Szülők! Amikor kritizáljátok a generációnkat nem jut eszetekbe hogy ti neveltétek fel?
Nem mi tehetünk róla hogy most virágzik az okostelefon biznisz, beleszülettünk. Nem lehet mindent ránk fogni hogy mekkora kockák vagyunk, mekkora szánk van, miért csüngünk a netem.
Ezzel a saját szülői képességeiteket is minősítitek, nem?
Az okostelefon és a visszapofázás között nincs összefüggés, kérdező, mint ahogy az információs forradalom és a szülői képességek között sem.:-) Egyébként igaza van valamelyik előttem szólónak, a szülői nevelés, példamutatás csak egy tényező, bár szerintem a legnagyobb hatású.
Abban teljesen igazat adok neked, hogy a "mai fiatalok" és "bezzeg az én időmben" típusú megjegyzések ostobák és értelmetlenek, a korábbi generációknál is azok voltak, mégis mindegyik megkapta.:-) A világ változása ráadásul egyre gyorsul, így aztán valahol nagyon érthető, hogy a szülők bizonyos értelemben tudatlanabbak, mint a gyerekeik, nehezebben veszik fel a fordulatszámot, épp ezért értetlenül állnak bizonyos jelenségek előtt. Ez nem azt jelenti, hogy MINDENBEN hülyébbek.:-)
Bevallom, én kifejezetten élvezem, hogy a gyerekeim olyan elképesztően másképp látják a világot, mint én annak idején, nagyon jókat lehet velük és a barátaikkal beszélgetni. Imádom használni a netet és a kütyüket, hihetetlen sok időt, esetenként pénzt is lehet spórolni az online ügyintézésekkel, vásárlásokkal, sokkal gyorsabban, könnyebben lehet széleskörű információhoz jutni egy-egy érdekes témával kapcsolatban, a szórakozásról (zene, filmek stb.) nem is beszélve. A telefonom nekem nélkülözhetetlen eszköz, munkában és privát életben egyaránt, kapcsolattartástól infószerzésen és tároláson, ügyintézésen át a navigációig, abszolút megértem a generációtokat ebből a szempontból.
"Vagy az első okos telók 10 éve jelentek meg itthon"
Vagy inkább 8 éve de akkor is még sokan hírből se ismerték hogy mi az a okos telefon!
Tudod, ez azért vicces, mert minden egyes előző generáció szidja a legújabbat, jajveszékel, hogy "jaj ilyen rossz még nem volt, mi lesz így a világgal?", aztán nem lesz a végén semmi baj :D
Annak meg szerintem inkább örülni kéne, hogy a gyerekek beleszületek ebbe az elektronikus világba, és már 10 évesen jobban értenek sokszor a gépekhez, mint a szüleik. Ez egy előny, amit ki kell használni. Manapság már egy munkánál alapfeltétel pl a Microsoft programcsomag kezelése a számítógépen, meg úgy eleve az, hogy használni tudja a gépeket. Az én szüleim speciel elég jól értenek hozzá, de az anyósomnak például hiába lett ugyan az a dolog a számítógéphasználattal kapcsolatban tízszer elmondva, folyton kattingat össze vissza, és óbégat, hogy nem sikerült neki, rettenetes :D
Én nagyon örülök, hogy ebbe nőttem bele, és nem kell nekem is ezt végigjátszanom, hogy tudjam kezelni a gépeket.
Mellesleg van szerintem egy határa mindennek, nem kell hagyni, hogy a gyerek egész nap a gép előtt üljön, ez igaz. Csak sok szülő abba nem gondol bele, hogy lehet, ha szervezne egy közös programot a gyerekkel (strand, mozi, kirándulás, stb) akkor nem akarna gépezni, de azzal, hogy ordítanak meg fenyegetőznek, nem fog sikerülni kirobbantani a gyereket a gép elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!