Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha szüleim ellenzik...

Mit tegyek ha szüleim ellenzik a terveim?

Figyelt kérdés

Tehát az elején: még gimnazista vagyok, és nem tudom mi leszek felnőtt koromban.

A terveim a következők: gimi után elmegyek egyetemre, ahol dolgoznék ( pontosabban mellette dolgoznék ). Ha befejeztem a sulit még 1-2 évet dolgozok és bejárom a világot. Európát, Amerikát, esetleg kelet Ázsiát. Nagyon szeretem a történelmet és fontos / szép történelmi helyeket néznék meg ( Trianon, Versaille, Berlin, Moszkva, Szentpétervár, Machu Pichu, Mexikó, USA, stb. Utána házjönnék és itthon élnék.

Gondoltam rá, hogy kamion sofőr legyek, pont emiatt: szeretnék világot látni, írni ( könyvet, regényt ), esetleg videó naplót készíteni. Emellett jó a fizetés is.

De mindent elleneznek, persze valamilyen szinten megértem, de mindent elleneznek.

2015. jún. 10. 15:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A legjobb ebben a tervben, hogy mar elmulsz 18 mire megvalositod... Es akkor egy szavuk nem lehet.

En is megkaptam kicsi koromban, hogy "haaat persze" (Az apam azt mondta, hogy a hazukban fogok megoregedni es meghalni, amikor azt mondtam, hogy szep hazat fogok magamnak epiteni valahol.), az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy nem beszelsz rola, es ettol fuggetlenul jo kapcsolatot tartasz veluk.

Peldaul kuldesz mindenhonnan kepeslapot.

Egyebkent pedig teljesen konnyen lehetseges. Eloszor ki kell koltoznod egy europai orszagba ahol eros a penznem, ott dolgozni minel tobb penzert (lehetoleg a szakmadban), es nagyon sporolni. Aztan uccu neki - es minden helyen, ahogy felveszed a nyelvet, tudsz meg dolgozni, akar csak szallasert kisegiteni. Ha pedig videonaplot vezetsz es jol csinalod, Youtube-on nehany honap utan tudnal egy kiegeszito osszeget keresni, szukseg esetere.

Csak a malariat el ne kapd:)

2015. jún. 10. 22:35
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a 11-est leszámítva miért néz mindenki hülyének. Mindent kigondoltam már attól, hogy nem osztottam meg veletek.

Vegyük végig, és kíváncsi vagyok, hogy ezután mit fognak mondani.

Vége a giminek, majd elmegyek egyetemre. Vannak terveim, de még nem véglegesek. Mint mondtam, szeretem a történelmet. Ezáltal az egyik lehetőség a töri vagy töri-föci tanár ( ha lehet egyemetem, de a középiskola is szóba jöhet ). Ha ez nem nyer, rendészeti főiskola és katasztrófavédelemhez ( pl. tűzoltóság ) mennék.

Az egyetem alatt ismerősnél dolgoznék egy étteremben. Na nem a fizetés miatt. 2-3 évig dolgozok ott majd jelentkezem az egyetem után egy luxus hajóra. Ehhez szükséges min 1-2 év vendéglátóipari tapasztalat. Ehhez jó az étterem. Tehát jól beszélek angolul, valamicskét tudok franciául és még szeretnék megtanulni németül. Itt a hajón szinte agyon dolgoznám magam ( napi 12-16 óra munka ), de megkapnám ami jár: minden szombat szabad, azaz bejárom Amerika és Európa több kikötőjét. A fizu jó, 1500-2000 $ ( dollár ) / hó. Az mostani árfolyamon durván 1500 ( számoljunk mindig a kevesebbel ) * kb 250. Az kb. 375 000 Ft ha jól számolom. Mint mondtam, hajón dolgozok, azaz ingyenes az ellátás-> ha jól csinálom havi 300 000 ft-ot simán el tudok rakni ( azért ha már külföldön van az ember, kipróbálna egyet s mást, pl.: búvárkodás ). Azt is mondtam hogy 2-3 évig dolgoznék. Ha végig 1500$-t keresek és csak 300 ezer forintnyit tudok elrakni, 3 év alatt az is 36*300 000, azaz durván 10 800 000 Ft. Mostani árfolyamon számolva. Abból el lehet utazgatni.

Ezután hazajövök és ha lehet elhelyezkedem a szakmámban.

2015. jún. 11. 00:03
 13/25 anonim ***** válasza:
77%

S a valóság:

Mennél az ismerőshöz, de kevés a vendég, leépítéseket kell eszközölni, létszámstop van.

Vársz fél évet, akkor felvesznek minimálbéren mosogatni.

A hajó épp tele van, nincs felvétel. A bangladesi, indiai, kínai, balkáni munkások töredék áron elvégzik a feladatot és beszélnek angolul.

