Tul szigoruak a szuleim?

Figyelt kérdés
16 eves lany vagyok, egyik ismerosomnek se ilyenek a szulei..mindenki bulizni jar, nekem eselyem sincs ilyenre max ugy h masnal alszom es akk elmehetunk vhova vagy ihatunk. De nem ertenek meg, nem ertik h tini vagyok es akarok szorakozni is, es ez annyira zavar. 8-9kor mar hivnak h hol vagyok mar(nemis szoktam addig kint maradni csak ritkan nagyon) ugy erzem h be vagyok zarva...16 evesen azert mar eleg nagy vagyok ahhoz h memjek valahova, vagy kicsit tovabb maradjak kint NYARON. Szerintetek?
2015. júl. 27. 19:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#10, és ha mégse fogja másképp látni, akkor ki fogja neki visszaadni mindazt, amit ezekben az években elveszett, csak azért, mert pechére egy "rendpárti-értékelvű"-nek mondott családba született????
2015. júl. 27. 20:40
 12/21 anonim ***** válasza:
Ugyan i a szart veszítene el a szüzességén kívül? betölti a 18-at, jogilag felnőtt, beengedik mindenhová, orrvérzésig lehet bulizni.
2015. júl. 27. 20:56
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Tegyük fel, hogy így lesz, akkor is huszonévesen fog ott állni, erősen, fiatalon. Nyugodtan elmehet bulizni és bepótolhatja mindazt, amit "elvettek" tőle a szülei. Nem hiszem hogy ez fogja romba dönteni az életét.
2015. júl. 27. 20:57
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha 16 évesen nincsenek meg azok a lehetőségei amik ebben a korban mindenki másnak az tönkreteheti az életét.
2015. júl. 27. 21:49
 15/21 anonim ***** válasza:

#12-#13, tudjátok az a nagy baj, hogy egy ember 18+ évesen már a saját szocializációján elég nehezen tud változtatni, és az a néhány év lemaradás folyamatosan végig fogja kísérni... mert ugye amit mondtatok, az azokra is áll, akiknek 15-18 korukban is volt társasági életük.

Egyfelől... másfelől hogyan lehet feldolgozni szerintetek azt, hogy két embertől ugyanazt a teljesítményt várják el, amíg az egyiknek az életében van örömszerzés is, a másiknak meg csak a szívás?

2015. júl. 27. 21:51
 16/21 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Szerintem ez azért kicsit túlzás. A kérdésben írja is, hogy a barátaihoz elmehet, ott is alhat. Kint is lehet egészen kilencig. Bőven megteheti hogy a barátaival legyen, akár egy randi is belefér a késő délutánba és a kora estébe. Kétlem, hogy szociálisan visszamaradott lesz, mire betölti a 18-at.
2015. júl. 27. 22:23
 17/21 A kérdező kommentje:
Igen evente egyszer kint maradhatok 9ig xd
2015. júl. 27. 22:40
 18/21 A kérdező kommentje:
En csak ugy erzem h nincs olyan tinikorom mint másnak..dehat ezt a kort élvezni kéne
2015. júl. 27. 22:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Abba nem gondoltok bele, hogy mi lesz, ha kiszabadul a ketrecéből, tapasztalatlanul.

Az egyetemen, ahova tanulni megy, majd elvakítja a szabadság, és akkor fogja elkezdeni a tapasztalatokat gyűjteni.

Egy 19 éves elsős egyetemista már tudja, mennyit ihat, hogy ne legyen taccson, tudja, mi folyik egy buliban, hogy kell kerülni a bajt, hogy figyeljen a piájára, hogy be ne drogozzák, ismerkedett már az ellenkező nemmel, nem fogják leitatni, és megdugni egy házibulin.

A szabadságot egy tinédzser fokozatosan kell kapja, arányosan a viselkedésével, és a korával. Attól, hogy valaki betöltötte a tizennyolcat, még nem lesz feltétlen felnőtt és érett. Az érettséget a tapasztalatok adják. Ha neki semmi tapasztalata nincs, nem azon a bizonyos napon fog múlni.

Mellesleg hányan is ismerjük a sztorit, hogy a bezártságban nevelt tinédzser kiszabadul pl egy osztálykirándulás alkalmával, és nem ismerve a mértéket, mindent összeiszik, és a hányásában alszik el, esetleg nikotinmérgezést kap? Kb minden ismerősömnek megvan ugyan ez a sztori más emberekkel, az én osztályomban is volt ilyen.

Semmi értelme annak, ha burokban nő fel a gyerek.

Azt meg, hogy 18 alatt nem ittatok, nem hiszi el senki. Már a szüleim, nagyszüleim is buliztak tiniként, és mégis normális emberek lettek. Nem alkoholisták, van munkájuk, családjuk, értékeik, tanultak, morálisan rendben vannak. Nem a mai világban kezdtek el inni a tinik, meg bulizni. Mesélhetek nektek szép történeteket akár a 60-as évekből is, amiket vagy rokonoktól, vagy életrajzi könyvekből szedtem össze.

Egy olyan tini, akivel beszélgettek a szülei, felkészítették az életre, ellátták tanácsokkal, felelősségre nevelték, és elmondták, mik a veszélyei a bulizásnak, nem lesz bokorban részegen fetrengő, bedrogozott tinédzser, vagy ribi, vagy kitudja mi.

Mellesleg leírtam a korom a másik válaszomban, (4-es vagyok) én is szoktam tiniket látni, mikor beülünk valahova a párommal/barátaimmal.

Nyilván van az a viselkedés, ami irritál (duhajkodó jóskák, akik tesztoszteron túltengéses állapotban hőzöngenek, illetve a valóban ribi tipusu viháncoló lányok) de ők valószínű a nevelés hiánya miatt lettek ilyenek, amit nem tiniként kell elkezdeni. A normális 16-17 éves iszogató, nevetgélő emberekkel semmi bajom, ha kultúráltan szórakozik, engem nem fog zavarni. Ha meg kultúrálatlan, akkor 25 éves is lehet, de akár 50 is, mert irritál.

2015. júl. 27. 23:14
 20/21 anonim ***** válasza:

" A normális 16-17 éves iszogató, nevetgélő emberekkel semmi bajom, ha kultúráltan szórakozik, engem nem fog zavarni. Ha meg kultúrálatlan, akkor 25 éves is lehet, de akár 50 is, mert irritál."

+ 1 - tökéletesen egyetértek.

2015. júl. 28. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!