Hogy mondjam el anyámnak hogy haggyon egy kicsit magamra?
Figyelt kérdés
Szeretek egyedül lenni, ha hazajövünk valahonnan mindig a szobám felè veszem az irányt ès bezárom az ajtómat. Ha az anyukám èszreveszi mindig kiabál hogy mièrt zártam be az ajtómat. Akkor el mondom neki hogy szeretnèk egyedül lenni meg hogy zavar a tesóm mert hangosan ènekel meg ilyesmi. De ő akkor mèg hangosabbra emeli a hangját ès, 'de ne zárd be az ajtódat' ès ez engem nagyon zavar mert a legjobb barátnőmmel se engedi hogy cheteljek. Mit tegyek? Válaszaitokat előre is köszönöm. Amúgy lány vagyok.2015. júl. 26. 16:29
11/17 anonim válasza:
Nálam a "zár" és a "csuk" ugyanazt jelenti.
Becsuktad az ajtót?
(Aki velem él, érti, hogy azt kérdezem, kulcsra van-e zárva az összes zár a bejárati ajtón.)
De ha azt mondom, megy a mosógép, bezárom/becsukom a fürdőajtót, az ugyanazt jelenti, mivel nem szoktuk kulcsra zárni.
12/17 anonim válasza:
Drágám, felénk, magyaroknál a "bezár" az jelenti, hogy kulccsal _bezárja_. Ha nem kulccsal, akkor csak _becsukja_. Én is örülök, hogy vagytok páran, akik megértettétek, de annak is, hogy én viszont tisztában két ilyen hétköznapi szó használatával.
13/17 anonim válasza:
Sajnállak, mert így működik nálatok..
14/17 anonim válasza:
Ha kamasz vagy, szerintem ez teljesen reális, hogy szeretnél végre egy igazi magánszférát - és megjegyzem, az még egy 5 éves kisgyereknek is kijár hogy ne kelljen mondjuk beszámolnia minden pillanatról, legyen egy kis magánélete, így kezdődik az önállóságra nevelés. Valszeg anyukádnak csak fáj, hogy már ilyen nagy vagy. Másik dolog meg, hát igen, apukád dolgozik, anyukád takarít, tesód bömbölteti a zenét. Itt már eleve megbukik az, hogy legyen egy kis családi élet hazajövetkor. És szép lassan pont az ilyen családból lesz elidegenített emberek egy fedél alatti társulása. Azért tudom, mert nálunk is ez ment, de azért anyám nagyon rátudott szállni arra a témára hogy de mi egy család vagyunk, összetartozunk, csak tettekkel, gyerekire való nyitottsággal ezt nem sikerült elérnie. Csukd az ajtót, törj ki miahamarbb és te majd csináld úgy hogy egészségesebb légkör legyen a te későbbi családodban.
15/17 anonim válasza:
Cuncimókuskám, magyar vagyok, soha nem tettem különbséget a kettő közt, eddig mindenki megértett.
16/17 anonim válasza:
17/17 kovpet válasza:
És konkrétan mit mond, mi a baja azzal, hogy becsukod az ajtót?Az ajtó azért van, hogy becsukják, különben felesleges lenne, elég lenne egy lyuk a falban a szobák között :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!