Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim ellenzik a gépezést....

Zamer kérdése:

Szüleim ellenzik a gépezést. Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
A kortársaim olyan 6-7 órát gépeznek.Én valamikor kevesebbet valamikor viszont 10-12 órát is szoktam. Akikkel viszont beszélgetek TS3on Skypeon azok még éjfélkor se alszanak. Én mondom szüleimnek hogy más is, de azt mondják nem érdekli őket más és csináljak mást. Viszont mást meg nem nagyon tudok csinálni itthon, de ha adódik valami mindig a gépezés a második. Mit mondjak nekik? Ez a gépezési idő normális? Egy 1-10 skálán mennyire durva hogy ennyit gépezek? Próbálok leszokni.(14 éves vagyok)

2015. aug. 16. 11:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
29 A tradicionálisan elfogadott, az ma már a sorozatnézés, internetezés. Komolyan mondom már az lóg ki a tömegből aki kimegy egy parkba sétálni. Nyilván megvan ennek az oka, de nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, csak nekem kicsit gyanús az ahogyan az internet beszippantja az embereket a sok szarral együtt, amit láthatnak rajta, szerintem ez nem véletlen. Én is főként filozófiával foglalkozom és hidd el nincs minden fent a neten, sokszor a könyvtárban találom csak azt, amit keresek. mindamellett ha te is úgy látod, hogy nem annyira követendő példa vagy, akkor feltételezem, hogy te sem érzed annyira jól magad, mivel az ember alapvetően arra törekszik, hogy az általa legjobbnak tartott életformát válassza és azért tesz meg mindent, ez sarkallja arra, hogy több pénzt keressen, stb.
2015. aug. 16. 14:55
 32/47 anonim ***** válasza:
16%
Egy mentálisan egészséges fiatal ember csak akkor lehet boldog ha van párkapcsolata és barátai.
2015. aug. 16. 15:09
 33/47 anonim ***** válasza:
31: Persze, a világon lévő információ 99%-a még mindig papír formájában létezik. Még jó, hogy az interneten nincs minden fent. Én meg nem tervezek mindent tudni. Az én életmódomat nem javaslom másnak mert rengeteg pszichológiai kutatás volt róla, hogy komoly depressziót okoz számos más negatív hatás mellett. Tapasztalatból is tudom, szerencsére az én agyam elég érdekes. Nagyot nézett a pszichiáterem mikor pár hónappal azután, hogy azt a szintű depressziót diagnosztizálta nálam ami komoly szuicid hajlammal jár visszamentem hozzá azzal, hogy rájöttem hogyan tudom az agyamban kikapcsolni a negatív érzelmeket. Nem javaslom másnak mert akinek ez az életmód megfelel az már tudja és nem tőlem kérdezi.
2015. aug. 16. 15:15
 34/47 anonim ***** válasza:

"de az, hogy neked életed élménye az, hogy pár másik kockával toltátok a játékot az szerintem igencsak gáz."

Azok a "kockák" egyetemisták akik mára 300 nettót keresnek, de volt egy ismerős 30-as házaspár saját lakással, meg 40+ nő is aki szintén velünk tolta, mind ismerősi körből, akkor miért is kockák?

Másrészt miért lenne gáz? Ezt sosem értettem.

Együtt dögleni egy film előtt miért nem gáz? Részegen fetrengeni egymás hányásában miért nem gáz? A normál társasjáték miért nem gáz? Összeülni és szalonnát sütni miért nem gáz? Elvégre csak ülsz és telik az idő...Miben rosszabb egy multis játék, ahol szintén beszélsz az ismerőseiddel, közben jól érzed magad?

Ráadásul, hol írtam olyat, hogy "életem élménye"? Ha a szövegértelmezés menne úgy mint a másik leszólása, akkor nem is írtál volna...

