Ha nekem valaki "Kezét Csokolom! "-mal köszönne, minimum röhögő görcsöt kapnék :D
42/N
2015. júl. 24. 02:39
32/45 anonim válasza:
Hat akkor Neked csak gratulalni tudok.:)
Tudod ez mind bent van a protokoll szabalyokban.Amit ugy nez ki Te pont nem ismersz.:)
2015. júl. 24. 02:54
33/45 anonim válasza:
xD
2015. júl. 24. 03:04
34/45 anonim válasza:
Koszonj ugy, hogy csakany. Attol mindenki lesokkolodik/feloldodik. :)
2015. júl. 24. 03:51
35/45 anonim válasza:
Az én fiam ezt úgy oldotta meg, hogy bemutatás előtt velem megbeszélte, hogy én mit szeretnék, tegezzen, vagy csókolomozzon a barátnője.
2015. júl. 24. 05:04
36/45 anonim válasza:
Ezt a korosztályt nem tanították meg a köszönés módozataira. Lám, a legtöbb válaszoló a jó napot kívánok köszönést javasolta, ami a kérdező számára "hivatalos"-nak tűnik, holott nem az, hanem kifejezetten semleges üdvözlési mód. Ha e kérdező korabeli fiatal azonnal tegezi a 40 felettit, akkor az meg arról árulkodik, hogy a fiatalabb még nem nőtt ki a kisgyerekkorból, ahol a tegeződés az általános. Az angol-amerikai eredetű általános tegeződés, pontosabban az igék egyes szám második személyű formájának kizárólagos használata meg valójában a kulturálatlanságáról árulkodik. Arról, hogy az illető a magyar nyelv számos lehetőségei közül kizárólagosan csak ezt az egyet ismeri és tudja használni. A magázódásnak és a tessékelésnek is megvan a maga helye és ez teszi a magyar nyelet széppé, esetenkent humorossá is: nem tetszik azt gondolni, hogy hülyének tetszik lenni ?
2015. júl. 24. 06:20
37/45 anonim válasza:
A cégnél nálunk tegeződős policy van, kivéve a vezérhelyettest (apám korabeli férfi, úgy 30 ranggal felettem). Ő még soha nem vette rossz néven az "üdvözlöm, Kovács úr" köszönést.
2015. júl. 24. 06:30
38/45 anonim válasza:
Lehet velem van a baj, de általános 1. óta nem köszönök Csókolommal, csak a 70+ néniknek. Ők is az esetek 97 %-ban rokonok a maradék esetben, pedig barát barátnő nagymamája, dédnagymamája. Pont múlt héten nyaraltunk egy barátnőm nagymamájánál. 88 éves a néni és ott úgy magától jött a csókolom a számra, mert az a tipikus kedves öreg néni kinézete van és adta magát és mint kiderült ezt a köszönést szereti. De nem borult ki attól sem, hogy egyikünk a bemutatkozáskor jó napot kívánokot mondott. De egyébként szerintem azzal nem lehet mellé lőni. Maximum szólnak, hogy tegeződjetek vagy ilyesmi. A legjobb amúgy ha megkérdezed a barátod, hogy szerinte mivel köszönj, vigyél-e valamit, stb. Ő pedig meg tudja kérdezni az anyukáját ha magától nem biztos a válaszban. Anno mikor az első barátomat mutattam be előtte anyu kérdés nélkül mondta, hogyha csókolommal köszön neki a srác mehet is isten hírével. (fiatalon szült anyum, 36 volt, mikor az első fiút "hazavittem" 15 évesen .)
2015. júl. 24. 07:47
39/45 anonim válasza:
Nálunk a párom - aki külföldi, így hatványozottan bonyolult volt a dolog - úgy üdvözölte a szüleimet, hogy "Jó napot kívánok! Örülök, hogy végre találkoztunk." (kéz rázás apummal, anyukám pedig megölelte).
Ennyi, nem kell túlbonyolítani. :)
2015. júl. 24. 08:40
40/45 anonim válasza:
A 35-ös mondta meg a tutit! Én megkérdezném a páromat, hogyan szeretnék, hogyan köszönjek a szüleinek, ennyi.
Nálunk is ez volt, én is megkérdeztem előtte, anyám is és apám is azonnal rávágták, hogy nehogy már jó napot, simán tegezzék őket (még magam is meglepődtem ezen)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!