Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne elfogadtatni...

Hogyan lehetne elfogadtatni anyukámmal ezt?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyok együtt az első barátommal és szinte tökéletes a viszonyunk, talán azért is mert például a szüleimnek (főképp anyukámnak) nem tetszik a dolog és meg akarjuk mutatni, hogy igenis szeretjük egymást. Azt nem bírja elfogadni anyukám, hogy a barátom 10 évvel idősebb nálam. Sokszor mondogatja anyukám, hogy nem jó a nagy korkülönbség mert általában előbb-utóbb tönkremennek miatta a kapcsolatok meg most már azt is mondja néha, hogy odalesznek a legszebb fiatal éveim... de én semmi olyasmire nem vágyom amit mellette ne tehetnék meg. Ha szeretjük egymást és boldogok vagyunk, az miért fáj anyukámnak, és miért akar szétszedni minket? Jó, nem aljas módon egymás ellen fordít minket, hanem próbál kitalálni valamit ami miatt maradjak itthon és ne menjek a barátomékhoz. Egyáltalán nem örül neki szerintem, hogy végre boldog vagyok. Mit tegyek? 18 éves vagyok. Ne tanácsoljátok, hogy költözzek el mert nem engedhetem meg magamnak a költözést meg amúgy is nagyon nagy balhé lenne belőle. Az iskolát még ki akarom járni.
2015. jún. 9. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos neked is egy gyereknevelésre alkalmatlan anya jutott. Ne akard sehogy meggyőzni. Amilyen gyorsan csak tudsz, lépj le otthonról. Az ilyen anyák mérgezik meg a gyerekeik életét.
2015. jún. 9. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

"szinte tökéletes a viszonyunk, talán azért is mert például a szüleimnek (főképp anyukámnak) nem tetszik a dolog és meg akarjuk mutatni, hogy igenis szeretjük egymást"

ebből látszik, hogy gyerek vagy még nagyon..

a szüleid nem tudnak mit tenni, tiltani nem tilthatnak tőle, elég gyenge érv csak a korkülönbségre hivatkozni.

te döntésed, hogy kivel vagy. biztosan korodbelit képzelt melléd, de ez van. majd az idő titeket igazol.

de ne csak azért legyél mellette , hogy csakazértis megmutatod anyuéknak, hogy nincs igazuk.

2015. jún. 9. 15:56
 3/7 anonim válasza:
30%
Nagyon éretlen anyukád van. Legyen neked több eszed. Éld a saját életed. Ne neki akarj megfelelni.
2015. jún. 9. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
nem csodalom hogy nem tapsolt anyukad amikor 16 evesen, gyakorlatilag meg a kamaszkorban osszejottel egy 26 eves felnott ferfival...
2015. jún. 9. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
hihetetlen hogy nehany egybites azt hiszi hogy az igazsag kimondasa provokacio.
2015. jún. 9. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
69%
Édesanyád egyszerűen okosabb és tapasztaltabb nálad, tisztában van vele, hogy a férfi csak kihasznál. Majd pár év távlatából te is belátod. Egyelőre jó vagy friss, érintetlen puncinak, másra érdemben úgysem való egy idősebb férfi szemében egy 16-18 éves lány, hiába gondolod az ellenkezőjét. Persze úgy vakít a hülyeségeivel, hogy nem látod tőle a valóságot, és elhiszed, hogy tökéletes, örökké tartó "kapcsolat" a tiétek, miközben csak arra vagy jó, hogy néha a farkára húzzon, ha kedve szottyan.
2015. jún. 9. 17:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos, az utolsó válaszadónak általánosságban igaza van. 10 év tényleg sok, de így, hogy te 16 voltál, mikor összejöttetek, még inkább. Ráadásul, a szavaidból nagyon az érződik, hogy inkább anyukádnak akarod bizonygatni, hogy szereted ezt az embert, de magadban nem vagy biztos. Egy egészséges lelkületű ember, aki hosszútávra, komolyabbra tervez, 26 évesen nem tinilányokat keres erre.

Valóban van kivétel, amikor 6-8 év nem sok, de ez általában idősebb korosztályban jellemző. Sőt, van ismerősöm, aki szintén 16 évesen jött össze a 7 évvel idősebb barátjával, ma, 13 évvel később, összeházasodnak. De nem ez az általános, és előbb-utóbb valamilyen aspektusaiban ki fog ütközni, hogy te még nagyon fiatal és tapasztalatlan vagy a férfihoz képest.

Ne várd, hogy anyukád örüljön neki. Én sem nézném jó szemmel, ha a középiskolás lányom egy 10 évvel idősebb fickó hordozza az ágyába. Nagykorú vagy, az egyetlen, amit tehetsz, hogy megteremted valamiképp a költözés feltételeit, legalább kollégiumba. Persze, leültetheted, beszélhetsz vele, de ő az élettapasztalatára fog hagyatkozni, nem a naivitásodra.

Én is voltam 16, igaz, már nem mostanság, amikor egy nálam jóval idősebb férfival (9 év) kapcsolatot kezdtem, de utólag még az is kiderült róla, hogy mellettem barátnője van... Sosem feküdtünk le, de nagyon megbántam, hogy fiatal, bolond fejjel hittem neki, rettenetesen megalázott és csak kihasznált.

2015. jún. 9. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!