Hogy tudnam anyukammal ujra elfogadtatni? Segitseget szeretnek!
Figyelt kérdés
Volt egy 3eves kapcsolatom, de mar vagy 2 eve kulon mentunk. Nagyon szerettuk egymast, ő volt az elso es a legjobb! Iden talakoztunk es ugye sokat beszelgettunk! Kiderult h mennyi jo volt es h nem igen fakultak az emlekek! Volt a kapcsolatunkban jo, de rossz is! Anyukam ma megtudta h ujra beszelunk es hogy hamarosan ellatogat hozzank! Eddig azt hittem h ok is kedveltek a sracot, mivel emlegetve volt sokat. Na de a lenyeg h anyu teljesen kiborult a hir hallatan h hogy lehetek ilyen hulye stb. H ide nem johet, itt nem aludhat... Ittalvasrol meg nincs is szo! Meg az elvalt szuleivel jott.. H biztos o is olyan mint a csaladja..De ha eddig birtak akkor most miert csinalja ezt anyu? Mindenkit el akar tolem tiltani... Beszelni hiaba beszelek vele.. Mit mondhatnek neki amivel kicsitt mas lenne a nezete? Legyszives segitsetek! 21 L.2013. jan. 12. 16:52
1/12 anonim válasza:
Nem nagyon mondhatsz semmit. Eddig sem kedvelte, csak voltak olyan tapintatosak, hogy nem mondta mert tudta, úgyse tart sokáig és igaza lett. Most viszont hogy újra elő akarod hoznia helyzetet ellenzi, mert nem akarja még1-szer ugyanazt.
És hát felmelegítve csak a káposzta jó...
2/12 anonim válasza:
Abból indulj ki, hogy feltehetően anyukád jót akar neked. Viszont felnőtt fejjel neked kell kialakítanod az életedet. Ez nem feltétlenül ellentmondás.. Legyél türelemmel. Szerinted anyud miért nem szereti ezt a fiút? ( az elvált szülei nem sokat nyomnak a latban. M.o-on minden második házasság felbomlik)
3/12 anonim válasza:
Első, szerintem egy három éves kapcsolat elég hosszú. Amúgy lehet hogy mikor szakítottatok, pont te mondtál otthon olyanokat, hogy megutálják. De tényleg nem sok mindent tudsz tenni. Mindenesetre a te életed, nem vagy más annyira fiatal hogy ne tudd eldönteni mit szeretnél.
4/12 anonim válasza:
Lehet korábban kedvelték, de esetleg amikor szakítottatok ő vigasztalt téged, ő látott szenvedni a fiú miatt, és ezt nem bocsátja meg egy szülő csak úgy.
5/12 A kérdező kommentje:
Lehet hogy ez leht a baj, de ha azt akarja hogy a lanya boldog legyen akkor csak ront a helyzeten ha ellenzi. Az a helyzet h en dobtam ki, de ugy gondolom ezalatt a par ev alatt mindketten komolyodtunk a kapcsolathoz. Eleg fiatalok voltunk 5evvel ezelott, voltak butasagaink de ha valaki szereti egymast es evek mulva is erez akkor minden bajt ki lehet kuszobolni. Persze egybol nem akarunk mindent a vegerol kezdeni hanem egy teljesen uj kapcsolatot kialakitani es meg az sem biztos, hogy lesz belole valami.. Sok dolgot at kell beszelnunk es ujra meg kell h ismerjuk egymast.
2013. jan. 12. 17:34
6/12 anonim válasza:
21 évesen egy önálló személyiség vagy. el tudod dönteni, hogy mit akarsz.
Én pl. nagyon adok anyu véleményére, és meghallgatom, de én döntök. És ha én vele akarok járni, hát vele fogok járni. Max nem megyünk hozzánk. A véleményem szerint azonban a felmelegített kapcsolatok nem szoktak jól elsülni.
De lehet, hogy nem jól gondolom, és neked sikerül. Ha belevágsz, akkor a saját véleményed alapján dönts. Nem fognak kitagadni, ha még is vele jársz.
7/12 A kérdező kommentje:
Milyen rossz dolgok lehetnek egy ujrakezdett kapcsolatban? Erre kivancsi lennek! Csak azert mert tenyleg tanacstalan vagyok..:( Vajon megerne-e...
2013. jan. 12. 18:03
8/12 anonim válasza:
16 éves korban nem nagyon számítanak a szülők hosszú kapcsolatra, és nem is azok általában, együtt lakni gondolom egy percet sem laktak, szóval ez 3 évnyi járás volt amiben rengeteg volt a rossz mint írta. vajon miért nem örül az anyuka?
9/12 anonim válasza:
Mondjuk előjönnek az első vitánál ( mert úgyis lesz)a régi sérelmek és akaratlanul is tuti, hogy a másik fejéhez vágjátok....ez 100%-ig mindig így van.
