Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám megértetni anyukám...

Hogy tudnám megértetni anyukámmal hogy ez nekem fáj, rosszul esik?

Figyelt kérdés

Minden nőnemű kövér a mi családunkban, így én is. Persze életmódváltás, stb, tisztában vagyok vele, nem erről szól a kérdésem. Anyukám is nagyon kövér volt, úgy fogyott le hogy nem evett semmit. De hiába fogyott, még mindig kövér.

17, lassan 18 éve nap mint nap azt hallgatom tőle, hogy ő mennyire utálja a kövér embereket, úgy becéz hogy kövér, dagi. Ma is hazajött a munkából, az volt az első mondata hozzám hogy, húú meg van dagadva az arcod, azért mert kövér vagy? Aztán amikor bejöttem a szobába, jött utánam hogy mi van velem és amikor mondtam hogy hagyjon a jópofizásával akkor megsértődött és bevágta az ajtót.

Próbáltam már vele beszélni, de nem érti meg. Mivel vághatnék vissza vagy értethetném meg vele hogy ez nekem rossz?

2015. júl. 27. 14:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy még durvább kövér nős sértéssel. Ha máshogy nem érti meg, akkor marad a radikális módszer.
2015. júl. 27. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltad már a "miattad vagyok ilyen, köszi"-t?

Esetleg a "hozzád képest már nem is érzem magam kövérnek"-et?

Amúgy igen, életmódváltás. Rossz gének vannak, de a végeredmény tőled függ. 30kg fogyás után állíthatom, hogy így van, anélkül, hogy ítélkeznék. Brutál kemény munka, főleg, ha egy életen át rossz mintát tanultál, de nem lehetetlen! Kitartás! Mutass neki ellenpéldát, és fogyj le!

2015. júl. 27. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy albérletbe nem tudsz egy kis időre elköltözni, amíg be nem vallja a dolgokat?
2015. júl. 27. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azzal, hogy megkered allitson ossze neked mas menut.
2015. júl. 27. 14:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

Még tanulok, nem tudok elköltözni, nincs keresetem. Meg egyébként jól kijövünk, egészen addig amíg elő nem jön a kövér-gyűlölő énje.

2015. júl. 27. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
82%

"De hiába fogyott, még mindig kövér." Huha...mennyire durvan dagadt lehetett akkor? Most hany kilo amugy, es Te?

Tenyleg csak az a megoldas, ha lefogysz. Ha kell, szinte ne egyel semmit! Hidd el, koveren nem nagyon lehetsz boldog, sajnos a mai vilagban a vekonysag legalabb olyan fontos, mint az apoltsag! Keress dietakat, iratkozz be edzoterembe, tegyel meg mindent. Nem lesz egyszeru de a kajalas megvonasahoz hozza lehet szokni, meg fogod szokni, hogy keveset eszel, nem kivanod majd az desseget es az ilyeneket. Csak el kell donteni, hogy lefogysz es sikerulni fog.

(gondolom, ezutan a mostani 72%-om lecsokken vagy 65-re de ez a velemenyem)

2015. júl. 27. 15:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy nem eszik szinte semmit nem sovány lesz, hanem beteg. Már csak az hiányzik a túlsúly mellé, nem? Hogy kórházba kerüljön, mert összeessen valahol. Ésszel is lehet fogyni és anélkül is, hogy tönkretenné magát egy életre. Csak ésszel kell élni.
2015. júl. 27. 15:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
semmi kulturáltan visszaszólsz neki, hogy " csak annyira van megdagadva az arcom , mint a tied csak kevesebb ránccal" hidd el egy idő után felfogja mi az ábra
2015. júl. 27. 15:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez van akinél előjön, ha valami olyat csinál amihez akaraterő kell. Ezzel nyugtázza magában hogy ő mekkora király! Egy ismerősömnél pont ez volt! Csak cigivel. Nem gyújtott rá három napig, de máris látványosan befogta az orrát, jajj, de büdös, mocskos dohányosok. Szó szerint cikizte őket, mikor ő is az! Már nevetséges volt komolyan. Kicsit rákérdeztem, hogy nem érzi-e milyen nevetséges és ne legyen annyira magával a három napjával, csak kijött hogy így próbálja meggyőzni magát hogy folytassa a leszokást. Szerintem itt is ez van.
2015. júl. 27. 15:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne is törődj vele, az emberek ilyen fokú közönséges megnyilvánulásaira nem szabad adni,mégha a szüleidről is van szó.Légy bölcs és ne törődj vele, a külső nem minden arra törekedj, hogy büszke légy magadra és SOHA ne adj fel semmit.Édesanyád csupán SAJÁT MAGA vigasztalására használja azt a tényt hogy te sem vagy karcsú - itt elnézést kérek, semmi rosszindulat nincs bennem - , tehát neki sem kell annak lennie.Az utóbbi felfogás sajnos a depresszió, a lelki gyengeség egyik tünete.Édesanyádnak pszihológus segítségére lenne szüksége mert nem tudja a testsúlyát elfogadni, földolgozni hogy ő ilyen alkatú, és ez sajnos rányomja a bélyegét a mindennapokra. remélem segítettem. 17/L
2015. júl. 27. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!