2015. aug. 16. 15:21
 35/47 anonim ***** válasza:
34 Jó kérdés egyébként. Kocka nálam annyit jelent, hogy folyton a gép előtt ül, általában persze jól keresnek, ki mondta, hogy nem biznisz a programozás? Visszatérve a kérdésedre nagyon jó kérdés, hogy az egyik, vagy másik tevékenység miért értékesebb a többinél és valóban szubjektív is. Én most pl takarítok és közben néha leülök ide a gyk elé (egyébként ritkán gyk-zom valamiért rá tudok kattanni), szóval azt hiszem a takarítás sokkal értékesebb, nyoma marad, rend lesz, tiszta lesz a lakás. A gyk felesleges, idegenekkel beszélgetünk, talán kicsit kikapcsol a takarításból, annak örülök, ha valakinek hasznos infót adok át, de azért ez nem nagy sikerélmény az életemben szerencsére. Ha a barátaimmal vagyok, akár játszunk, beszélgetünk, hülyéskedünk az számomra azért fontos, mert ki tudok tőle kapcsolódni, utána másnap is jobb lesz a kedvem és tudom, hogy a gondjaimat megoszthatom másokkal, nekem ez fontos. Persze ott van az a másodlagos előny is, hogy az ismerősök jó esetben segítik egymást, nekem ez is fontos, én is szívesen adok, de néha én is kerülök olyan helyzetbe, hogy kell a segítség. De ha a gondolatmenetedet követem, akkor természetesen eljuthatunk oda, hogy semmit sem érdemes csinálni, mert minek. De azért én azt gondolom, hogy ez egy olyan szintű beszűkültséghez vezethet ami nem tesz jót az embernek, mivel alapvetően társas lények vagyunk.
2015. aug. 16. 15:33
 36/47 anonim ***** válasza:
rúgj be
2015. aug. 16. 16:49
 37/47 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Én is a fél életem a gép előtt töltöm. Nincsenek normális barátaim, mert a kortársaim mind dohányoznak, isznak, néha szerintem füveznek vagy teli nyomják magukat valamivel... szerintem ha a gép előtt ülök még mindig jobban jártam, mintha ilyen emberekkel lógnék. Barátnőm van, de elég messzi lakik és általában vele beszélgetek, mivel ritkán tudunk találkozni sajnos. Szerintem egyébként a mai világban a Te helyzeted teljesen normális. Ha nagyon nincs mit csinálj akkor szerintem nyugodtan gépezz, de ha van valami akkor sose a gép legyen az első. Próbálj meg keresni Te is valami közeli lányt aztán vele legyél inkább és ne a gépeddel... Biciklizz, járj el valahova... ha van a közeletekben uszoda akkor járj le úszni, olvass vagy akármi. Menny le nagyszüleidhez... Biztos nekik is tudsz mit segíteni és nagyon fogják díjazni, hogy ott vagy. Esetleg csináljatok több közös programot szüleitekkel aztán akkor ők sem nyavalyoghatnak, hogy egész nap a gép előtt ülsz. De ha mondjuk egész nap egyedül vagy otthon, magányosan akkor megértem, hogy nincs mit csinálj és egyedül a gép amivel le tudod foglalni magad és élhetsz egy kis társasági életet mivel a barátaidat is így éred el... Valamilyen szinten meg kell a szüleidnek is érteni ezt. Szerintem egyáltalán nem gáz ez amit csinálsz. Skálán nem tudom ezt így behatárolni, de ha nem kockulsz be teljesen akkor a szüleid nem nagyon kéne, hogy beleszóljanak. Hogy mit mondj nekik? Ezt így nem tudom megmondani. Ha ismernélek és ismerném a szüleid is akkor biztos, hogy tudnék tanácsot adni, de így sajnos annyira nem megy. Ülj le velük és kössetek kompromisszumot. ;) Remélem minden megoldódik majd. :) Sok sikert... :) ;) 16/F
2015. aug. 16. 18:50
 38/47 anonim válasza:
34%
Nagyon is jól teszik! És nehogy azt hidd már, hogy te vagy lekorlátozva! :D Napi 10-12 órát gépezel? Én iskolaidőben kb heti 6-ot! :D (Persze kikapcsolódásként, mert én meg rendszergazdának tanulok :P ). És nálatok mentálisan nés nevelésben elég nagy probléma van! :/
2015. aug. 16. 21:32
 39/47 anonim ***** válasza:
14 évesen én is ilyen voltam, de aztán egyre kevesebbre volt időm meg mással kezdtem foglalkozni
2015. aug. 16. 22:24
 40/47 anonim ***** válasza:

Szerintem normális. Persze, néha kimozdultam a haverokkal, de utána csak rosszul éreztem magam, hogy mennyi pénzt elvertem, és még igazán jól se éreztem magam.

Sokkal jobb otthon lenni, beszélgetni a haverjaimmal (akik többszáz km-re laknak tőlem, igencsak nehezen futnánk össze csak úgy), játszani velük, nézni egy jó sorozatot, olvasni egy jó könyvet.

Emellett segítek otthon és tanulok. Sportolni is jártam nem sokkal ezelőttig, most épp keresgélek milyen sport lenne szimpatikus, szóval a mozgás megvan.

De mi a túrót csinálnék otthon az időm nagyrészében? :)

21/L

2015. aug. 17. 00:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!