A szüleimmel borzalmas a kapcsolatunk.14 éves vagyok. Hogyan tudom kibírni? Többi lent.
ha ez vigasztal rengeteg ilyen sorstársad van
az én szüleim sem szülőnek valók (és elmondásuk szerint az övék sem voltak azok, bár ismerve a mamámat háááát nehezen hiszem, inkább csak ők idióták)
azért örülünk hogy megszülettünk, a nemlét rosszabb forgatókönyv és ha már önállóak lehetünk akkor kit érdekelnek? van 50-70 jó évünk utána
Hívd át magadhoz a barátaidat és pár órán belül belátják, hogy jobb nekik ha elengednek :D
Én időnként, ha fontos volt valahova elmennem, azt is eljátszottam, hogy pl egy barátnőm szüleivel felhivattam anyámat, hogy engedjen el, ő is elengedi a gyerekét, nincs ebben semmi rossz, stb, egy másik szülőnek nehezebben mondott nemet, mint nekem. Gyerekes megoldásnak tűnhet, de sokszor bevált.
Az a rossz hírem, hogy semmi sem oldódok meg azzal, ha elmúlsz 18, legalább is a saját példám azt mutatja, hogy az ilyen "nehéz eset" szülők akkor sem változnak, ha már évek óta elköltöztél tőlük, sőt... annyival könnyebb lesz, hogy az idő múlásával egyre kevésbé veszed a lelkedre.
Már hogy ne oldana meg semmit?
Nem az a legnagyobb baj, hogy értetlenek, mert pl a nagymamám mélyen keresztény, a hozzá tartozó értékrenddel, és amikor nála vagyok akkor egyszerűen vagyok olyan diplomatikus, hogy nem mesélek róla, hogy hány lánnyal mikor hogyan milyen részegen, és mindenki boldog.
Anyámék rátelepednek az életemre, tökéletesen kompromisszum képtelenek és főleg olyan dologban nagyon zavar ami nem pénzkérdés. Persze meghallgatni sem kötelező, csak aztán ne ők legyenek a leghangosabbak, ha még a nagyobb életemet érintő dolgokról sem tudnak semmit.
Nem vagyunk már egy háztartás már, és hiába kerül többe a saját fenntartásom ezerszer is megéri az a plusz 40 ezer költség nekem amibe a nemotthon egyetemre járás kerül.
Persze akinek jó fej szülei vannak azok csak hüledeznek, hogyan lehet ez, hogy ilyen rosszban vagyok velük. Irigyelem őket érte rendesen.
Zárkózz be, mindig legyen ellőtted egy könyv és ha éppen mást is csinálsz és bejönnek mond, hogy tanulsz éppen illetve ha beszélgetni kezdenek, kezdj el arról beszélni amit a suliba tanultatok még akkor is ha baromira nem érdekel(ezt nem azért írom, hogy azt gondolják milyen jó gyerek vagy, hanem ezzel a témát is eltudod terelni). Barátkozz neten csomó hasonló ember van aki szintén szeretne társaságot és hidd el az is tud javítani a helyzeten.
De ami a legfontosabb, hogy semmi esetre se kerülj emiatt bajba.... Tudom nehéz helyzet, hogy szüleid helyett legyél a saját szüleid, de komolyan írom hogy vigyázz magadra akármilyen magányos is vagy.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!