Hogyan tudnék mihamarabb megtanulni lovagolni?
Ennyi idő alatt sehogy.
Izmoknak is ki kell fejlődni, mozgásoknak berögződni, az meg nem megy gyorsan csak azért, mert te gyorsan szeretnéd.
Napi 2 óra egy jó edző mellett, akkor lehet egy kis ülésed, meg mindhárom jármódba tudsz közlekedni futószáron, de a napos túra még messze van ettől a tudástól.
A boxhoz meg más izmok kellenek, mint a lovagláshoz, az első alkalom után lesz izomláz rendesen.
Második vagyok. Még annyit fűznék hozzá, hogy a zongorázás nagyon jó példa volt, mert az is olyan, mint a lovaglás. Egyrészt művészet, másrészt soha nem tanulja "meg" az ember, hanem csak "tanulja", mindig van tovább. De jó példa lehet a box is. Mennyi idő alatt tanultál meg boxolni? Mikortól "tud" valaki boxolni? Mert én is "tudok", ha felveszek egy boxkesztyűt, de se technikám, se semmi elképzelésem nincs. A lovaglás annyiból más, hogy ott a túrán a tulajdonos rád bíz egy lovat, az egészségét, az életét és ha nem talál elég jónak, bizony el fog küldeni, mert a saját életedet kockáztathatod, de a lóét nem.
Azért a hozzáállásod nagyon tetszik, de majd meglátod, milyen is a lovaglás, már holnap elkezdheted, de legkésőbb holnap után. Ha túra nem is lesz belőle két hét múlva, de ha megtetszik, az csak az előnyödre fog válni. Örülnék, ha később megírnád, hogy milyennek találod a lovaglást, hogy haladsz, stb.
Hát, ha igazán meg akarsz tanulni lovagolni, ahhoz egy élet is kevés. Ezt jobb, ha elfogadod. Bár attól függ, hogy mit nevezel megtanulásnak.
Mert azt sem hiszem, hogy zongorázni megtanultál 2 hét alatt. Ezt nem bántásból mondom, de láttam már bonyolult kottát, senki ne magyarázza el nekem, hogy amit egyetemen tanítanak éveken keresztül, napi 5-6 óra gyakorlással, azt te 2 hét alatt megcsinálod. Mert ilyen nincs. Ezt teljes biztossággal kijelentem. Hacsak nem vagy zseni vagy autista...
A lovaglás is ilyen. Rengeteg gyakorlat. Úgy tudsz minél hamarabb megtanulni, ha minél többet gyakorolsz. Első pár nem járni nem fogsz tudni :)
De tényleg azon múlik, mit hívsz "megtanulásnak". Ha azt, hogy lépés-ügetés-vágta szabadon, pályán, akkor viszonylag hamar kivitelezhető a dolog, akár 2 hét alatt, ha ügyes vagy, kitartó, és nagyon sokat ülsz lovon - de az izmok akkor is ki kell fejlődjenek.
De arról tényleg tegyél le, hogy 2 hét alatt elsajátítsd azt, amit más 50 év alatt. Ez kicsit a szakma kinevetése lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!