Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek találkozni a párom...

Félek találkozni a párom szüleivel, hogy köszönjek nekik?

Figyelt kérdés

Nemsokára tervezzük,hogy bemutat otthon, és én még nem voltam ilyen helyzetben..

Nekem a jó napot túl hivatalosnak tűnik, a csókolom viszont lehet, hogy gyerekesen hangzana.

Ti hogyan köszöntetek?

19/L

2015. júl. 23. 23:42
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
31%

#1 "Férfinek egyébként sem köszön egy nő csókolommal. Fültanúja voltam már ilyen esetnek és a férfi visszaszólt, hogy csókolhatod is." - na, én ennél finomabb vagyok, az "itt, most, mindenki előtt???" - kérdést szoktam feltenni a "csókolom"-ozó 10+ éves nőknek.:)

Kérdező, alapértelmezetten napszak szerint, de kérdezd bizalommal a párod, ő ismeri a saját szüleit...

2015. júl. 24. 00:19
 12/45 anonim ***** válasza:
13%

Na ha megbeszélés nélkül anyuka/apuka letegez, akkor én is.

Nme velük járok, hanem a gyerekükkel. Szerencsére ilyen pofátlanságban még nem volt részem soha.

2015. júl. 24. 00:22
 13/45 anonim ***** válasza:
70%
EZ a letegezés szerintem 18 év alatt fogadható el.
2015. júl. 24. 00:23
 14/45 anonim ***** válasza:
32%

Én azt mondanám: Nagyon Örülök! :)

Úgy gondolom ez nem gyerekes és nem is túl komoly.

2015. júl. 24. 00:24
 15/45 anonim ***** válasza:
63%

Én egyértelműen "Jó napot kívánok"-ra szavazok. Nem, nem túl hivatalos. A boltban egy idősebb pénztárosnak is így köszönsz, ahelyett, hogy "Szevasz" és mégsem tűnsz hivatalosnak tőle.

Egyébként, ha a szülei régimódibbak, idősebbek, előfordulhat, hogy anyuka megjegyezne magának, ha nem "Csókolom"-ot köszönsz. Ezt a barátodtól tudhatod csak meg, hogy milyenek. Az én anyám 60 felett vérig van sértve, ha a sógornőm (10 éves távlatban) "Jó napot"-ot köszön neki "Csókolom" helyett - én is sokszor megkapom, hogy milyen bunkó paraszt vagyok, amiért nem úgy köszönök másoknak.

A legtöbb embernek viszont ezzel egyáltalán nincs problémája, illetve én kerültem már kínos helyzetbe "Csókolom" köszönési forma miatt. Így inkább kerülöm.

2015. júl. 24. 00:37
 16/45 anonim ***** válasza:
62%

Theworldfirstproblem

Határozottan jónapot

2015. júl. 24. 00:41
 17/45 anonim ***** válasza:
30%
A mai szülõk véleményem szerint már nem várják el, hogy "csókolom,jó napot".
2015. júl. 24. 00:48
 18/45 anonim ***** válasza:
38%

Senkinek, soha nem köszönnék csókolommal s a gyerekemet sem fogom erre nevelni, az tuti (csókolomellenes vagyok, no, annyira értelmetlen számomra. amikor férfi mondja nőnek, azzal még nincs bajom, bár kicsit az is fura, amennyiben nekem mondják).

A jó napot (kívánok) nem túl hivatalos, nincsen kismillió lehetőség, mégis mi mást mondanál?

Jó napot, alapból magázás, aztán ha valaki felajánlja a tegezést, onnantól tegezed az adott személyt, ennyi (bár én vagy 10 évig elkerültem az ilyesmit, jó vagyok benne. nem tegezek, nem magázok, máshogy fogalmazok. ja, köszönésnek az üdv(özletem) vagy valami más könnyed általános dolog megy nálam ilyenkor).

Amikor én mentem látogatóba, semmi elfogódottság nem volt bennem, mindig érdekesnek tartom, hogy mások kérdéseket írnak ki. Én adtam magam és kész, eldöntendő probléma nem is volt.

2015. júl. 24. 00:53
 19/45 anonim ***** válasza:
80%

én jónapotoztam 17 évesen párom 35 éves szüleit. ők sziáztak, tegeztek, de csak egy év után ajánlották fel ballagáskor, hogy tegezzem őket én is. kicsit fura volt átszokni, de sikerült :)

sok szerencsét :)

2015. júl. 24. 00:58
 20/45 anonim ***** válasza:
68%

Ami a tegezést illeti, manapság elég természetes dolog tud lenni, az összes kollégám kérdés nélkül tegezett és én is őket, én máig nem sértődök meg, ha valaki élből tegez, pedig szinte mindenki azt teszi nem hivatalos körökben (az én koromban ez nem is meglepő, úgy gondolom, mindössze 38 éves vagyok, de ezen is meg szoktak lepődni).

De aki megsértődik, ha nem csókolomozom le, az meg fog sértődni. Ez van, ne legyen már az én bajom, hogy a saját elképzeléseimet nem szabom át miatta. Teljesen udvarias a jó napot kívánok.

Egyszer hallottam,hogy egy anya leszidta a fiát, amiért jónapottal köszönt nekem csókolom helyett. Annyira kis szolid vagyok a liftben, mások nevelésével kapcsolatban, így nem szóltam bele, de magamban gratuláltam a kicsinek :)

2015. júl. 24. 00:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!