Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim ellenzik a gépezést....

Zamer kérdése:

Szüleim ellenzik a gépezést. Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
A kortársaim olyan 6-7 órát gépeznek.Én valamikor kevesebbet valamikor viszont 10-12 órát is szoktam. Akikkel viszont beszélgetek TS3on Skypeon azok még éjfélkor se alszanak. Én mondom szüleimnek hogy más is, de azt mondják nem érdekli őket más és csináljak mást. Viszont mást meg nem nagyon tudok csinálni itthon, de ha adódik valami mindig a gépezés a második. Mit mondjak nekik? Ez a gépezési idő normális? Egy 1-10 skálán mennyire durva hogy ennyit gépezek? Próbálok leszokni.(14 éves vagyok)

2015. aug. 16. 11:13
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:

Mivel a szüleim is tudják, hogy amikor gépezem akkor nincs jobb dolgom, ezért engedik. A személyes, közeli barátaimmal szoktunk multizni, mit csinálhatnánk mást? Nem társasjátékozunk, ez nem olyan suttyó kijelentés mint hogy "inkább mozi mint színház", ez tény, hogy a multiplayer barátokkal szórakoztatóbb, mint a társasjáték. havonta egyszer elmegyünk kajálni vagy iszogatni, néha át is megyünk egymáshoz, de ennek nincs értelme mert ugyanúgy csak játszunk, csak annyi hogy itt ül mellettem a laptopjával. Egyik barátommal biciklizni szoktam, aztán ha hazaérünk, játszunk.

17/F

2015. aug. 16. 11:48
 12/47 anonim válasza:
90%
Csinálj valami olyat, ami sikerélményt adhat és nem géppel kapcsolatos. Pl én elkezdtem edzeni. Nem azt mondom, hogy napi 1-2 órát, de ha néha egy kicsit is csinálsz, kiegyensúlyozottabb leszel, és a gépezésre nem fogsz annyira vágyni
2015. aug. 16. 12:09
 13/47 anonim ***** válasza:
88%

Én most keményen le leszek százalékolva, de én reggel 10-től este 10-ig a gépem előtt ülök, persze alapvető életfunkcióimat ellátom. :D Na és? Mi mást csináljak? Semmihez nincs kedvem, kinn nagyon nagyon meleg van, a falumban nincs közélet s nem is lehet mást nagyon csinálni. Ha más helyen élnék valószínűleg nem így lenne, mert amúgy szeretek kimozdulni itthonról. És nincs az az isten, aki engem tanulásra tudna venni nyáron, hiába mindjárt itt a suli.

A szüleid ellen nem tudsz mit tenni, nekem is ezzel az engem nem érdekel más mit csinál dumával jönnek. Fogadj szót, nem tudsz rájuk hatni. Valamilyen szinten igazuk van, de most amúgy nem értem, hogy ha mást nem tudsz csinálni, akkor nem mindegy, hogy tévézel vagy gépezel? -.- Szülők.

Én például filmeket, videókat nézek és olvasok a neten, szóval ez nem értem, miért lenn káros, hacsak nem a szememnek.

Próbálj meg olvasni, fim maratonokat tartani (én például reggeltől estig néztem a Hobbitot és Gyűrűk Urát zsinórban, ráadásul a bővített verziókat.) :D Menj el vásárolni, vagy csat szétnézni. Sportolj valamit, nézz szét biciklivel a környéken. Kérdezd meg a szomszédot nem kell-e segíteni valamit.

19/L

2015. aug. 16. 12:10
 14/47 anonim ***** válasza:
35%
13 Én biztosan nem foglak lepontozni, de ami azt illeti a saját életedet cseszed el ezzel az életmóddal. Te sem leszel többször tizenéves. Én ennyi idősen egyfolytában buliztam nyáron, fesztiválok, bulik, ilyen-olyan kapcsolatok, fetrengve röhögések, iszogatás. Van sok jó, amire tudok emlékezni. Mondjuk most is igyekszem nem a gép előtt ülni, hanem társaságba járni, csak valamivel azért így 30 fölött már visszafogottabban csinálom. Nem mentség, hogy faluban laksz, fel lehet ülni a vonatra és bemenni a legközelebbi városba akármelyik haveroddal várost nézni, vagy valamilyen programot csinálni. Számomra semmi értéke a gép előtt ülni, vagy megnézni 100-szor valamilyen filmet. Baromi unalmas életed van és éppen a legszebb éveidet pazarlod el a semmire.
2015. aug. 16. 12:16
 15/47 anonim válasza:
93%
Ellenzik...hát....ez van. Mit mondj nekik? Szerintem köszönd meg! Később úgy is belátod majd. Az élet szép, élned kéne nem a monitort bámulnod. Én informatikus vagyok és örülök amikor szabadulok a géptől! Most voltam egy hetet nyaralni, telefonon kívül más elektronikai dolog nem volt nálam, azt sem sűrűn vettem a kezembe. Felszabadító érzés!
2015. aug. 16. 12:27
 16/47 anonim válasza:
94%
Én már évek óta a 4 fal között rohadok egy panel ház 4. emeletén. Semmit sem lehet csinálni, komolyan, csak számítógépezni. Járok edzegetni, focizni, teniszezni, de ezek heti szinten 1-2 órák. A szabadidőm többi részét a gép teszi ki. Bármit tudok rajta csinálni, ami érdekel. Ha a TV-t nézném, az sem lenne jobb.
2015. aug. 16. 12:37
 17/47 anonim válasza:

Én is 6-9 órát szokok a gép előtt ülni. De persze nem mindig játszok. (van hogy filmet, sorozatokat nézek, facebookozok...) De persze ha van más dolgom akkor azt csinálom először, csak az után gépezek. Kimennék én, de kihalt a falu, sehol egy ember, semmi programok, bulik....

15 fiú

2015. aug. 16. 12:47
 18/47 anonim válasza:
90%
Akkor sok, ha mindezt az időt játszással töltenéd. Recskázz, találkozz a haverokkal. ;)
2015. aug. 16. 12:49
 19/47 anonim ***** válasza:
add el a gépet azt vegyél 1 fas.za bringát vagy motort!
2015. aug. 16. 12:51
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a városnézés lenne unalmas. Akkor inkább elkezdek egy sorozatot.

Nekem azért van egész nap benyomva, mert itt "tévézek", ez veszi el a legtöbb időt. De már felnőtt vagyok, úgyhogy azt csinálok, amit akarok.

2015. aug. 16. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!