egyet tehetsz: nem szólod meg, hanem mellette állsz tanáccsal, segítséggel, szeretettel. A pasiját sem szólod meg, hanem megpróbálod megismerni.

Ha minden jól alakul, akkor szép boldog életük lesz. Ennyi idősen nem korai gyereket vállalni szerintem. Anyagilag hogy állank? Dolgoznak? Lakás van?

Ha esetleg nem jól sül el, akkor legyél ott a lányod mellett, de ne dörgöld az orra alá, hogy ugye én megmondtam (egyszer-kétszer megengedett).

2015. aug. 19. 23:28
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

Hát, 5 hónap után csak becsúszott a baba, és túl fiatal is.

Akár jól is elsülhet a dolog. Ha apuka rendes pasi és közös életet terveznek, könnyen lehet jó vége is.

Másik oldalról nem vagyok optimista. A lányod könnyen egyedül találja magát túl fiatalon, és nme tanulni fog, vagy a 20-on évesek életét élni, hanem egyedül, anyagi problémákkal gyereket nevelni.

Így már eleve hátránnyal indul majd a társkeresésben.

De ezek nagyon függenek a lányod és barátja egyéniségétől, komolyságától.

2015. aug. 19. 23:37
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem már egyikük se túl fiatal. Az meg, hogy régóta vannak együtt semmire sem garancia. Maradhat egyedül 5-10 éves kapcsolatból is. Komolyan úgy csinálnak itt egyesek, mint két 17 évesnek lenne gyereke. Egy 28 éves férfinál már eleve ideje, hogy gyerke legyen. Egy 23 éves nő sem túl fiatal hozzá. Öt hónap után terhes? Hát istenem. Ez még mindig 1000x jobb, mintha felkoppintotta volna valami egy éjszakás kaland, aztán sose találja meg az apát hogy legalább gyerektartást fizessen.
2015. aug. 20. 01:36
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

A lenyeg, hogy a lanyodnak legyen biztos jovedelme es egyedul is fel tudja nevelni a gyereket, szeresse es figyeljen ra. Az megjobb ha a pasas is mellette marad de ez meg 10 eves egyutteles utan vallalt gyerekeknel sem mindig van igy.

Amugy gratulalok a picihez!

2015. aug. 20. 08:24
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

Micsodaaa??Egyikuk se tul fiatal?? Hat, szerintem ezt a mai vilagban kijelenteni eleg korlatolt dolog. Regen valoban fiatalon hazasodtak es szultek gyereket a nok, ugyanis nem volt sok lehetoseguk. Ma mar, h ennyit lehet utazni, vialgot latni, felfedezni, tapasztalatot szerezni, ez a korhatar kitolodik. Nekem 23 evesen meg eszembe se jutott, h gyereket szeretnek, sot 30 eves kor alatt nem sis akartam. Egyetemre jartam, 23 evesen kimentem Ausztraliaba 1 evre, tanultam, dolgoztam, jol ereztem magam. Aztan befejeztem az egyetemet, jo allasom lett. 31 evesen szultem az ikreimet, de nem erzem, h ez keso! Huszonevesen megalapoztam a sajat es a gyerekeim eletet is, h ne kelljen attol parazni, h egyik naprol a masikra elunk, h tudom-e tamogatni majd a gyerekeimet nem csak erzelmileg, hanem anyagilag is!

a lnyod nem most, hanem majd 10-15 ev mulva fog rajonni, h varhatott volna meg a babaval. Plane egy 5 honapos kapcsolatra alapozni, vegkepp felelotlenseg.

Te vagy az anyja, es sajnos mast nem tudsz tenni, mint mellette lenni es tamogatni, hiszen a gyereked. Megvan az esely, h jol sul el a dolog, de arra is megvan az esely, h koppan, de Neked tamogatni kell es nem osszeveszni vele.

2015. aug. 20. 11:57
 16/20 anonim ***** válasza:
41%

"Egyetemre jartam, 23 evesen kimentem Ausztraliaba 1 evre, tanultam, dolgoztam, jol ereztem magam"

Mások 21 éves korukra elvégzenek egy alapszakot. Vagy 19 évesen kijönnek fordrászként az iskolából, ami egyébként éppen az Ausztráloknál rajta van azon a listán, amin keresett szakmákat sorolják fel és szép pontszámot adnak érte a bevándorlási kérelmedben.

Amúgy az, hogy te nem érzed úgy, hogy elkéstél, az nem jelent semmit. Más meg úgy van vele, hogy inkább hamarabb szereti le tudni a gyereket, hogy ne törje meg a karrierje lendületét, sőt mire az felível, már a gyerek aránylag önellátó legyen és míg te a szép ívet megtörve a pelenkák bűvöletében üldögélsz gyeden, addigra ők már 6-7-8 éves gyerekek szülei, és az egész világ újra nyitva van előttük a haláluk napjáig.

