AKIK KRITIZÁLJÁTOK ALFÖLDI RÓBERTET! Írjatok egy számot: 1. : hány általa rendezett darabot láttál? 2. : A fenti darabok közül hánynak olvastad el az eredetijét?
Ebben a témában biztos lesz veszekedés. Sajnos kevesen ismerik a kulturált vita fogalmát. Mindegy leírom a saját véleményem.
Nem tudnék most pontos számot mondani, kb. 12-13 rendezését láttam.
Amiért nem szeretem:
Túlságosan felgyorsítja a darabokat így gyakran felszínessé válik, elveszik a dinamikában a történet. De ez a magyar rendezők felére jellemző. (A másik fele az ellenkezőjével rontja el, túlságosan elhúzza a darabot így szájbarágós lesz- ilyen pl.: Vidnyánszki György rendezései)
Amiért szeretem:
Nagyon jól választ a szerephez színészt és odafigyel a színészek hangképzésére is Ez manapság ritkaság, rengeteg darabban van motyogó, a hangsúly a szó közepére rakó, artikuláció hiányos színész. Az ő rendezéseiben ilyennel még nem találkoztam.
Hány darabot olvastam? Nagyjából mindegyiket, valahogy Csehov eddig kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!