Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim ellenzik a gépezést....

Zamer kérdése:

Szüleim ellenzik a gépezést. Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
A kortársaim olyan 6-7 órát gépeznek.Én valamikor kevesebbet valamikor viszont 10-12 órát is szoktam. Akikkel viszont beszélgetek TS3on Skypeon azok még éjfélkor se alszanak. Én mondom szüleimnek hogy más is, de azt mondják nem érdekli őket más és csináljak mást. Viszont mást meg nem nagyon tudok csinálni itthon, de ha adódik valami mindig a gépezés a második. Mit mondjak nekik? Ez a gépezési idő normális? Egy 1-10 skálán mennyire durva hogy ennyit gépezek? Próbálok leszokni.(14 éves vagyok)

2015. aug. 16. 11:13
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Magyarázd el nekik értelmesen. Erős a gyanúm, hogy idióta számítógép ellenes propaganda miatt nem engedik, hogy folyamatosan csináld. Találj két tucat propagandát ami támogatja a játékot meg a netezést, ferdítsd az igazságot. Tüzet tűzzel... Nem merem ajánlani a zsarolást mert kitudja másnál mennyire válik be de én azt tettem ennyi idősen. Nálam a szüleim hamar rájöttek, hogy én úgy is azt teszek amit akarok csak az a kérdés, hogy mennyi balhé lesz előtte. Mint mondtam, ezt nem ajánlom, én mindig is fura gyerek voltam, az osztálytársaimnál 2 évvel hamarabb, 13 évesen kezdtem el bulizni meg piálni és 1,5 év alatt ki is nőttem belőle míg ők még mindig ott tartanak.

Ha te azért akarsz gépezni mert az az egyetlen amiben örömöd leled akkor te meg minden önjelölt életviteli tanácsadó a szüleiddel együtt fogadjátok el, hogy a gépezés még mindig jobb mint a szoba közepén malmozni kikapcsolt géppel. Nem lehet parancsra élvezni valami mást csak azért mert "én azt mondtam". Ezt figyelembe véve, én kétlem, hogy te csak ezt szeretnéd csinálni. Próbálj ki sok dolgot. Nem kell bulizni a haverokkal, sőt, én azt javaslom, hogy inkább ne de ki vagyok én? Nem kell programokat csinálni. Találj valamit amit élvezel és tedd azt. Konkrétumot nem tudok mondani de ha rákeresel a gugliban, hogy lehetséges hobbik és átnyálazol egy pár százat akkor biztos vagyok benne, hogy egy néhányon meg fog akadni a szemed. 1-2 órát megér nem? Pro tip: Angolul sokkal hasznosabb találatok jönnek fel.

Az, hogy egy 1-10-es skálán mennyire durva? Én 20 éves vagyok, értsd és írd nulla darab barátom van online vagy offline napi két doboz cigit szívok el, gyorskaján élek, évek óta két naponta alszom 16 órát és az átlag napom az 25-30 óra gépezésből áll. Ez szerintem egy szolid tízesnek számít a társadalom szemében mégis, soha életemben nem voltam ennyire elégedett az életemmel mivel magamban lehetek egyedül a gondolataimmal. Mondtam, hogy furcsa egy alak vagyok. :) Te magad döntsd el, hogy milyen életet akarsz és tedd olyanná mindenáron. De ne kövesd az én példámat! Komolyan! Valószínűleg depressziót és garantáltan egészségügyi gondokat fog okozni többek közt. Tényleg, ezt csak azért írtam le, hogy szemléltessem, nem kell beállnod a sorba, hogy elégedett lehess az életben.

2015. aug. 16. 13:17
 22/47 anonim ***** válasza:
73%

"Én ennyi idősen egyfolytában buliztam nyáron, fesztiválok, bulik, ilyen-olyan kapcsolatok, fetrengve röhögések, iszogatás."

