Félek találkozni a párom szüleivel, hogy köszönjek nekik?
Nemsokára tervezzük,hogy bemutat otthon, és én még nem voltam ilyen helyzetben..
Nekem a jó napot túl hivatalosnak tűnik, a csókolom viszont lehet, hogy gyerekesen hangzana.
Ti hogyan köszöntetek?
19/L
1. Azóta röhögök! :))) Csókolhatod is!
A "jó napot kívánok" megfelelő. Illem és tisztelettudó. Felnőtt nő vagy. Ezzel megadod a kezdő hangot.
Anyukának: "csókolom ... vagyok" és hozzá két puszi, apukának: "jónapot ... vagyok" és nyújtsd a kezed kézfogásra (csak most az egyszer bemutatkozáskor).
Ha anyuka letegez, akkor simán szólítsd utána keresztnevén és tegezd, ha apuka is, akkor "keresztnév+bá" és beszélj róla 3. személyben, kedvesen. Ha folytatja a tegezést, akkor őt is tegezd nyugodtan.
Egyébként a csókolom nem hangzik gyerekesen, 60 körüli anyám és húgai is, magázva csókolómmal köszöntik szüleiket (nagyszüleimet).
Nos, "Nekem a jó napot túl hivatalosnak tűnik"
Felnőtt vagy, nem? 19 évesen.
Én így köszöntem. A "Csókolom" kicsit gyerekes, és rögtön vázolja a helyzetet, hogy te egy "gyerek" vagy.
A barátom volt 19, én 22, már van 2 gyerekünk (28 évesen szültem, diplomások vagyunk, mielőtt valaki beleköt :)), de a szüleinek "Jó napot"-al köszöntem. És szerencsére jó fejek, azonnal felajánlották a tegeződést :) Tejáz már SZia, és keresztnév. Nem "Judit néni", hanem "Judit"...
"Anyukának: "csókolom ... vagyok" és hozzá két puszi, apukának: "jónapot "
Már bocsánat, de Anyukának csókolom, apukának jó napot?????
Mégis why????? Miért kell lejjebb rangsorolni anyukát mint apukát?????????
#1: ". Férfinek egyébként sem köszön egy nő csókolommal. "
Ez így van. És nőnek sem :D
19 éves felnőtt nő vagy!!! Ne csókolomozz, mint egy óvodás :)
Határozott Jó napot kívánok, a tegeződést nekik kell felajánlani. Már bocsánat, mert valakivel járok, nem azt jelenti, hogy az illető szülei gyereknek nézzenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!