10/12 anonim válasza:
hasonló helyzetben vagyok, én is 16 voltam amikor összejöttem azzal, aki talán életem szerelme volt. Három év után szakítottunk: ő volt az aki szakított, de én is sokat gondoltam erre akkoriban. Éretlenek voltunk egy komoly kapcsolathoz,rengeteget bántottuk egymást. A szakításunk után a családom, és a baráti köröm is szabályosan meggyűlölte őt. Fél év külön lét után, lépéseket tettünk a békülés felé... amikor a családom ezt megtudta, nagyon erős nyomást gyakoroltak rám. Világosan a tudtomra adták, hogyha vele akarok lenni, akkor ők ehhez nem asszisztálnak, hanem szedjem a cuccaim, és éljek vele (magyarul kitagadnak). Lehet gyávaság, de a családomat választottam: pont azért, mert ő már egyszer elhagyott, én pedig nem akartam megkockáztatni, hogy elhagy megint, és akkor nem lesz semmim se. Aztán megint eltelt egy kis idő: akkor úgy voltam vele, csak találkozgatunk, a családomnak pedig akkor szólok, ha biztos a dolog, hátha látva, hogy erősek az érzelmek (és nem csak egy megingás, hogy visszamegyek hozzá) majd ők is megbékülnek. Találkozgattunk, de kezdtem rájönni, hogy a felmelegített kapcsolatnak mennyi buktatója van, és, hogy a szeretet nem elég talán semmire se. Bennem például - hiába akartam a kapcsolatot- rengeteg tüske volt (van), de nagy probléma az is, hogy én még szinte gyerek voltam, amikor össze kerültem vele- és rengeteget változtam azóta, mivel felnőttem. Ő nem nagyon változott, ennek lehet az is oka, hogy pár évvel idősebb nálam, sok téren már kialakult a mostani személyisége is addigra, mikor összejöttünk. Valahogy úgy éreztem ő már nem elég jó nekem (talán kinőttem), mert már másfajta férfiak kellenek. Átbeszéltük a kapcsolatunkban mik voltak a rossz dolgok, viszont nekem rengeteg sérelmem van, azt látom nem tud mindre figyelni, hogy észben tartsa ezeket, és ne jöjjön elő a kapcsolatban... én pedig nem tudok megbocsájtani sajnos, sőt keresem az alkalmat, hogy felhánytorgassam a régi dolgokat, balhézzak vele, és rámutassak, hogy úgy se működhet. Azt látom még, hogy ő próbál igyekezni, de az ő igyekezete kevés... nekem is csinálni kéne valamit, de én sértett vagyok, így csak elvárok dolgokat, hogy törlesszen, hátha úgy jobb lesz. Egy idő után úgy döntöttem feladom, mivel nincsen elég erőm, hogy rendbehozzam ezt a kapcsolatot, megbocsájsak neki, szembe nézzek a saját hibáimmal, megbocsássak magamnak is. Akkor lényegében 2 éve már hol együtt voltunk, hol külön. Majd összejöttem valaki mással: úgy tűnt minden jó lesz, az illető pont az a férfitípus, akit elképzeltem magamnak, nagyon jól megértettük egymást, komoly kapcsolat volt, jegyben jártunk. Szerettem is, de még sem szerethettem eléggé: nem volt, és nincs olyan nap, hogy ne gondolnék az első szerelmemre, vagy ne hasonlítgassam a két embert, hol az egyik, hol a másik javára. Amikor megkérte a kezem az jutott eszembe, hogy éveket vártam arra, hogy az első szerelmem megkérjen, más pedig az első év környékén felteszi a kérdést. Közben a helyzetet nehezítette, hogy a (volt) szerelmem átköltözött egy másik városba: azt mondta azért, hogy felejtsen, de továbbra is naponta beszéltünk, az ő kezdeményezésére, valószínű elhamarkodottan döntött, bár amikor elöször megtudtam, hogy költözik, még én is azt kívántam, hogy menjen el. Végül szakítottam a vőlegényemmel. Próbálok tudatosan megbocsájtani a volt barátomnak- nem feltétlen már azért, hogy összejöjjünk- mert az idők során felépítettem az életem nélküle, azért bocsájtanék meg neki, hogy ne legyen bennem tüske. Viszont, ha kialakulna köztünk valami, akkor többé nem leszek gyenge, és kiállok mellette, hogy rendbe hozhassuk a dolgainkat. Szóval nem egyszerű ez, csak azért írtam le a történteket, mert a hasonló cipőben járunk, és gondoltam, hátha segítek ezzel. Viszont amit megtanultam az évek során: ne azért dönts egy kapcsolat újrakezdése vagy lezárása mellett, mert a környezeted azt mondja. És általánosítani se szabad. Ami a legtöbb kapcsolatban "úgy" működik, az nálatok lehet máshogy, és fordítva... Szerintem egy kapcsolat csak két emberre tartozik igazán, ők tudhatják csak, hogy milyen volt, mi miatt is mehetett tönkre, és, hogy megéri e újrakezdeni. A szüleiddel kapcsolatban meg: nos sok mindent mond az ember elhamardkottan, de mivel a gyerekük vagy, így el fogják fogadni a döntésedet idővel, főleg, hogy ha látják, hogy boldog vagy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!