Kinek mi az értékrend és a kikapcsolódás. Én például rühellem a bulikat, fesztiválokat, egyszerűen nem érzem jól magam a tömegben, és utólag is savanyú szájízzel megyek haza, hogy elb..sztam csomó pénzt és még csak jól sem éreztem magam. El kell fogadni, van akit ez nem vonz.

Iszogatás, kapcsolatok is olyanok, hogy nekem elég volt a koli is, ott is X éven keresztül valaki mással lenni egy légtérben 0-24-ben, de a baráti dolgok is olyanok, hogy 1-1 filmet megnézek velük, vagy beülünk valahova, de nincs rá igényem hogy reggeltől estig egymás nyakán lógjunk.

Persze, néha kell egy kis kimozdulás, városnézés, aktív pihenés, imádok bringázni, de attól még a szabadidőm 90%-át a gép előtt punnyadás teszi ki.

Én pl kifejezetten kellemes emlékekkel gondolok vissza a gépezős időszakokra, mikor 5-6-an is toltuk multiban a játékot, ittunk közben, dumáltunk, vagy testvéremmel coop-ban irtottuk a zombikat. Ezek legalább akkora emlékek maradnak, mint másnak az hogy egész héten részegen fetrengett valamelyik szórakozóhelyen.

De hogy a kérdésre válaszoljak, a szülőnek sem annyit kéne csinálni hogy "csinálj mást ne gépezz", hanem adjon akkor feladatot a gyereknek, amivel leköti, vonja be az otthoni dolgokba, házimunkába, vagy menjen vele kirándulni, kikapcsolódni, esetleg szervezhet kisebb túrát, tábort a srác haverjainak is. Esetleg a többi szülővel összeülni és szalonnát sütni, vagy elmenni együtt.

2015. aug. 16. 13:25
 23/47 anonim válasza:
100%

Rakd fel a telefonodra az endomondo appot, nyomd be, és menjél biciklizni. Ez méri hogy hány km-t tekertél, mennyi idő alatt, és hogy merre voltál. Majd utána megbírod osztani facebookon, hogy tekertél ma 60 km-t. Ezzel elmegy a napodból kb. 4 óra, és mindjárt csináltál mást is, mint a gép. Voltál kint a levegőn, mozogtál is egy kicsit. Szerintem a szüleid is máshogy tekintenek majd rád, hogy mást is csináltál. Én azt mondom, hogy nem sok a 6-7 óra, az átlagos. Bár az sem mindegy, hogy ez 1 huzamban van, vagy szakaszosan. De ha ez mellett még tekersz is, akkor az csak jó lehet.

Csak nehogy azt mond, hogy nincsen biciklid! :)