Napi 12-16 órás műszakok után az egyetlen szabadnapodon (ami nem lesz) megmozdulni sem lesz kedved, nem hogy várost nézni.

2015. jún. 11. 09:43
 14/25 A kérdező kommentje:

Úgy látom 13#, nem vagy tisztában a dolgokkal.

A vendéglőből kirúgnak ( kicsi az esély, de tegyük fel ), van másik. Ha mosogatni vesznek is fel ( jó magyar mondat ), nem az számít, hanem hogy vendéglátóipari hely.

A világon nem egy hajó van és mindig van hely ( ez az ötlet is ismerőstől ered, aki összesen 4 évet dolgozott az óceánon, sőt a végére már havi 3000 $-t is megkeresett ). Nem fogják felvenni az akcentussal beszélő kínait, mivel ugyanannyit kell fizetni, mint nekünk ( holott mi, magyarok erre külön büszkék lehetünk, hogy akcentus nélkül beszélünk ). Ez nem rajtunk áll.

Tény és való, hogy elfáradok a sok munkától, de általában 1-3 hónapos kurzusok vannak, azaz 1-3 hónap alatt megy körbe. Ez három év alatt azt jelenti, hogy durván 12-szer nézem meg ugyanazokat a városokat. Azt kétlem, hogy lenne olyan hely, ami érdekel és egyszer sem tudom megnézni.

Tehát ki is a meggondolatlan, ki nem tudja?

2015. jún. 11. 15:00
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, te borzasztó naiv vagy!!
2015. jún. 11. 16:28
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Mit ad isten, nekem az évfolyamtársam dolgozott hajón. Mint felszolgáló. Beszélt az elérhető jövedelmekről, hogy milyen amikor meg kell osztani a szobáját egy távol-keleti horkoló, szőrös, büdös társával. Mesélt arról, hogy a vendégek gyakran megveszik az italkártyát, így amikor csak csöngetnek, vinned kell a piát nekik.

A hét 7 napján.

S a kulcsmondat amit említett: annyi pénzt, amennyit hajón kapni annyi munkáért, meg lehet keresni idehaza is.

2015. jún. 11. 17:24
 17/25 A kérdező kommentje:
Csak ott 1, itthon meg 5-10 év alatt.
2015. jún. 11. 18:05
 18/25 anonim ***** válasza:
50%

még gimnáziumba jársz, akkor még felesleges olyanon agyalni, hogy egyetem alatt hol fogsz dolgozni..addigra az az étterem 3x bezár.

töri tanár és tűzoltó meg nem pont ugyanaz a kategória..

amúgy tényleg naív vagy, hogyha azt hiszed, hogy milyen könnyen megtalálod majd ezeket az állásokat.10 milliót ha megkeresnél tényleg hajón töltött csicskamunkával, akkor kétlem, hogy utazásra vernéd el, inkább vennél belőle egy házat.. de eléggé irreális az elképzelésed,

"Gondoltam rá, hogy kamion sofőr legyek, pont emiatt: szeretnék világot látni, írni ( könyvet, regényt ), esetleg videó naplót készíteni. Emellett jó a fizetés is. "

kamionsofőrködés mellett baromi sok időd lenne könyvet írni..:D de ha sikerülne is nagyon kis hányadát adják ki, az is veszteséges általában.. de persze jó a fizetés biztos.. álomvilágban élsz.:)

2015. jún. 11. 19:31
 19/25 anonim ***** válasza:

18. vagyok

nekem volt egy ilyen szabdúszó típusú osztálytársam, ő is mindent ki akart próbálni, mindenről meggyőzött, hogy ebben mennyi pénz van.. ő is írt könyveket,testépítésbe is belefogott, ügynökösködött stb.. aztán szépen elrepült az idő, 30 évesen még mindig otthon él és életében nem dolgozott még rendes munkával egy hetet sem.

nem érdemes ennyi mindenbe belefogni, inkább legyen egy diplomád, esetleg 1-2 szakmád vagy OKJ-d azokkal már csak lesz munka. mellette tudsz írni, ha lesz időd rá, nyáron elmenni nyaralni.

de az ilyen bejárom az egész világot és utazgatni fogok dolog nem fog bejönni, ha csak nem állja valaki a költségét

2015. jún. 11. 19:35
 20/25 A kérdező kommentje:

Ezt egyébként nem hiszem el. Oké, jó néhány dologban igazatok van, de akkor is.

Éljek napról napra? 25 éves koromig tanuljak, hogy utána 65 ( lehet 70 ) éves koromig dolgozzak? És akkor elmehetek évente akár 1, ha mázlim van 2 hetet nyaralni.

Az meg hogy a tűzoltó vagy tanár leszek-e a ponthatároktól függ, mert ha így folytatják pénz nélkül semmilyen diplomám nem lesz.

2015. jún. 11. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!