Szerintetek 28 évesen már késő megtanulni lovagolni? Bárkiből lehet jó lovas, akár mikor kezd is el lovagolni? Akár versenyszinten is megtanulhat?
Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 11:52
1/5 anonim válasza:
Természetesen meg lehet tanulni 28 évesen is, sőt van aki 60 fölött kezdi a lovaglást. Akár versenyszerűen is lehet lovazni, de ahhoz komoly elhivatottság, anyagi háttér és megfelelő edző szükséges.
2/5 anonim válasza:
Megfelelő edzővel persze. Olipmikon jó eséllyel már nem leszel, mert az izomzat ilyenkor már kialakult, nehezen alkalmazkodik (szóval rengeteg pénz és idő kéne), de úgy alapvetően ha csak magáról a versenyzésről, mint olyanról beszélünk, abszolút nincs az kizárva, sőt. Jó edzőt kell keresni.
3/5 anonim válasza:
Abszolút. Hozzám olyan lovas is jár, aki 50 éves volt, mikor elkezdett tanulni, és kifogástalan az ülése, nagyon jó lovas. Láttam olyat is, aki 60 évesen kezdte a lovaglást, ő abbahagyta, de saját lovuk van azóta, és aktívan részt vesz a lovarda mindennapjaiban, ha nem is lovagol. 28 évesen fiatal vagy még, egy jó edzővel teljesen nyitott előtted a versenyzés, csak idő, pénz, és elhivatottság kérdése.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Az is érdekelne, hogy hol lenne lehetőségem megtanulni lovagolni Pest megyében, van Cegléd településhez közel lovarda? És milyen költségekkel járna havi szinten?
2013. júl. 27. 16:48
5/5 anonim válasza:
Nem arrafelé lakom, így azt nem tudom megmondani, hol és méginkább _kinél_ lenne érdemes, de a költségek attól függenek, milyen gyakran jársz ki, illetve egy idő után ugye meg kell venned azért a felszerelésed is - kobakot, stb (én utáltam a lovardai "közös" kobakokat pl).
Átlag egy edzés 2500-4500 között mozog, de az elején lehet olcsóbb, mert akkor jellemzően nem egy óra környékén mozog az edzés, hanem fél, mert a lovas koncentrációs képessége még szűkösebb, és hamar el is fárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!