2015. aug. 16. 13:27
 24/47 anonim ***** válasza:
76%
21 Nem. Malmozni a szoba közepén éppen ugyanolyan, mint a gépen játszani, mindkettő játéknak tekinthető és egyikkel sincs baj, de mondjuk a malmozás szerintem 30 másodpercig lehet érdekes egy normális embernek, a gépezés pedig max. 2 órát. Egyébként ha el akarsz érni dolgokat az életben, az ezzel az életmóddal baromira nem fog menni, sőt barátok nélkül sem, hallottál már a kapcsolati tőkéről? Nagyon fontos dolog, érdemes rákeresned a neten.
2015. aug. 16. 13:28
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
22 Hát, oké, nyilván vannak különböző érdeklődési körök, de az, hogy neked életed élménye az, hogy pár másik kockával toltátok a játékot az szerintem igencsak gáz. Mi többen lakunk együtt és a srácok is szoktak játszani a gépen, de mellette van ezer más elfoglaltság, ami leköti őket, munka, egyetem, hobbi, sport, bicaj, van aki alapítványnál segít és egyébként bármennyire is régimódi társasozni is szoktunk, sőt manapság is vannak abszolút menő társasjátékok: Dixit, Catan, Carcassone, csak amik nálunk nagyon mennek, nem a "ki nevet a végén"-ből kell kiindulni.
2015. aug. 16. 13:33
 26/47 anonim ***** válasza:
24: Nincs olyan, hogy normális ember. Van olyan, hogy mentálisan egészséges de ahhoz nem kritéria, hogy 2 órán keresztül élvezd a gépezést úgyhogy ami szót te keresel az az unalmas, átlagos, hétköznapi esetleg sorbaállásból és engedelmességből jeles (mondjuk ez már kifejezés). Én mindent elértem az életben amit el akarok érni legalábbis karrier szempontból. Van egy jó otthon végezhető melóm ami elég a rezsire, albérleti díjra meg a többi alapvető dologra és marad annyi, hogy néhanapján elkortyolgassak egy jó skotch-ot egy finom szivarral vagy vegyek egy új játékot. Minden más ami számomra érték a fejemben létezik és soha életemben nem kell kimozdulnom ezen eredmények elérése érdekében mindaddig amíg van internetkapcsolat.
2015. aug. 16. 13:37
 27/47 anonim válasza:
szerinted egy 1-10 skálán mennyire durva hogy ennyit gépezel? :D
2015. aug. 16. 14:12
 28/47 anonim ***** válasza:
26 Hát számomra kétségkívül borzalmasan unalmas és céltalan embernek tűnsz, de sose bánd, egyrészt mert gondolom sosem fogunk találkozni, másrészt nem kell mindenkinek megfelelni. De azért remélem, hogy a 14 éves kérdező kicsit nyitottabb lesz a világra, mint te, nem sok ember élvezné az ilyen életet, amit vázoltál. Örülök ha neked jó egyébként, az a lényeg, más nem számít.
2015. aug. 16. 14:13
 29/47 anonim ***** válasza:
28: Az unalmas szubjektív. Téged lehet, hogy untatnálak ami nem feltétlenül probléma de vannak bizonyos körök ahol meglehetősen érdekes embernek találnának. Nem vagyok céltalan csak nem érdekel a karrierem így nem is sietek sehova. Nagyon érdekelnek bizonyos tudományok, művészetek, filozófia stb. Talán ha majd kedvem lesz hozzá akkor egyetemre is elmegyek. A más nem egyenlő a rosszabbal. Nyitott vagyok a világra csak úgy döntöttem, hogy nem kérek belőle. Mint mondtam, senkinek sem javaslom ezt az életmódot. Erősen kétlem, hogy bárki másnak ez lenne az ideális. Csak azt próbálom bebizonyítani, hogy nem kell tradicionálisan elfogadott életet élni ahhoz, hogy az élet legyen.
2015. aug. 16. 14:34
 30/47 anonim ***** válasza:
Én is konkrétan egész nap a gépem előtt ülök. Most mit csináljak, komolyan? Az osztálytársaimat utálom, 1-2-vel vagyok jóban, velük néha beülök egy cukrászdába. Egyébként nekem a diszkó, fesztivál, iszogatás (bár amit az oszijaim művelnek, az nem csak ~gatás) nem szórakozás. A zenét se szeretem, ami a legtöbbön van. Koncertekre járnék el szívesen, de nincs hozzá társaságom. Van egy nagyobb baráti köröm, de ők szét vannak szórva az országban és csak Bp-n talizunk MondoConon meg szilveszterkor. Egyébként én is imádok játszani velük, élvezem. És? Ettől érzem jól magam. Na meg gépen is olvasok, mivel nincs pénzem könyvekre. (Még nem mehetek diákmunkára, mielőtt valaki okos belém kötne.) Vagy 15 könyvet kiolvastam a nyáron. Meg aztán a programozás is érdekel, valamint a számítógépet használom rajzoláshoz és egy weboldalba is besegítek. Szóval nem csak értelmetlen dolgokra használom.
2015. aug. 16. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!