Mit tegyek ha szüleim ellenzik a terveim?
Tehát az elején: még gimnazista vagyok, és nem tudom mi leszek felnőtt koromban.
A terveim a következők: gimi után elmegyek egyetemre, ahol dolgoznék ( pontosabban mellette dolgoznék ). Ha befejeztem a sulit még 1-2 évet dolgozok és bejárom a világot. Európát, Amerikát, esetleg kelet Ázsiát. Nagyon szeretem a történelmet és fontos / szép történelmi helyeket néznék meg ( Trianon, Versaille, Berlin, Moszkva, Szentpétervár, Machu Pichu, Mexikó, USA, stb. Utána házjönnék és itthon élnék.
Gondoltam rá, hogy kamion sofőr legyek, pont emiatt: szeretnék világot látni, írni ( könyvet, regényt ), esetleg videó naplót készíteni. Emellett jó a fizetés is.
De mindent elleneznek, persze valamilyen szinten megértem, de mindent elleneznek.
Erősen szakfüggő, hogy tudsz-e egyetem mellette dolgozni.
Ha meg kamionsofőr lennél, miért mennél egyetemre?
Szép tervek amúgy.
Kamionsofőrként nem lenne időd nézelődni.
Just In Time elv. Koccra oda kell érnie időben az árunak, vagy az üres kocsinak a megadott helyre, különben levonják a béredből. S amúgy is kevesebb időt adnak majd a kelleténél az útra, úgyhogy az alváson fogsz spórolni (tachográf machinálók előnyben)
Kamionsofőr csak ezért ne legyél.. Töltsd le a Euro Truck Simulator 2-t, és rájössz milyen... Pl. ETS2 logika: nekemjön a kocsi, erre engem büntet meg.... -.-"
És ez a való életben is hasonlóképpe van... Tényleg töltsd le, vagy átküldöm neked vhogy. És ha kamionsofőr vagy külföldön, elég nehézkesen jutsz haza. De ha szereted a törit, miért nem leszel régész? o.O Nem értem a logikád...
Először is: 17 leszek 2 hét múlva.
Másodszor: látom sokan hülyének néznek. Nem diplomás kamion sofőr, hanem vagy diplomás munkás ( lehetőleg a szakmájában, vagy kamion sofőr.
Hát ha a 17 éves gyerekem csak álmodozna - nagyrészt irreális dolgokról - és nem lennének KONKRÉT tervei (persze nem kőbe vésve, változhatnak dolgok, de valami kéne már legyen), én is aggódnék és próbálnám a realitás felé terelni.
Miszerint diákmunkával és ösztöndíjjal még mindig nem lenne elég pénzed a saját költségeid finanszírozására se. Nemhogy sok milliót félretenni utazgatni. Utána munkával se, mert valamiből élned is kéne, lakás, kaja, miegymás. Ha 10 éves lennél, még rálegyintenék, de 17 évesen ennyire ne legyen fogalmad a világról... aggasztó.
Kamionsofőr... hát jó, mondjuk pár évig még lébecolnod kéne, mert bizonyos kategóriákhoz kell életkor meg persze szintén nem olcsó tanfolyamok - a kevés megtakarításod már ugrana, ha lenne. A fizetés azért annyira nem jó és a sok szép országból, amit bejársz... csak az autópályát látod kb. Meg néhány telepet, ahol rakodnak. Cserébe nem lesznek normális emberi kapcsolataid és az idő zömében elég istentelen és igénytelen környezetben élsz - egy kamionban, mondjuk heti 2 zuhanyzási lehetőséggel ha épp úgy jön ki. Írogatni meg kamerázni? Hát érdekelne, melyik bolond műsorból szedsz ilyesmit, mert a valóságban nem így megy.
Álmodozni szabad, de találj ki valami olyan tervet, ami összeegyeztethető a valósággal. Aztán ha elég jól keresel és tudsz félretenni, 1-2 évente eljuthatsz valahova a szabadság alatt. De ehhez valami kézzelfogható terv kéne, ajánlom a pályaválasztási tanácsadót, a teszteket, a tanáraiddal is beszélgethetsz, mert már lassan aktuális a faktok választása, szakok nézegetése, stb.
egyetemen van terved, hogy mit akarsz tanulni?
mert ha ennyire érdekel a töri akkor elmehetsz ilyen irányban is. nem vagyok naiv, nem sok kereset van az egyiptológusokra, régészekre stb..
de ha tényleg érdekel és hajlandó vagy utazni , akkor lehet lenne benne esélyed.
vagy ha ennyire utazgatni akarsz akkor turisztika/idegenvezetés irányban menj el, tanulj nyelveket stb
kamionsoőrhöz szeretni kell vezetni, kell hozzá több jogsi stb.. meg az tényleg nem városnézésből áll, csak mondom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!