Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennyire meglepő, hogy a...

Ennyire meglepő, hogy a barátomhoz költözöm? Miért nem tudnak támogatni?

Figyelt kérdés

Jövő májusban érettségizem, utána pedig külföldre költözöm, a barátomhoz, aki külföldi. Ezt nemrég megtudták a szüleim is és azóta áll a bál, naponta összeveszünk ezen.

Nem tudom, hogy miért csinálják ezt, hiszen nem 2 hetes a kapcsolatunk, nem olyan, hogy hol együtt vagyunk, hol szakítunk. A távolság ellenére sokat találkozunk, egész nap beszélünk, együtt utazgatunk (idén is vele töltöm a nyarat), nagyon erős a kapcsolatunk. Kérdeztem már, hogy mi a bajuk, de normális választ nem kapok soha.

Most is hazajöttünk Pestre,, de előtte megjegyezték apáék, hogy remélik, a barátom nem náluk fog élősködni, amíg itthon leszünk. Ezért a barátom hotelbe költözött és a szüleim pedig berágtak, hogy mi az, hogy én is ide jöttem.

Nem értem, hogy a költözés miatt miért kell ezt csinálniuk. Több barátnőm, barátom költözött a párjukhoz, mikor elkezdték az egyetemet és náluk nem csinálták ezt a szüleik. Ezzel csak nehezíteni próbálják ezt, úgy érzem.

2015. aug. 6. 09:10
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
36%

"Eléggé képben vagyok az ottani élettel, és ki is fogok költözni, de ha van valami terhelő cáfolatod ez ellen, hallgatom"

Voltam kinn, és élnek kinn rokonaim. Ott valóban liberalizmus van abban az értelemben, ahogy te utaltál rá. Legalábbis én azt tapasztaltam. Persze kérdés, hogy meddig marad így, mert a rengeteg bevándorló ki fogja használni a rendszer túlzott toleranciáját, ami egy kulturált társadalomban működik, de nem biztos, hogy eztán is fog. A magyar liberalizmus meg egy ámokfutás, ami a magyar értékeket módszeresen pusztítja, provokál és ellenségeskedést szít ott ahol csak tud.

2015. aug. 6. 21:42
 32/40 anonim ***** válasza:
26%

A magyar liberalizmus egy paradoxon. Hisz már a politikusok is az alapeszmének ellentmondanak, a folyamatos lopással, kamuadókkal. stb.

Az, hogy itt nem működik, vagy akár máshol, az az inkompetens, hatalom és megalomániás vezetők hibája, nem magáé az eszméjé.

2015. aug. 6. 21:45
 33/40 anonim ***** válasza:
58%

"Rasszista vagy és jobb is, ha elmégy innen.

Kevésbé vagy magyar, mint az általad utált és lenézett romák némelyike. Akik közül sok van, akinek a nyomába se érhetsz."

Jézusom, hagyjuk már ezt!

Menj, tölts egy hetet borsod megyében, aztán meséld el a tapasztalataid, milyen értékes, csodás emberekkel voltál körülvéve.

Vagy menj be hajnalban a népszínház utcába

2015. aug. 6. 21:50
 34/40 anonim ***** válasza:
28%
Alapjában véve a kommunizmus is egy tök szép eszme, pont egy lapon említhető a liberalizmussal... erről a szóról már éppen úgy soha nem fogjátok lemosni a ráragadt sarat, mint a kommunizmusról sem fogja senki lemosni azt.
2015. aug. 6. 21:50
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

Részben igazad van.

Én nem akarok semmiről semmit lemosni.

Ha sikerül, én jól elleszek hollandiában, nem fog zavarni, hogy vannak melegek, feketék stb.

Amíg velem normálisan viselkedik valaki, mint ember, és hasznos tagja a társadalomnak is(nem segélyből él, lejmol, lop, öl a megélhetésért), addig éljenek csak teljes jogú emberként.

Magyarországnak meg lehet bármilyen államformája, amíg ezek az emberek, vagy ezek leszármazottjai vezetik, nem lesz jobb

2015. aug. 6. 21:56
 36/40 anonim ***** válasza:
4%

"Ha sikerül, én jól elleszek hollandiában,"

Hollandia jó hely, ott én is szívesen élnék, de úgy érzem nekem itt van feladatom.

