El kell mennem a családdal fürdőben, pedig én nem tudok belemenni a vízbe. Jogosan?
Először is, nem szeretek kimozdulni a családdal együtt. De mégis mindig magukkal rángatnak, évek óta nagy veszekedések és fenyegetőzések (nincs gép, nincsenek barátok, nincs tv) árán. A héten már 2x voltam velük, egyszer rokonlátogatáson, egyszer meg egy mozizáson, egy olyan mesén ami engem eleve nem érdekelt.
Szólt anya, hogy 10-kor (!!) feküdjünk, mert holnap megyünk fürdőbe. Szóltam neki, hogy nekem a piros betűs napok vannak most, mire azt mondta, hogy akkor is elmegyek velük, max kint ülök a napozóágyon.
Jelzem, a barátaim június óta nem láttam, mivel el vagyok tiltva, amiért szintén nem akartam elmenni velük fürdőbe.
Jogos szerintetek? 16/L
Én például bármit megtettem volna, hogy menjünk strandra vagy bárhova együtt, ennyi idősen. Aztán ezek kimaradtak és már nem is vágyom rá.
Tényleg otthon gépeznél vagy tévéznél ahelyett, hogy velük vagy? Gondolom a tesód kicsi és azért néztetek mesét. Ha apád külföldön dolgozik és ritkán látod főleg megértem. Szeretne veletek lenni még szabadságon van.
Viszont! Ha menstruálsz én megengedném, hogy otthon maradj. Nem éreznéd jól magad, ha nem akarsz fürdeni. Én sem szívesen fürdök tamponnal, igyekszem kerülni. Meg félek hogy véletlenül kilógna a cérna, azokat mindig röhögik. Mond meg, hogy görcsöl a hasad, nem akarsz így fürdeni, inkább otthon maradnál. Teljesen megértenélek ebben az esetben.
Ellöki magától a világot, meg nem akar csak a tv előtt bambulni? Te tudsz olvasni? Az szülei zárják el a világtól, kivéve a családi programokat. A jó isten áldjon meg 16 éves, egy 16 évest már nem elégít ki, ha gyalogolhat az egymás kezét szorongató szülei után!
A tampon meg egy olyan dolog, hogy van aki utálja használni, engem meg pl. még tamponnal se lehetne belehajtani a vízbe, ha épp megjött. Mikor megjött, akkor krvára nem arra vágyok, hogy a strandon flangáljak a görcsölős és felpuffadt hasammal. Főleg nem 16 évesen anyámékkal. Meg mit találja fel magát? Mi a szart lehet csinálni egy strandon, ha vízbe nem tud menni? Üljön be a büfébe vagy mi?
A vegyél amit akarszhoz tenném hozzá, hogy nem mindenki tud venni. Nekem is hasonló szüleim voltak mint írtam már korábban és pl. nekem SOHA nem volt zsebpénzem. SOHA. Kizárólag iskolai időszakban kaptam éppen annyit, hogy tízórait tudjak belőle venni. Nyilván nem akartam éhen maradni arra az esetre, hogy ha nyáron kéne tamponra az apró.
Anyámék irányításmániája, meg "mindent tudnunk kell" mániája többek közt ezzel is járt, hogy "de hát mindent megkapsz, nem kell neked zsebpénz". Ja mindent megkaptam, amit ők jónak láttak. És itt nem arra kell gondolni, hogy nem vettek meg mindent szart, ha elfingtam magam, hanem olyanokra, hogy pl. annyit nem dönthettem el, hogy mivel szőrtelenítem a lábam, meg a hónom alját, mert anyám azt is eldöntötte helyettem és csak az volt otthon, amit ő jónak látott, mindegy mit mondtam.
Használj tampont azzal mehetsz strandra is. Más gyerek örülne neki, hogy moziba viszik, meg strandra, mert van aki még életében nem járt moziban 16 éra, te meg itt fintorogsz.
Mondjuk a szülő részéről sem megoldás, hogy eltiltja a barátaidat, valami kompromisszumot kéne találnotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!