Mennyi idő megtanulni lovagolni teljesen jól?
És ha azt mondják, hogy így meg úgy csinálj meg egy hátraszaltót egy gerendán, akkor azonnal meg fogod tudni csinálni? Ugye nem. És ennél még többet kell gyakorolni, rutint szerezni, mert a ló nem tárgy, nem állandó és ráadásul mindegyik más.
Én azt mondom, hogy közel egy év alatt ha lelkiismereten, legalább kétnaponta jársz, jó oktatód van, jó lovakat kapsz, olvasol mellé, figyelsz más lovasokat, el fogsz tudni boldogulni a lovakkal és érteni fogod a lovaglás összefüggéseit. De ez egy ideális eset, a lovasiskolás hobbilovas tanulók nagy része van, hogy még vágtában sem tud még fennmaradni sem két év után.
ahogy az előző írta, rá kell érezni, ami csak egy idő múlva történik meg, ez az ülésbiztonság, rutin, normális szárkezelés, ügetés, vágta könnyítve és ülve, ezt mondjuk lehet hasonlítani a biciklizéshez, ami ha már megy valóban nem nagy dolog, de megtanulni azt az egyensúlyt egy idő, valaki, aki soha nem tudott bringázni egyszerűen eldől. vagy akár az úszást is felhozhattam volna, egyszerűen elsüllyed. vagy a síelést. ha tudsz síelést, vagy korcsolyázást.
tehát az egy dolog, hogy elképzelve nem nehéz lovagolni, de úszni, vagy bringázni sem. ha most felültetnének egy lóra és még csak nem is vágtázna, csak ügetne és mondanák, hogy ezt ide tedd, azt oda, közben valószínűleg szépen lefordulnál oldalra.
Pénz kérdése. Ha van pénzed és időd rá, akkor heti 3-4 edzéssel egy jó oktatóval/edzővel viszonylag hamar el lehet érni, hogy fenn maradj a lovon mindhárom jármódban és szabadon tudd irányítani. Persze nem árt, ha van hozzá érzéked, mert úgy kicsit könnyebb a dolgod, mert gyorsabban haladhatsz.
A pénzt azért írom mert egy alkalom átlag 3-5000 Ft, tehát heti 3 edzéssel számolva 9-15 ezer. Ha csak heti 1x jársz sokkal lassabban lehet haladni.
Kedves Kérdező!
Ennek igazán örülök,hogy nagyon szereted az állatokat,és érdeklődsz a lovaglás/lovak iránt.Viszont a kérdésed elég érdekes.A lovagláshoz nem csak az tartozik hozzá,hogy felülsz a lóra és rajtamaradsz.Mert ha ez a célod,azt valóban igen rövid idő alatt el lehet érni.Viszont a lóhoz hozzá tartozik az ápolás,a gondozás,az ismerkedés amit megtanulni nem kevés idő.Az,hogy a lóval együtt tudj működni,megértsd őt,már a mozdulataiból nagyon sokat kell gyakorolnod.Nem tudom nálad mit takar a "jól lovagolni".Viszont lovagolni nem könnyű,talán az egyik legnehezebb sportág.Itt nem egy eszköz van,hanem egy állat,aminek önálló gondolatai/akaratai vannak.Ahhoz,viszont h igazán jól lovagolj,nagyon becsületesen kell végezned a sportágat,komolyan kell gondolni,határozottnak kell lenni,és persze egy jó edző is kell,és "sajnos" nem kevés pénz.Én 4 éve lovagolok,azóta szerencsére saját lovam is lett,de én nem rég jutottam el arra a szinte,hogy versenyezzek,de még innentől kezdve is nagyon sokat lehet fejlődni.Remélem segítettem!:) Viszont ha komolyan gondolod,és lelkiismeretesen fogod csinálni,én szorítok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!