"nem fog zavarni, hogy vannak melegek, feketék stb."

Ez a konzervatív, jobboldali emberek értelmesebb többségét sem zavarja. A provokáció és erőszakos magamutogatás már annál inkább, továbbá ezen emberek általános normákat, törvényeket, gyakran emberéleteket sem tisztelő viselkedése az, ami zavaró...

"Amíg velem normálisan viselkedik valaki, mint ember, és hasznos tagja a társadalomnak is(nem segélyből él, lejmol, lop, öl a megélhetésért), addig éljenek csak teljes jogú emberként."

Ezzel a konzervatívok túlnyomó többsége egyetért, az a különbség, hogy mi elvárjuk, hogy az adott illető akarjon integrálódni a társadalomba és ne feltűnősködjön, ne keltsen felháborodást. Mondok egy példát, két férfi kézen fogva sétál, nem probléma szívük joga, Pride-os undorító provokatív csürhe egészen más tészta.

"Magyarországnak meg lehet bármilyen államformája, amíg ezek az emberek, vagy ezek leszármazottjai vezetik, nem lesz jobb"

Könnyebb elmenekülni, mint a saját környezetünket élhetőbbé tenni? Költői kérdés volt. Sok sikert kívánok neked! :-)

2015. aug. 6. 22:08
 37/40 anonim ***** válasza:
61%

Benézted, ma # 33/34 Időpont ma 21:50-es:

Borsodban élek, már lassan 50 éve. Nincs messze Olaszliszka és a Takta... községek.

A romák sem egyformák. Van köztük sok balhés, de vannak rendes, tisztességes emberek is közöttük.

Lehet, hogy neked hihetetlen, de itt Borsodban van olyan község, ahol az orvos asszisztense is roma.

Kívánom neked, hogy csak ő legyen elérhető, amikor sürgős szükséged van egészségügyi ellátásra (mert itt sok helyen csak heti 1-2 nap van orvosi rendelés és akkor is csak 2-3 órát) Kíváncsi vagyok, akkor mi lenne nagyobb: a rasszizmusod, vagy az a vágyad, hogy ellássanak.

2015. aug. 6. 22:20
 38/40 anonim ***** válasza:
8%

"de itt Borsodban van olyan község, ahol az orvos asszisztense is roma."

És attól még lehet normális. Továbbá attól, hogy valaki utálja a cigányokat még nem biztos, hogy mindet utálja. Én rühellem őket, de azért ismerek pár normálisat is. Persze ezt a vadlibsi soha nem fogja megérteni, amíg egyszer kétszer a tipikus cigány meg nem késeli.

2015. aug. 6. 22:30
 39/40 anonim ***** válasza:
65%

Mit nem értesz meg azon, hogy az embereknek a cigányok VISELKEDÉSÉVEL van baja, nem A BŐRSZÍNÉVEL?

ha valaki orvos asszisztens, az egy normális, dolgozó ember. Sem mint orvos asszisztense, sem mint magánember nem lenne vele bajom. egy ilyen munkához kell tudni viselkedni, nem eshet ki a szájából a kapanyél, így hát esélyesen civilben is egy normális ember

2015. aug. 6. 22:33
 40/40 anonim ***** válasza:
47%

Visszatérve a politizálástól az eredeti témához: én se örülnék, ha a lányom már 18 évesen kitartatná magát valakivel, de ezt önmagában még el tudnám fogadni. Viszont:

- ha jól számolom, 15 évesen jött össze a 24 éves pasival,

- a pasi elviszi őt messzire innen, ahol baj esetén a családot, barátokat is nehéz elérni,

- a pasi teljes anyagi függésbe sodorja őt (mert az "eltartalak, amíg tanulsz" könnyen át fog menni pár év múlva a "ne keress munkát, hát eddig is eltartottalak"-ba).

Ha valaki már olvasott arról, hogy kezdődnek a klasszikus bántalmazó kapcsolatok, akkor visszatérő elem a jóval fiatalabb/tapasztalatlanabb partner választása, az elszigetelés a környezetétől és a pémzügyi függőségbe hozás. Ahol ennyi minden egybevág, ott már kezdenék aggódni. De ne legyen igazam.

2015. aug. 7. 03:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!