2015. aug. 21. 03:27
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

Kedves #16-os, jo nagy GYIK fan lehetsz, ha hajnali 3-kor kepes vagy itt logni. :))

Eloszor is, en kicsit tobbre szerettem volna vinni, mint egy fodrasz - mar elnezest, h leszolom a szakmat. Masreszt, milyen felivelo karriert lehet fodraszkent befutni?? Kicsit ellentmondasos, amiket irsz :)

Harmadreszt, pontosan azert forditottam tobb idot a tanulasra es a tapasztalatszerzesre, hogy tanult emberkent olyan munkam legyen, ahol nem kell a GYED-et lesnem minden honapban. Pont az a szep abban, ha vki nem csak alapszakot vegze es megtanul tobb nyelven beszelni, h barmikor talal munkat es a "pelenkak buvoletebol" barmikor kepes ott folytatni a karrierjet, ahol abbahagyta a szules elott :)

Szamodra ez biztos elkepzelhetetlen, de olyan munkam van - nem fodrasz - ahol barmikor tudok otthonrol dolgozni es lehetek a gyerekeimmel, m en osztom be az idomet. A vilag egyik legnagyobb cegenel doglozom annyi penzert, h nincs szuksegem semmilyen tamogatasra es a gyerekeimnek a szuletesuktol fogva kulon szamlara utalok annyi penzt, amibol 18 eves korukban el tudnak indulni az eletben...Es mindezt tudod, minek koszonhetem? Annak, h inkabb tanultam es kello tapasztalatot szereztem es nem siettem el a gyerekvallalast. Szoval nekem megerte varni :)

2015. aug. 21. 12:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"jo nagy GYIK fan lehetsz, ha hajnali 3-kor "

Vicces, hogy kínodban már csak ebbe tudsz belekötni. Nem mintha magyarázkodnom kéne egy magad fajtának, de ha te pl. életedben voltán Ausztráliában, úgy ahogy állítod, akkor biztos találkoztál például a különböző időzónákkal.. Rémlik valami? Vagy ha ez túl bonyolult, akkor pl. az is lehet, hogy valaki egyszerűen más időbeosztás szerint él, mint te és neki a hajnali hármas gyakorikérdésekezés ugyanolyan mint neked a délutáni. De persze te úgyis mindenkinél különb vagy, a késői gyerekvállalásoddal, a nagy karriereddel, meg azzal, hogy sikerült elmenned Ausztráliáig, hogy oda ne szarjunk valahova.

Az alapszak elvégzése és a gyerekvállalás után egyébként bármikor mehet mesterszakra. Vagy újabb diplomát is szerezhet. Vagy egyetem alatt is vállalhat gyereket, ne adj isten, mi lesz akkor. Olyan szépen támogatják a kismamákat, az egyik közgazdász barátnőm például mindig nosztalgiázva emlékszik az egyetemi éveikre, mindkét gyereket még egyetemistaként vállalták és jobban éltek, mint pályakezdőként. Szerintem nagyobb karriert futott be, és jobban él a két "felelőtlen barom", mint te, ezt így látatlanba megmondom.

Az meg, hogy milyen karrierje van egy fodrásznak... Ne haragudj, de te nagyon el vagy szállva magadtól. Vagy csak garázsból kialakított sufni fodrászatokat ismered, ahol "tépett hajat" meg "egyeneset" tudnak nagy unott képpel csinálni...

2015. aug. 22. 02:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, képzeld, nekem is van közgazdász ismerősöm, aki egyetem alatt vállalt gyereket a férjével. 25 év elteltével pedig már csak azért nem válnak el, m ott a közös ház, meg a 2 gyerek. De egyébként úgy élnek, mint 2 idegen.

Ahogy látom, nem igazán érted a lényegét annak, ami mondani akartam, és Te is azokhoz az irigy és korlátolt emberekhez tartozol, akiknek fáj, ha másnak jobban megy és úgy gondolod, h tuti a szerencsén múlt. Sajnállak ezért, de nyilván nem az én problémám :)

A fodrász szakmát sem amiatt szóltam le, m nem lehet vele keresni. De ahogy elnézem, eléggé anyagias lehetsz, ha szerinted vki csak ezért tanul.

Ja, és nem kötöszködésként írtam, h ilyen szokatlan órán vagy a GYIK-on, hanem csak megjegyeztem, minden rosszindulat nélkül, függetlenül attól, h tisztában vagyok az időzónák :). Az, h Te ezen besértődtél, a Te bajod. Mindenesetre eléggé tele lehetsz rosszindulattál, ha másokról is rögtön ezt feltételezed.

Amúgy meg miért ne lehetnék büszke arra, amit elértem?? Elvégre megdolgoztam érte, nem pedig apuci meg anyuci tolta a vagyont a s***em alá :)

2015. aug. 22. 20:39
 20/20 anonim válasza:
igen.
2015. aug. 31. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!