Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek találkozni a párom...

Félek találkozni a párom szüleivel, hogy köszönjek nekik?

Figyelt kérdés

Nemsokára tervezzük,hogy bemutat otthon, és én még nem voltam ilyen helyzetben..

Nekem a jó napot túl hivatalosnak tűnik, a csókolom viszont lehet, hogy gyerekesen hangzana.

Ti hogyan köszöntetek?

19/L

2015. júl. 23. 23:42
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
29%

Ha nekem valaki "Kezét Csokolom! "-mal köszönne, minimum röhögő görcsöt kapnék :D

42/N

2015. júl. 24. 02:39
 32/45 anonim ***** válasza:
72%

Hat akkor Neked csak gratulalni tudok.:)

Tudod ez mind bent van a protokoll szabalyokban.Amit ugy nez ki Te pont nem ismersz.:)

2015. júl. 24. 02:54
 33/45 anonim válasza:
28%
xD
2015. júl. 24. 03:04
 34/45 anonim ***** válasza:
38%
Koszonj ugy, hogy csakany. Attol mindenki lesokkolodik/feloldodik. :)
2015. júl. 24. 03:51
 35/45 anonim ***** válasza:
67%
Az én fiam ezt úgy oldotta meg, hogy bemutatás előtt velem megbeszélte, hogy én mit szeretnék, tegezzen, vagy csókolomozzon a barátnője.
2015. júl. 24. 05:04
 36/45 anonim ***** válasza:
61%
Ezt a korosztályt nem tanították meg a köszönés módozataira. Lám, a legtöbb válaszoló a jó napot kívánok köszönést javasolta, ami a kérdező számára "hivatalos"-nak tűnik, holott nem az, hanem kifejezetten semleges üdvözlési mód. Ha e kérdező korabeli fiatal azonnal tegezi a 40 felettit, akkor az meg arról árulkodik, hogy a fiatalabb még nem nőtt ki a kisgyerekkorból, ahol a tegeződés az általános. Az angol-amerikai eredetű általános tegeződés, pontosabban az igék egyes szám második személyű formájának kizárólagos használata meg valójában a kulturálatlanságáról árulkodik. Arról, hogy az illető a magyar nyelv számos lehetőségei közül kizárólagosan csak ezt az egyet ismeri és tudja használni. A magázódásnak és a tessékelésnek is megvan a maga helye és ez teszi a magyar nyelet széppé, esetenkent humorossá is: nem tetszik azt gondolni, hogy hülyének tetszik lenni ?
2015. júl. 24. 06:20
 37/45 anonim ***** válasza:
74%
A cégnél nálunk tegeződős policy van, kivéve a vezérhelyettest (apám korabeli férfi, úgy 30 ranggal felettem). Ő még soha nem vette rossz néven az "üdvözlöm, Kovács úr" köszönést.
2015. júl. 24. 06:30
 38/45 anonim ***** válasza:
47%
Lehet velem van a baj, de általános 1. óta nem köszönök Csókolommal, csak a 70+ néniknek. Ők is az esetek 97 %-ban rokonok a maradék esetben, pedig barát barátnő nagymamája, dédnagymamája. Pont múlt héten nyaraltunk egy barátnőm nagymamájánál. 88 éves a néni és ott úgy magától jött a csókolom a számra, mert az a tipikus kedves öreg néni kinézete van és adta magát és mint kiderült ezt a köszönést szereti. De nem borult ki attól sem, hogy egyikünk a bemutatkozáskor jó napot kívánokot mondott. De egyébként szerintem azzal nem lehet mellé lőni. Maximum szólnak, hogy tegeződjetek vagy ilyesmi. A legjobb amúgy ha megkérdezed a barátod, hogy szerinte mivel köszönj, vigyél-e valamit, stb. Ő pedig meg tudja kérdezni az anyukáját ha magától nem biztos a válaszban. Anno mikor az első barátomat mutattam be előtte anyu kérdés nélkül mondta, hogyha csókolommal köszön neki a srác mehet is isten hírével. (fiatalon szült anyum, 36 volt, mikor az első fiút "hazavittem" 15 évesen .)
2015. júl. 24. 07:47
 39/45 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk a párom - aki külföldi, így hatványozottan bonyolult volt a dolog - úgy üdvözölte a szüleimet, hogy "Jó napot kívánok! Örülök, hogy végre találkoztunk." (kéz rázás apummal, anyukám pedig megölelte).

Ennyi, nem kell túlbonyolítani. :)

2015. júl. 24. 08:40
 40/45 anonim ***** válasza:
87%

A 35-ös mondta meg a tutit! Én megkérdezném a páromat, hogyan szeretnék, hogyan köszönjek a szüleinek, ennyi.

Nálunk is ez volt, én is megkérdeztem előtte, anyám is és apám is azonnal rávágták, hogy nehogy már jó napot, simán tegezzék őket (még magam is meglepődtem ezen)

Így mindenféle kínos szitu elkerülhető!

2015. júl. 24. 08:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!