Mit tegyek ha szüleim ellenzik a terveim?
Tehát az elején: még gimnazista vagyok, és nem tudom mi leszek felnőtt koromban.
A terveim a következők: gimi után elmegyek egyetemre, ahol dolgoznék ( pontosabban mellette dolgoznék ). Ha befejeztem a sulit még 1-2 évet dolgozok és bejárom a világot. Európát, Amerikát, esetleg kelet Ázsiát. Nagyon szeretem a történelmet és fontos / szép történelmi helyeket néznék meg ( Trianon, Versaille, Berlin, Moszkva, Szentpétervár, Machu Pichu, Mexikó, USA, stb. Utána házjönnék és itthon élnék.
Gondoltam rá, hogy kamion sofőr legyek, pont emiatt: szeretnék világot látni, írni ( könyvet, regényt ), esetleg videó naplót készíteni. Emellett jó a fizetés is.
De mindent elleneznek, persze valamilyen szinten megértem, de mindent elleneznek.
Üdv a hazai valóságban.
Sokak több éven át gyűjtenek 1-2 hét családi nyaralásra. Nem mondom, hogy jól van ez így, de tisztában kell lenni vele, hogy szegény ország vagyunk, akikre a külföldi cégek úgynevezett 'forrás' piacként, azaz az olcsó munkaerő kihasználásaként tekintenek. Mivel az itteni, alacsony hozzáadott értéket termelő munka nem jár GDP növekedéssel, az adózatlan nyereséget kivonják az országból, nem is fognak nőni a reálbérek.
A kivándorolt magyarok nagy része is csak dolgozik látástól mikulásig és bízik benne, hogy szintén 1 hétre el fog tudni menni, mert a többi félretett pénzét nem akarja felélni, hisz megtakarítani ment ki.
Nem kell 25 éves korodig tanulnod, ha 21-22 éves korodig nem tudod letenni a 6 féléves főiskolai diplomát, akkor a felsőoktatás nem neked való (természetesen sulifüggő a megállapítás).
S bizony, dolgozni kell. Nem utazgathatsz 70 éves korodig. Bár mire te odajutsz, lesz az a nyugdíjkorhatár 80 év is, ha nem omlik össze teljesen a rendszer, márpedig ez utóbbira nagyobb az esély.
A diplomához meg elsődlegesen nem pénz kell. Hanem ész. Ez még mindig így van.
(aki pedig jó tanuló, az eléldegél az ösztöndíjból, főleg ha még otthon is lakik)
Jó tanuló? Mosz viccelsz? A tökéletes mintadiák. Maradjunk ebben.
Eredetileg jogász akartam lenni. Természetesen csak állami jöhet szóba, nincs szüleimnek elég pénze évi 0,5-1 milliót erre költeni. Tudod hol van állami? Elte, Pázmány Péter. Oké, elmegyek Budapestre, ez még belefér. Tudod mennyi pont kell hozzá? Gondolom nem, ezért segítek. Sorban: 467 és 475. Ez tudod mennyi? 400 pont az érettségin elérhető maximum, tehát 100%-os érettségi + 50 pont a felső fokú nyelvvizsga, de ez még csak 450. Erre jön még egy középfokú nyelvvizsga ( 25 pont ) vagy néhány tanulmányi verseny ( 10-20 pont ). 100-ból hányan tudnak így teljesíteni? De lehet hogy keveset mondok, lehet hogy csak 1000-ből képes 1 diák teljesíteni ( vagy annyi se ).
kérdező, nem vagy tisztában a pontszámítási módszerekkel.
Ha csinálsz 2 emelt érettségit, akkor megkapod a 100 pluszpontot.
felsőfokú nyelvvizsgáért pedig 40 pontot kapsz. középfokúért 28-at, de a nyelvvizsgáért max 40 pontot kaphatsz.
és el lehet érni a magas pontot is, nem kell hozzá 100%os érettségi.
de egyébként nem csak jogi kar létezik és ne legyél felháborodva mert nem tudnak 1 milliót kifizetni majd félévente a tandíjért. keress akkor olyan szakot, ahol nem ilyen magas az állami ponthatár és értelmes, érdekelne téged.
szóval nézegess körbe, keress valami mást, hogyha ez nem játszik
Ne hallgass rajuk, kerdezo. Az ember azt latja, amiben el, es abban el, amit lat. Az agyad azt az informaciot erzekeli, amit elfogadsz. Ha ok ebben a gondolkodasmodban elnek, nem fogod tudni oket meggyozni, es az eletuk sem fog valtozni. Az eletmodjuk pedig nagyon kulonbozik az altalad leirttol.
Itt nagyjabol mindenki ezt csinalja. (Kulfoldon elek.) Megismerkedtem egy skot szarmazasu ferfival, aki fiatalon elment utazgatni. Kolumbiaban egy barban dolgozott, aztan jart indiaban is, Uj-zelandon, sok mas helyen. Az egyik helyen megismerkedett a mostani felesegevel. Kinaba mar egyutt mentek, ott kezdett el angolt tanitani. Aztan visszament Angliaba, es a tanari gyakorlataval egyetemi kepesites nelkul felvettek egy altalanos iskolai tanarsegednek. Egy even belul tanar lesz belole, hazat vesznek es gyereket csinalnak.
Csak talpraesettnek kell lenni. Istenem, mit meg nem adnek, hogy nekem legyen olyan szemelyisegem es hozzaallasom mint neki.
Csinald amit szeretnel. Keszulj a legrosszabbra es szamits a legjobbra. Donts gyorsan es tartosan, es ha valami nem sikerul, kovacsolj uj terveket. Az elet tul rovid ahhoz, hogy ne probalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!