Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyámnak hogy...

Hogy mondjam el anyámnak hogy haggyon egy kicsit magamra?

Figyelt kérdés
Szeretek egyedül lenni, ha hazajövünk valahonnan mindig a szobám felè veszem az irányt ès bezárom az ajtómat. Ha az anyukám èszreveszi mindig kiabál hogy mièrt zártam be az ajtómat. Akkor el mondom neki hogy szeretnèk egyedül lenni meg hogy zavar a tesóm mert hangosan ènekel meg ilyesmi. De ő akkor mèg hangosabbra emeli a hangját ès, 'de ne zárd be az ajtódat' ès ez engem nagyon zavar mert a legjobb barátnőmmel se engedi hogy cheteljek. Mit tegyek? Válaszaitokat előre is köszönöm. Amúgy lány vagyok.

2015. júl. 26. 16:29
1 2
 1/17 anonim válasza:
13%
Ne zárd be az ajtót.anyukad nem kicseszesbol mondja hidd el,hanem csak aggódik hogy valami tortenik veled.becsukod az ajtót es megkered a többieket hogy mielott bemennek a szobádba kopogjanak.es hidd el semmi problema nem lesz.te meg ne hisztizz osszevissza.nem feltetlenul anyukáddal van problema.
2015. júl. 26. 16:43
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem segíteni a dolgon, hogy amikor hazaérsz, akkor első dolgod az legyen, hogy leülsz a családoddal beszélgetni. Kérdezd meg, hogy telt a napjuk és amikor téged kérdeznek, akkor se egy-két szóval válaszolj. Légy velük egy fél órát. Így anyukád nem fogja azt érezni, hogy el szeretnél különülni a családtól.
2015. júl. 26. 16:45
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

Ez van, semmit nem tudsz tenni, ő ilyen. Zárd magadra az ajtót, dugd be a fülest a tesó ellen, aztán élj.

Tudom, mert nálam is ez volt. Mostohámnak heppje volt, hogy ajtót nem zárunk, de pont szrtam bele, 19-20 évesen nehogy már ne lehessen ennyi magánszférám - nem volt barátom, csak egyedül akartam lenni.

Előbb-utóbb felfogta. Ő ordibált miatta, én meg nyugodtan magamra csuktam az ajtót, nem felesltem, nem buktam ki.

2015. júl. 26. 16:47
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó vagyok: persze ahhoz hozzá tartozik, hogy én hiába mentem le beszélgetni velük, kutyát sem érdekelte, mit mondok, ha kérdeztem valamit, félszavas válaszokat kaptam.
2015. júl. 26. 16:48
 5/17 anonim ***** válasza:
28%

Bármily meglepő lesz amit mondok neked, de én sem szeretem ha a fiam bezárja kulccsal a szobája ajtaját. Gyerekként én sem engedtem, felnőttként sem örülnék ha zárná. Azzal nincs baj, hogy egyedül akar lenni, és becsukja az ajtót. Nem megyek be. Ha akarok is valamit, előtte kopogok, és megvárom amíg azt mondja, bemehetek.

Az ok, hogy miért idegenkedek a kulccsal zárás miatt egy régi tűzeset. Gyerekkoromban a nővérem zárta kulcsra a szobáját és éjszaka amikor tűz lett, csak égési sérülésekkel úszta meg. Emlékszem a tűzoltó is mondta, hogy elég veszélyes kulccsal zárnia szobát.

Na azóta nincs ilyen nálunk.

Tudom a tűzeset nagyon ritka esetben jön, van ahol sosincs, de jobb félni mint megijedni..

2015. júl. 26. 16:50
 6/17 anonim ***** válasza:
7%
Elhiszem, hogy kamaszként ez szar, de igaza van. Beszélgess velük, egyetek, tévézzetek együtt, kérd meg őket, hogy ha bemennek, kopogjanak, és nyugodtan csukd be az ajtódat, de ne zárd be! A szoba ajtaja nem arra van kitalálva, hogy zárogassuk. Én is voltam kamasz, engem is zavart, hogy 5 percenként rohangáltak a szobámba, de eszembe nem jutott volna bezárni. Be volt csukva és kész.
2015. júl. 26. 16:53
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
Mit tegyél? Jusson eszedbe a viselkedése, amikor majd szociális otthont keresel neki.
2015. júl. 26. 16:54
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem kulcsra szoktam bezárninaz ajtómat hanem csak úgy simán bezárom. Egyèpkènt amikor hazajövünk azèrt a szobám felè veszem az irányt mert apum dolgozik csak este jön haza, anyum takarít meg ilyenek a tesóm meg ötjöngve bömbölteti a zenèt + ènekel.
2015. júl. 26. 16:59
 9/17 anonim ***** válasza:
58%
Drágáim, a kérdező hol írta, hogy kulccsal zárja az ajtaját?! Sehol... de azért örülök, hogy vagyunk páran, akik megértettük :D
2015. júl. 26. 17:01
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Ha bezárod az ajtót, az azt jelenti, hogy kulcsra zárod. Ha nem ezt teszed, akkor max. becsukod az ajtót.

Örülök, hogy segíthettem.

2015. júl. 26. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!